مهدی الهپور اظهار کرد: این پلنگ زخمی که چندی پیش در نزدیکی روستای ژرف توسط بومیان منطقه مشاهده شد، پس از تماس با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سریعا محیطبانان جهت بررسی اولیه به منطقه اعزام و پس از بررسی شرایط حیوان اکیپی متخصص از اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در محل حاضر و موفق به زندهگیری پلنگ زخمی شده و حیوان جهت انجام معاینات و اقدامات پزشکی به بیمارستان دامپزشکی و پلی کلینیک دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد منتقل شد.
وی ادامه داد: بر اساس بررسیهای اولیه سر و صورت این پلنگ دچار آسیب شدید و عفونت شده بود و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی عنوان کرد: پس از طی مراحل درمان اولیه در پلی کلینیک و بیمارستان دانشکده دامپزشکی، روند درمان با تلاش شبانهروزی و مداوم کارشناسان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی و تیم پزشکی و دامپزشکی، همچنان ادامه داشت، ولی به رغم تلاش مداوم کادر درمان، متأسفانه به علت بیماری و وخامت حال، این گونه ارزشمند از چرخه زیستی حذف شد.
وی افزود: تیم درمانی با تمام تجهیزات موجود در بیمارستان، پلنگ بیمار را پذیرش کرده و مورد معاینه قرار دادند و تمامی اقدامات درمانی همچون نمونهبرداری، رادیولوژی، سونوگرافی، سرمتراپی، آنتیبیوتیک و درمانهای حمایتی صورت گرفت و پس از آن با انتقال این گونه به قرنطینه و ادامه کار توسط کادر درمان، جهت چکاپ مجدد، رادیولوژی و سونوگرافی پورتابل و اخذ نمونه جهت بررسی تابلو خونی انجام شد.
به گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی الهپور ضمن ابراز تاسف بابت از دست دادن این گونه ارزشمند افزود: تمام تلاشهای انجام شده در سطح کشور کم نظیر بود.
وی بیان کرد: حفاظت از زیستگاه های طبیعی، نصب دوربین های تله ای، گشت و پایش محیط بانان، توزیع بروشورهای متعدد و مختلف، برگزاری سالانه چندین دوره آموزشی برای دهیاران روستا های حاشیه زیستگاه های طبیعی پلنگ ایرانی در خراسان رضوی از دیگر برنامه های این اداره کل برای کمک به بقا، حفاظت و احیای این گونه ارزشمند عنوان کرد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان از تلاشهای ارزشمند و مراقبت و درمان مداوم و شبانه روزی تیم درمانگر و کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان، صمیمانه تشکر کرد.
پلنگها وسایر حیوانات وحشی .آهوها وقوچ ومیش ها وسایر پرندگان وغیره را با قساوت تمام تکپاره نموده وبا زجر میکند ومیخورند وبنظر میرسد تعداد این حیوانات وحشی زیاد شده وحتی برای انسان ها نیز خطر ساز شده اند ومرتب شاهد هجوم وحشی ها به آدم ها هستیم.بهتر است تعداد آنها کنترل و فقط در مناطق حفاظت شده مخصوص حضور داشته باشند ودر بقیه مناطق حذف شوند.