ارسال به دیگران پرینت

بانک مرکزی آمریکا:

التهاب در بازاراهای مالی؛ چرا خریداران رمزارزها نگران تصمیم بانک مرکزی آمریکا هستند؟

انتظارها برای اعلام سیاست پولی جدید فدرال رزرو(بانک مرکزی ایالات متحده) بیش از آن که بازارهای نفت، طلا و سهام را منفی کرده باشد، سرمایه‌گذاران در بازار رمزارزها را مضطرب کرده است.

التهاب در بازاراهای مالی؛ چرا خریداران رمزارزها نگران تصمیم بانک مرکزی آمریکا هستند؟

انتظارها برای اعلام سیاست پولی جدید فدرال رزرو(بانک مرکزی ایالات متحده) بیش از آن که بازارهای نفت، طلا و سهام را منفی کرده باشد، سرمایه‌گذاران در بازار رمزارزها را مضطرب کرده است.

نشست دو روزه سیاست‌گذاران بانک مرکزی آمریکا که از سه‌شنبه آغاز شده، امروز(چهارشنبه؛ ۱۵ دسامبر) به پایان می‌‌رسد و متعاقب آن بیانیه فدرال رزرو در مورد سیاست‌های آتی نهاد ناظر بر بازار پول ایالات متحده منتشر خواهد شد. با توجه به روند فزاینده نرخ تورم در آمریکا، برخی اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که این بانک ۳۰ میلیارد دلار از تزریق ماهانه نقدینگی به بازارهای مالی بکاهد و روند اجرای سیاست انبساط پولی فعلی را که بر مبنای خرید ماهانه ۱۲۰ میلیارد دلار اوراق قرضه متکی بود، تا ماه مارس ۲۰۲۲ متوقف کند. همچنین انتظار می‌رود که نرخ بهره در آمریکا افزایش یابد.

البته عده‌ دیگری از اقتصاددانان معتقدند که با توجه به بروز نگرانی‌های تازه نسبت به روند تازه همه‌گیری ویروس کرونا از طریق انتشار سویه اومیکرون، احتمال دارد که فدرال رزرو سیاست انقباضی گسترده‌ای را اعمال نکند.

در چنین شرایطی، قیمت نفت و طلا تحت تاثیر پیش‌بینی کاهش شتاب بازگشت رونق به اقتصاد آمریکا و نیز تقویت دلار سیر نزولی پیدا کرده است. چنان که طی مبادلات روز چهارشنبه بهای هر بشکه نفت پایه برنت با ۶۳ سنت کاهش به ۷۳ دلار و ۷ سنت رسید و هر اونس طلا نیز ۳ دلار و ۲۰ سنت ارزان شد و هزار و ۷۶۸ دلار معامله شد. شاخص ۵۰۰ شرکت بزرگ فعال در بورس آمریکا نیز در معاملات روز سه‌شنبه بیش از ۳۴ واحد و شاخص صنعتی داوجونز هم افزون بر ۱۰۶ واحد کاهش یافته بود.

گروهی از تحلیلگران بازار رمزارزها معتقدند که تصمیم چهارشنبه بانک مرکزی آمریکا در این بازار بیش از سایر بازارهای مالی تاثیرگذار خواهد بود؛ چرا که به باور آنها رمزارزها طی ماه‌های اخیر به عنوان ابزاری برای پوشش سرمایه‌گذاری‌ها در مقابل افزایش نرخ تورم بدل شده بودند و اقدام عملی فدرال رزرو برای کاهش نرخ تورم موجب افت تقاضا برای رمزارزها خواهد شد.

بیت‌کوین، پرتقاضاترین رمزارز جهان در ۱۰ نوامبر گذشته و پس از آن که شاخص تورم در آمریکا با ثبت نرخ ۶.۲ درصدی به بالاترین سطح در سه دهه اخیر رسید، به اوج تاریخی خود یعنی ۶۹ هزار دلار صعود کرد.

در مقابل، عده‌ای از سرمایه‌گذاران فعال در این بازار می‌گویند گره زدن صرف افرایش قیمت رمزارزها به نرخ تورم چندان گویای تحولات اخیر این بازار نیست چرا که قیمت بیت‌کوین از ۱۰ نوامبر تا کنون بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته ولی شاخص تورم در آمریکا در ماه نوامبر به ۶.۸ درصد رسیده که بالاترین سطح در چهار دهه گذشته به شمار می‌رود.

البته در این میان تحلیلگران خوش‌بین بازار رمزارزها این فرضیه را مطرح می‌کنند که افت اخیر قیمت بیت‌کوین و بسیاری از رمزارزها طی معاملات هفته‌های اخیر به دلیل استقبال پیشاپیش آنها از سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی آمریکا بوده و به همین دلیل با اعلام رسمی آن نباید منتظر افت شدید قیمت رمزارزها بود.

هربیت‌کوین در جریان معاملات ظهر چهارشنبه ۴۸ هزار و ۳۹۳ دلار معامله شد که ۲.۲ درصد بالاتر از نرخ پایانی معاملات روز سه‌شنبه بود و قیمت اتریوم، دومین ارز پرمتقاضی جهان نیز با ۱.۶۷ درصد افزایش به ۳ هزار و ۸۸۲ دلار رسید ولی همچنان حدود ۱۲ درصد پایین‌تر از نرخ یک هفته پیش بود.

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه