ارسال به دیگران پرینت

بحران میانسالی

اوج احساس بدبختی در چه سنی است؟

افراد به طور میانگین در سن 47 - 48 سالگی بیش از هر وقتی حس بدبختی می کنند و این سن بدترین دوره از عمر انسان محسوب می شود ولی چرا ؟

اوج احساس بدبختی در چه سنی است؟

اوج احساس بدبختی در چه سنی است؟

طبق بررسی دانشمندان، انسان‌ها معمولا و با اینکه همه دستاوردهای زندگی خود دارند، در سن ویژه ای حس بدبختی می‌کنند.

با این که خیلی از اشخاص اعتقاد دارند، زندگی تازه از چهل سالگی آغاز می شود ولی برای برخی دیگر این سن خیلی سن خوبی نیست. 

بر اساس بررسی ها و مطالعات جدید بحران میانسالی یک باور اشتباه محسوب نمی شود. چنانچه شما نیز در بحران میان سالی قرار دارید و حس ناخوشایندی را تجربه می کنید، تنها نیستید و خیلی از افراد در دنیا این مشکل را دارند.

بحران میانسالی از چه سنی شروع می شود؟

بر اساس مطالعات جدید، یک منحنی شادی در طی زندگی انسانها وجود دارد که شکل حرف U است.

 بخش پایین و کف این منحنی سن 47 سالگی را نشان می دهد و بعد از سن 48 سالگی به تدریج این منحنی به طرف بالا می رود و این یعنی سن 47 سالگی سنی است افراد بشترین احساس بدبختی را می کنند.

این پژوهش ها رابطه میان خوشحالی، سلامت و سن را بررسی نموده است و در بیش از 132 کشور آن را انجام داده است. 

البته آن ها تمام موارد گوناگون مانند جنسیت، تحصیلات، ازدواج و وضعیت شغلی را مورد آزمایش قرار دادند و در همه دنیا این منحنی به دست آمد.

 15 نوع فاکتور گوناگون در این مطالعه انجام شده بود که شامل درد و رنج های گوناگون، فوبیا، تنهایی، ناامیدی، استرس و کم خوابی بود.

 عوامل بیرونی نیز در زندگی اشخاص مد نظر بود و یک الگوی عمومی برای پاسخ دهندگان در تمام کشورهای گوناگون به دست آمد و آن را مورد تجزیه تحلیل قرار دادند 

مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که این منحنی شادی تنها ویژه انسان ها نیست. نمودار خوشبختی برای شامپانزه ها و اورانگوتان ها نیز به شکل حرف U انگلیسی است. 

مطالعات روی میمون های انسان نما نشان داد از اواخر دهه 20 تا اواسط دهه 30 زندگی که معادل دوره میانسالی در انسان هاست ، احساس خوشحال و سلامتی در این حیوانات کمتر می شود.

دلیل به وجود آمدن بحران میانسالی چیست؟

افراد به طور میانگین در سن 47 - 48 سالگی بیش از هر وقتی حس بدبختی می کنند و این سن بدترین دوره از عمر انسان محسوب می شود ولی چرا ؟

اگرچه بحران میان سالی بیشتر به علل زیست شناختی شکل می گیرد و یک چیز عمقی در ژن انسان ها سبب به وجود آمدن چنین الگویی در منحنی شادی آن ها می گردد ولی انسان ها در 47 سالگی واقع گراتر می شوند و میزان فشار های روانی از هر سمت مثل درگیری فرزندان و درگیری های شغلی زیاد شده و به طور قطع سلامتی اشخاص را تحت تاثیر قرار می دهد.

توقعات اشخاص نیز قدری تغییر پیدا می کند. آن ها در این سن به این نتیجه می رسند که آرزوهایی را که داشته اند، به دست نیاورده اند و در نتیجه مدام با خودشان درگیر می شوند و همین اتفاق سطح شادی آن ها را کاهش می دهد.

کلا انسان ها در میانسالی در لحظه های آسیب پذیر زندگی خود قرار دارند و چنانچه اوضاع اقتصادی نامناسب مانند بحران مالی نیز داشته باشد، وضعیت بدتر هم خواهد گردید و روبرو شدن با مشکلات های زندگی سخت تر خواهد شد.

منبع : مجله ژوان
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه