بهترین ویتامین برای تقویت استخوان های بدن
سلامت استخوان اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر استخوان سالمی نداشته باشید، در انجام کار های روزانه دچار مشکل می شوید. بعضی از ویتامین ها هستند که بیشتر از بقیه می توانند در سلامت استخوان هایمان نقش داشته باشند که در این قسمت آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
ویتامین د
ویتامین د؛ اولین و مهم ترین ویتامینی است که برای سلامت استخوان ها مورد نیاز است. باید از طریق نور آفتاب یا از طریق قرص ویتامین d، آن را به بدن تان برسانید و از پوکی استخوان و شکنندگی آن جلوگیری کنید؛ البته قرص ویتامین دی را هر دو هفته یکبار می خورند و نباید در مصرفِ آن زیاده روی کنید.
ویتامین آ
ویتامین آ برای سلامت بدن، تولید مثل، سیستم ایمنی، رشد بدن و سلامت استخوان بسیار عالی است؛ همچنین بینایی را تقویت می کند و اگر می خواهید استخوان سالمی داشته باشید، می توانید از آن استفاده کنید.
ویتامین کا
ویتامین کا؛ عامل جذب ویتامین های ضروری برای سلامت استخوان می باشد و باعث می شود که رشد استخوان سالم اتفاق بیفتد. پروتئین های ضروری را فعال می کند که روی سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.
ویتامین کا2
این ویتامین باعث می شود که بدن کلسیم را در کل جسم پخش کند، به استخوان ها و دندان ها برسد و در واقع مکملی برای جذب ویتامین های تقویت کننده استخوان است و پروتئین های لازم را هم فعال می کند که در سلامت استخوان نیز تأثیر زیادی دارند.
ویتامین ث
بدن برای رشد سالم استخوان به ویتامین ث نیاز دارد. این ویتامین برعکس ویتامین کا و ویتامین د؛ کلاژن سازی می کند تا استخوان را سالم و قوی نگه دارد و به سلامت دندان ها هم کمک خواهد کرد.
کلسیم
کلسیم هم جزء ضروری برای استخوان بندیِ مناسب و کاهش فرایند از بین رفتن استخوان است و مصرف آن اگر طبق نظر پزشک باشد، می تواند عاملی برای سلامت استخوان هایتان باشد اما مراقب باشید که مصرف بیش از حد آن نیز ممکن است مشکلاتی مانند سرطان پروستات و دیگر خطرات را به وجود بیاورد.
سدیم و پتاسیم
از بین ویتامین هایی که می توانیم برای سلامتِ استخوان نام ببریم، همین دو مورد بهترین است که استخوان ها را تقویت می کنند. مواد غذایی مناسب توده استخوان را به بدن می رساند که به هم خوردن تعادل آن، باعث ایجاد بیماری های زیادی خواهد شد.
کلسیم
نشانههای کمبود کلسیم را بشناسید
ما معمولا کلسیم را با نقشی که در سلامت استخوانها دارد میشناسیم اما این ماده معدنی ضروری کارکردهای دیگری هم دارد.کمبود کلسیم میتواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد.
«ما معمولا کلسیم را با نقشی که در سلامت استخوانها دارد میشناسیم اما این ماده معدنی ضروری کارکردهای دیگری هم دارد که تثبیت فشار خون، تنظیم ترشح هورمونها و هدایت صحیح سیگنالهای عصبی از جمله آنهاست. بنابراین کمبود کلسیم میتواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد. موارد زیر برخی از این علائم هستند.
خشکی پوست
هیپوکلسمی یا کمبود کلسیم میتواند در پوست هم قابل مشاهده باشد. کمبود کلسیم پوست را پوستهپوسته و خشک میکند و ارتباط نزدیکی با ایجاد مشکلات پوستی از جمله اگزما و پسوریازیس دارد.
خستگی
کمبود کلسیم میتواند بر سلامت کلی بدن تأثیر بگذارد. بنابراین اگر احساس خستگی مفرط، بیحالی، کمبود انرژی یا احساس سستی دائم دارید، کمبود کلسیم میتواند یکی از عوامل آن باشد.
افسردگی
کلسیم برای تنظیم خلقوخو نیز ضروری است. این ماده معدنی یک آرامبخش طبیعی است که اثرات آرامشبخشی دارد. هر چقدر کلسیم کمتری مصرف کنید، ممکن است افسردگی و تحریکپذیری بیشتری را تجربه کنید.
بیخوابی
هنگام خواب، سطح کلسیم بدن افزایش و کاهش مییابد و در طول خواب عمیق سطوح بالاتری از این افزایش و کاهش رخ میدهد. در صورت کمبود کلسیم، احتمالا خواب عمیق شبانه کافی ندارید. این مشکل به نقش کلسیم در تولید ملاتونین (هورمونی که کمک میکند به خواب برویم) مربوط میشود.
پارستزی یا خوابرفتگی اندامها
پارستزی شامل علائم عصبی مرتبط با کمبود شدید کلسیم است. این شرایط ممکن است احساس سوزنسوزنشدن و بیحسی در اطراف دهان یا انگشتان دست و پا، لرزش عضلانی، اختلال در حس لامسه، ضعیفشدن حافظه و توهم همراه باشد.
بیمارشدن مکرر
کلسیم نقش مهمی در حفظ سیستم ایمنی سالم دارد. کمبود کلسیم مقاومت بدن را در برابر حملات پاتوژنها کاهش میدهد و باعث میشود بیشتر دچار سرماخوردگی، سرفه و عطسه شوید.
ناخنهای شکننده
ناخنها هم مانند استخوانها برای حفظ یکپارچگی خود به مقدار مشخصی کلسیم نیاز دارند. بنابراین در شرایط کمبود کلسیم، ناخنها خشک، ضعیف و مستعد پوستهپوستهشدن و شکستن در حین سادهترین فعالیتهای روزانه میشوند.
مشکل در بلع
شاید عجیب به نظر برسد اما کمبود کلسیم میتواند به دیسفاژی یا مشکل در بلع منجر شود. دیسفاژی ــ احساس سفتی در گلو - ناشی از انقباض ضعیف عضلات این ناحیه - در موارد شدید میتواند به اسپاسم در حنجره منجر شود که تغییرات غیر عادی در صدا را به همراه دارد.
دنداندرد
بخش عمده کلسیم در استخوانها و دندانها ذخیره میشود. بنابراین کمبود کلسیم زودتر از همه این بخشها را تحت تاثیر قرار میدهد. کمبود این عنصر حیاتی، زردشدن و پوسیدگی دندانها را به دنبال دارد و خطر ابتلا به بیماری پریودنتال (نوعی بیماری لثه) را نیز افزایش میدهد.
گرفتگی عضلانی
اگر معمولا هنگام شب دچار گرفتگی عضلات رانها، ساق پا، بازوها و زیر بغل میشوید آن را از علائم اولیه کمبود کلسیم بدانید. گرفتگی عضلانی ممکن است با درد در حین حرکت همراه باشد و با گذشت زمان به اسپاسم در عضلات سراسر بدن تبدیل شود.
درمان کمبود کلسیم
همه بزرگسالان باید حدود ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم در روز مصرف کنند. سبزیهای دارای برگ تیره، بیشتر ماهیهای چرب از جمله سالمون، ساردین و تن و همچنین پنیر، شیر، سویا، بادام و دانههای کنجد از مواد غذایی غنی از کلسیم هستند. همچنین برای کمک به جذب بهتر کلسیم، باید مصرف ویتامین D را افزایش دهید که در زرده تخم مرغ، صدف، میگو، قارچ و غلات یافت میشود.»
خیلی خوب بود ممنون از اینکه اطلاعات عمومی برای جامعه لازم است
مطالب مفید و جالبی بودن با تشکر
عالی بود ممنون ازمقاله قشنگتون
تورو خدا تو این گرونی نگید چی بخورید خوبه
درود برشما،
مطالب بسیارآموزنده وقابل
استفاده هستن.
باسپاس.
سلام.
مطالب مرتبط با پوکی استخوان و جلوگیری از تشدید این بیماری واقعا ارزنده و مفید بود.
من که چند سال است که پوکی استخوان دارم.
تزریق ویتامین دی هر پانزده روز واجب است.
ممنونم.