تاریخچهی سربازی و اجباری، به روایت سید محمد غرضی
سید محمد غرضی: نیروی انسانی و «اجباری»، دیگر در کشورهای پیشرفتهی دنیا جایی ندارد
به گزارش خبرنگار 55آنلاین، به نقل از سید محمد غرضی:
وقتی رضاشاه کودتا کرد، مردم به او سرباز نمیدادند. برای این که کودتاگر بود و ارتشی هم وجود نداشت. بالاخره یک مجلس موسسان تشکیل داد و خودش شاه شد، ولی مردم به او سرباز نمیدادند، همان مردمی که به آقای خمینی سرباز میدادند و کمک میکردند، به رضاشاه سرباز نمیدادند و باید سرباز مزدور میخرید. برای همین به محض تشکیل مجلس، بحث اجباری را مطرح کرد و هر کسی سربازی نمیرفت از حقوق عمومی محروم میشد. نتیجه این شد که وقتی رضاشاه از ایران تبعید شد، هیچ تظاهراتی به نفع او انجام نشد و در غربت در آفریقای جنوبی درگذشت. این جریان در زمان محمدرضاشاه ادامه پیدا کرد و اجباری شد. لشکر یک مقدار تقویت شد، و توانست در جریان نهضت ملی که توسط مردم و مرحوم مصدق تشکیل شده بود، کودتا کند. ارتش محمدرضاشاهی در 28 مرداد با تکیه بر آمریکا و انگلیس کودتا کرد و 28 مرداد به وجود آمد. این جریان گذشت و به تدریج هزینهی ارتش بالا رفت و تعداد سربازگیری و پادگانها خیلی وسیع شد، چون هر جا اتفاقی میافتاد، به خصوص در زمینهی اصلاحات ارضی، احتیاج به تشکیلات نظامی بود که بتوانند قوانین خودشان را اعمال کنند.
تا قبل از اصلاحات ارضی کشور گرفتار واردات گندم و احتیاجات روزمره نبود. بعد از اصلاحات ارضی، بخش عمدهای از تولیدات کشاورزی از بین رفت و از 1343 ایران مجبور شد گندم وارد کند که هنوز هم گرفتار این مطلب است.
لذا، در ارتش ایران، نیروی انسانی در اولویت است. اما در دنیا، تکنولوژی حرف اول را میزند. و ملاحظه میفرمایید که تمامی ارتشهای دنیا، نیروهای متخصص تربیت میکنند تا کشور را به لحاظ نظامی اداره کنند و نیروی انسانی در مرحلهی دوم است و روشی که رضاشاه بنا کرد، دیگر در جوامع پیشرفته جایی ندارد. شما ملاحظه میکنید که یمن برای دفاع از خودش چه روش مبتنی بر تکنولوژی را انتخاب کرده که امارات را به ستوه آورده است. حالا گاهی حملاتی به مراکز نمایشگاهی امارات میکند تا ارتششان را از یمن خارج کنند و رضایت مردم یمن را به دست بیاورند. در باقی دنیا مثل آمریکا، روسیه و انگلیس، نیروی انسانی متخصص و متبحر را میخرند و در ارتش خودشان جا میدهند و به جریان اجباری وابستگی ندارد.
اقداماتی مثل خرید سربازی، نشانهی این است که اجباری و گرفتن نیروی انسانی چندان مفید نیست و دولت و مجلس ایران هم به این فکر افتاده که حذفش کند، اما نباید جوانها و عمر آنها، محل درآمد دولت و تامین کسری بودجه باشد. این جریانها فایدهای ندارد و فقط فاصلهی بین ملت و دولت را زیاد میکند.
برای تکمیل کردن بودجه اختلاس روش جالبی است پولی که در مملکت سرمایه گذاری نمیشود پس برای اختلاسگران است کی این پولا گم شوند وپیدا نشوند
طرحی که آقای ابوترابی برای سربازی داده بودند ( طرح مالیات بر امنیت) بسیار عالی بود و همه جوانب سنجیده و پیش بینی شده بود.
لطفا از این طرح حمایت فرمایید.