به گفته فعالان اقتصادی رشد قیمت و کمبود برخی محصولات کشاورزی در بازار در حالی رخ داد که هم اکنون در بسیاری از مناطق کشور محصولات کشاورزی در زمین های کشاورزی آماده بارگیری هستند، اما اعتراض کامیون داران موجب شده تا حمل کالا از محل کشت امکان پذیر نشود، با این شرایط بازار محصولات کشاورزی با شروع سال جدید رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.
بروز این مشکل در حالی همچنان در سطح شهر قابل مشاهده است که رئیس اتحادیه بارفروشان تهران از بازگشت کامیون دارن به جاده های کشور خبر داده است.
اما چه راهکاری باعث شد تا کامیون داران به جاده بازگردند؟ به گفته مصطفی دارایینژاد رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، رانندگان کامیون با پذیرش ۱۰ درصد افزایش نرخ کرایه پذیرفتند که به جادهها باز گردند و همین مسئله تنشهای قیمتی در میدان اصلی میوه و ترهبار را کنترل کرد.
به گفته وی کامیونهای سپاه و ارتش برای حمل بار محصولات کشاورزی اعلام آمادگی کرده بودند، اما رایزنیهای بخش خصوصی ( بدون دخالت دولت) با کشاورزان و کامیونداران در نهایت به نتیجه رسید و بار به میزان کافی به ۳۰ استان کشور از صبح پنجشنبه ارسال شد.
اعتراض کامیون داران در یکی دو هفته اخیر موجب کاهش ورودی باز به سطح شهرها شده بود که به گفته این فعال صنفی با توافق صورت گرفته ورودی بار صبح پنجشنبه از ۳ هزار تن روز گذشته به ۱۵ هزار تن رسید یعنی میزان بار ۵ برابر افزایش پیدا کرد.
بر اساس اعلام رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با پایان اعتصاب کامیون داران قیمت برخی کالاها کمی کاهش یافته است در روز گذشته گوجه فرنگی کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان فروخته شد. گوجه درجه دوم در میادین میوه و ترهبار شهرداری کیلویی ۷ تا ۱۰ هزار تومان بود. همچنین قیمت هندوانه به کیلویی ۶ تا ۷ هزار تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه ۸۰ درصد بار بفروش رفته است، ابراز امیدواری کرد:که از هفته آینده قیمتها به نرخ سابق باز گردد و از آغاز هفته جدید قیمت گوجه روی پایه ۹ هزار تومان قرار گیرد.
آقا به گردن کامیون دارا نندازید صادرات میشد حالا جلوی صادرات گرفتید گوجه قیمتش آمد پایین بقیه اقلام هنوز صادرات میشه واسه همین گران شده
وای. دنیا بهمون میخنده . اخه قیمت گوجه را نمیتونید کنترل کنید تا نجومی بره بالا
بعد با افتخار میگید قراره قیمت گوجه ریزش کنه.
داداش اگه یکم دیگه با شعار لفتش بدید . هوا گرم میشه انقدر گوجه میاد تو بازار که گوسفند بزنند تو گوجها برای چرا خخخخ
تمام این بدبختی و گرانی زائیده چند موضوع است، اولین موضوع کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان و عراق که در فقر شدید و توسعه نیافتگی هستند و موجب بلعیدن محصولات و ارزاق ما میشوند و دیگر وجود مدیران نا مدیر و یا نا اهل و دروغگو بر سر کار است که موجب بدبختی و فقر و گرانی و تورم شده اند و گر نه بیسواد ترین انسان هم میداند همه و هر چیز را نباید صادر کرد و یا حداقل هفته ای دو روز مرزها بسته و محصولات و مایحتاج مردم به داخل کشور اختصاص یابد.
اینا همه رد گم کنیه ای حرفا مفته.