ارسال به دیگران پرینت

اثرات قابل قبول چای سفید در رفع چاقی

از فواید چای سفید با خبر شوید

چای سفید می تواند اثرات قابل قبولی در رفع چاقی داشته باشد.

 از فواید چای سفید با خبر شوید

چای سفید می تواند اثرات قابل قبولی در رفع چاقی داشته باشد.

چاقی به تجمع بیش از حد چربی در بدن گفته می شود که برای سلامتی بسیار مضر است. این عارضه مشکلات بسیار زیادی مانند دیابت نوع دو، بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون بالا، کبد چرب، آپنه انسدادی و حتی سرطان را با خود به همراه می آورد.کاهش وزن در افراد چاق می تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی، کاهش افسردگی، کاهش پرخوری و در نهایت سلامت جسمانی آن ها شود.

این مهم امروزه از طریق روش های مختلفی نظیر جراحی، رعایت رژیم های غذایی، استفاده از انواع داروهای گیاهی و همچنین انجام فعالیت ورزشی رخ می دهد. در این میان، تأثیر انواع مختلف گیاه دارویی چای، همواره جایگاهی ویژه داشته است.

به بیان محققان، در میان انواع چای، چای سبز یکی از پرطرفدارترین آن ها است که افراد چاق برای کاهش وزن و افزایش اکسیداسیون چربی استفاده می کنند. اما به تازگی نوشیدنی دیگری در رقابت با چای سبز قرار گرفته است.

این رقیب که چای سفید نام دارد و همانند چای سبز و چای سیاه، از گیاهی با همین نام به دست می آید، دارای چهار ماده مهم چربی سوز یعنی پلی فنول، کاتچین، کافئین و اپی گلوکاتچین است که احتمالاً موجبات برتری آن را نسبت به چای سبز یا دیگر چای ها به وجود می آورد. این چای از لحاظ قیمت نیز گران تر از چای های دیگر است.

اهمیت این ماده جالب توجه در کنترل چاقی، باعث گردیده که پژوهشگری از دانشگاه تربیت مدرس در خصوص آن مطالعه ای را انجام داده و بر ارتباط بین چای سفید و متابولیسم بافت چربی تاکید کند.

بر اساس یافته های این پژوهش که به صورت نامه ای به سردبیر مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتشر شده است، مرور تحقیقات مختلفی که عموماً در مراکز پژوهشی خارج از ایران انجام شده اند، حاکی از آن است که استفاده از چای سفید، باعث افزایش اکسیداسیون چربی در افراد چاق می شود. در واقع این نوشیدنی جالب با تأثیر مواد مؤثره خود بر متابولیسم بافت چربی بدن، موجبات کنترل چاقی را فراهم می نماید.

به گفته امیرحسین احمدی حکمتی کار، پژوهشگر گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس، علاوه بر این مشخص شده است که چای سفید خواص آنتی اکسیدانی دارد و از این طریق نیز می تواند برای سلامتی مؤثر باشد».

این محقق با توجه به اثرات مثبت این نوع چای در بهبود کیفیت زندگی افراد چاق، پیشنهاد داده است که محققان در تحقیقات آینده به بررسی مقایسه تأثیر چای سفید با چای سبز و دیگر چای ها در ارتباط با شاخص های مرتبط با چاقی پرداخته تا بتوانند فرضیه های موجود را در رابطه با پتانسیل های بیشتر چای سفید به افراد چاق ارائه دهند».

 چای سفید نوعی چای است که برای تهیه آن، به جای استفاده از برگ گیاه چای، از جوانه ها و گلبرگ های تازه آن استفاده می شود. این گلبرگ های تازه در نور طبیعی آفتاب خشک می شوند و سپس مراحل بعدی تهیه چای را طی می کنند.

از آن جا که جوانه های نشکفته گیاه چای دارای پرزهای سفید نقره ای بوده و به آن ظاهری سفید می دهند، این چای به نام چای سفید شناخته می شود، هر چند که دم کرده آن به رنگ زرد کم رنگ است.

نوشیدن بیش از حد چای چه عوارضی دارد؟

یک مشاور تغذیه و رژیم شناسی درباره عوارض نوشیدن بیش از حد چای به بیان توضیحاتی پرداخت.

نوشیدن بیش از حد چای چه عوارضی دارد؟
 

شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: چایی‌ها بر اساس کیفیت حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان هستند. همچنین برخی مواد محرک مانند کافئین که سبب تحریک سیستم اعصاب مرکزی می‌شوند، در چای وجود دارد.

او در ادامه افزود: در واقع مصرف چای در مقادیر کم باعث رفع خستگی می‌شود؛ اما مصرف بیش از حد آن اختلالاتی مانند تپش قلب، استرس و اضطراب را ایجاد می‌کند. وجود برخی آنتی اکسیدان‌ها در چای باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد ایجاد شده در بدن از بین بروند. بنابراین برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نوشیدن چای با کیفیت و در حد تعادل می‌تواند موثر واقع شود.

 

این مشاور تغذیه بیان کرد: البته چای انواع و اقسام بسیار متنوعی دارد که در ادامه این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. چای سفید حالتی است که برگ و جوانه‌های تازه از چای پس از چیده شدن و تحت عمل اکسیداسیون قرار نگرفته اند. از دیگر اقسام آن می‌توان به چای سبز اشاره کرد که فرآیند اکسیداسیون تا مقدار کمی بر روی آن شکل گرفته است و آنتی اکسیدان‌های فراوانی به خود اختصاص داده است.

 

اولیایی گفت: در مرحله بعد به چای قرمز می‌رسیم که در واقع تمام برگ‌های آن اکسید می‌شوند. به هر میزان که فرآیند اکسیداسیون بیشتر شود، تغییرات مواد مغذی هم بیشتر خواهد شد.

 

اولیایی مطرح کرد: در واقع چای رسوب دهنده آهن است و یکی از علل کم خونی و فقرآهن در بیشتر مردم، مصرف بیش از حد چای محسوب می‌شود؛ بنابراین افردی که به کم خونی مبتلا هستند از جمله خانم‌ها نسبت به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند و تا ۱ ساعت بعد از صرف غذا؛ چای ننوشند تا رسوب آهن صورت نگیرد.

 

او در ادامه افزود: افرادی که بیماری قلبی و عروقی دارند حتما از چای کم رنگ استفاده کنند؛ چرا که محرک سیستم عصبی است و می‌تواند تپش قلب را افزایش دهد. همچنین افرادی که سنگ کلیه دارند بهتر است از چای کمتر و کم رنگ استفاده کنند.

اولیایی در پایان تصریح کرد: برخی افراد در مصرف چای افراط می‌کنند که این زیاده روی می‌تواند یبوست و دفع آب بدن را افزایش دهد. در صورتی که چای به حد تعادل یعنی  ۲ تا ۳ فنجان در روز مصرف شود می‌تواند برای سیستم بدن انسان مفید باشد. همچنین توصیه می‌کنیم فقط بر روی چای تمرکز نکنید و برای دریافت آنتی اکسیدان‌های مختلف از انواع دمنوش‌ها استفاده کنید تا مواد مفید به صورت متنوع وارد بدن شوند.

 
منبع : دنیای اقتصاد
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه