دکتر حمید عمادی، رییس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی درباره علایم اومیکرون گفت: علائم دقیقا مثل عفونت سینوسی فوقانی معمولی است. یعنی دقیقا مثل سرماخوردگی یعنی گلودرد و آبریزش بینی و سرفه و تب. هر کدام از این ندارد می تواند به تنهایی و یا در ترکیب با بقیه باشد.
متن گفت وگوی با دکتر عمادی را می خوانید:
-با توجه به شناسایی اومیکرون در کشور وضعیت کرونا در جامعه چگونه است؟ گفته می شود بخش کودکان در بیمارستان ها شلوغ است آیا این ترافیک بیماران خردسال بخاطر کرونا است؟
اومیکرون بیشتر بچه ها را درگیر می کند
مشخصه کرونا این است که یک بیماری بسیار مسری است که شدید و کشنده نیست و یک عفونت تنفسی فوقانی مثل یک سرماخوردگی شدید است. در سطح جامعه ما هیچ خانواده ای را نمی توانید پیدا کنید که یک نفر دارای سرماخوردگی نباشد و این نشان دهنده این نکته است که این ویروس در حال پخش شدن در جامعه است. از آنجایی که بچه ها واکسن نزده اند اومیکرون بیشتر بچه ها را درگیر می کند و این ابتلا در کودکان بیشتر به چشم می آید.
-آیا درگیری کرونا در کودکان در وضع فعلی نیز اومیکرون است؟
اومیکرون بیشتر از آن تعدادی که شناسایی شده است در جامعه ما وجود دارد
بله می تواند اومیکرون باشد. این احتمال زیاد است. اومیکرون بیشتر از آن تعدادی که شناسایی شده است در جامعه ما وجود دارد و آمار ابتلا ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که ما می دانیم.
-ابتلا ها تقریبا چند برابر آمارها است؟
نمی توانم با دقت آمار بگویم ولی این وضعیت بخاطر این است که بچه ها واکسن نزده اند و آسیب پذیر تر شده اند. اگر بزرگسالان هم واکسن نزده باشند آنها هم آسیب پذیر خواهند بود. در صورت واکسیناسیون باز هم ابتلا وجود دارد ولی به آن شدت نخواهد بود.
-علائم اومیکرون در کودکان چیست؟
نباید بگوییم کرونا تمام شده و جشن پایان کرونا نگیریم
کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند در خطر هستند
علائم دقیقا مثل عفونت سینوسی فوقانی معمولی است. یعنی دقیقا مثل سرماخوردگی یعنی گلودرد و آبریزش بینی و سرفه و تب. هر کدام از این ندارد می تواند به تنهایی و یا در ترکیب با بقیه باشد. ما نمی خواهیم اضطراب ایجاد کنیم به هر حال این بیماری کشنده نیست. این وضعیت می طلبد که ما همچنان رعایت کنیم. نباید بگوییم کرونا تمام شده و جشن پایان کرونا نگیریم. امروز کرونا با این چهره وارد جامعه ما شده و خود را به شکل یک بیماری خفیف نشان می دهد. امروز کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند در خطر هستند. افرادی که واکسن نزده اند نیز به همین صورت در خطر هستند. بچه ها امروز در این گروه قرار دارند.
-آیا اپیدمی پیش رو برای جامعه درمان کشور خطر دارد؟
مادامی که کرونا از نوع بیماری خفیفی باشد از نظر مرگ و میر خطر ندارد
واکسن تنها سلاحی است که ما امروز در دست داریم
مادامی که از نوع بیماری خفیفی باشد از نظر مرگ و میر خطر ندارد. ولی به هر حال کرونا ویروسی است که بارها جهش پیدا کرده و تبدیل به نوع دیگری شده است. امروز ما باید اولا کماکان فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم و دوما هر کسی واکسن نزده حتما واکسن بزند واکسن تنها سلاحی است که ما امروز در دست داریم.
-آیا همه امروز باید واکسن دوز سوم بزنند؟
کسانی که سینوفارم و برکت زده اند باید سه ماه بعد از دوز دوم واکسن دوز سوم را دریافت کنند و کسانی که آسترازنکا زده اند شش ماه بعد از دوز دوم باید واکسن دوز سوم بزنند.
ویروس جهش یافته کرونا
شیوع جهانی کرونا ۳۷درصد افزایش یافت
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که کرونا در یک هفته گذشته در جهان رکورد زد و شمار افراد مبتلایان این به ویروس ۳۷درصد افزایش داشته است.
براساس آمار خبرگزاری فرانسه از پایگاه های داده ملی، سویه جدید کرونا (اومیکرون) سرعت انتقال آن از سویه های دیگر بیشتر است و شمار مبتلایان را در چندین کشور افزایش داده و شیوع ثبت شده در سطح جهانی از ۲۲ تا ۲۸ دسامبر (۱-۷ دی ماه) در مقایسه با دوره هفت روزه قبلی ۳۷ درصد افزایش یافته است.
براساس این گزارش، در مجموع شش میلیون و ۵۵۰ هزار مورد جدید ۲۲ تا ۲۸ دسامبر شناسایی شد که بالاترین آمار از زمان اعلام بیماری همه گیر کرونا توسط سازمان جهانی بهداشت در مارس (اسفند) ۲۰۲۰ است.
افزایش موارد مبتلایان که در حال حاضر در اروپا بسیار گسترده است، دولت ها را مجبور کرده که اکنون بین دو راهی اعمال مجدد محدودیت ها برای جلوگیری از پرنشدن بیمارستان ها و باز نگه داشتن اقتصاد و جوامع یکی را انتخاب کنند.
مطالعات نشان میدهد که سویه جدید اومیکرون که اکنون سویه غالب در برخی کشورهاست، خطر بستری شدن در بیمارستان را کاهش میدهد، اما سازمان جهانی بهداشت همچنان به مردم هشدار داده و اعلام کرده که خطر را جدی بگیرند و احتیاط کنند.
در همین مورد سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که خطر کلی مربوط به نوع جدید اومیکرون بسیار بالا است. شواهد ثابت نشان می دهد که نوع اومیکرون توانایی دو برابر شدن سرعت شیوع نسبت به نوع دلتا در مدت زمان دو تا سه روز را دارد.
بر اساس آمار خبرگزاری فرانسه، بیش از ۵ میلیون و چهار هزار نفر در سراسر جهان بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند، اما تعداد مرگ و میرها در هفته گذشته به طور متوسط به شش هزار و ۴۵۰ نفر در روز کاهش یافته که کمترین میزان از اواخر اکتبر ۲۰۲۰ است.
دیدگاه تان را بنویسید