معمولا زمانی که صحبت از خواص مرکبات میشود، همه به یاد پرتقال میافتند، اما نباید از خواص عالی نارنگی غافل شد. تاثیر این میوه بر سلامت بدن تا حدی است که توصیه میشود در فصل زمستان یک نارنگی در روز میل شود. در ادامه این مطلب به ۵ مورد از فواید عادت به خوردن این میوه اشاره کردهایم که به ترتیب عبارتند از:
۱. سرشار از فیبرها و تسهیل گوارش
نارنگی سرشار از فیبرهای غذایی است که به عملکرد رودهها کمک میکند و به همین دلیل بهتر است از میوه کامل به جای آبمیوه استفاده شود. دمنوش پوست نارنگی نیز برای بهبود هضم پس از صرف غذای با چربی یا قند بالا مفید است.
۲. تقویت ایمنی بدن
مواجهه بدن با انواع ویروسها در فصول سرد سال موجب بروز خستگی و ضعف سیستم ایمنی میشود. اما گنجاندن نارنگی در رژیم غذایی به دلیل مقدار فراوان ویتامین C در این زمینه موثر است و زمینه ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش میدهد. البته برای این تاثیر مطلوب لازم است نارنگی به طور منظم مصرف شود.
۳. کمک به کاهش وزن
نارنگی کالری کمی دارد و حاوی مقدار فراوان آب است که در دوران رژیم لاغری مفید خواهد بود. البته خوردن نارنگی احساس گرسنگی بین وعدههای غذا را نیز کاهش میدهد و میانوعده مناسبی به جای تنقلات شور یا شیرین است.
۴. سرشار از آنتیاکسیدانها
علاوه بر مقدار فراوان ویتامین C بهعنوان آنتیاکسیدان عالی، نارنگی منبع غنی از دیگر ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانینهاست که با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و زمینه بروز بیماریهای قلبیعروقی، سرطانها و پیری سلولی کاهش پیدا میکند. این ترکیبات بهدلیل تاثیر ضدالتهابی از عروق خونی نیز محافظت میکند.
۵. حفظ تعادل اسیدی و قلیایی بدن
تعادل حالت اسیدی و قلیایی بدن در حفظ سلامت و بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارد. همه خوراکیهای ترش الزاما حالت اسیدیته در بدن ایجاد نمیکنند که نارنگی یکی از آنهاست. این میوه بر خلاف طعم نسبتا ترشی که دارد ph قلیایی دارد و از افزایش اسیدیته بدن و بروز واکنشهای اکسایشی و تحلیل مواد معدنی جلوگیری میکند. وجود مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، آهن و مس در نارنگی نیز در تامین این نیازهای بدن موثر است.
نمایی دیگر از خواص فواید نارنگی میوه خوشمزه پاییزی
- نوشیدن آب نارنگی تازه یا افزودن میوه خشک شده آن به غذا فشار خون را کاهش داده و آن را کنترل کند.
- افرادی که نیاز به دریافت پتاسیم بیشتری دارند می توانند از طریق میوه نارنگی، پودر نارنگی یا آب این میوه زمستانی میزان پتاسیم مورد نیاز خود را جبران کنند.
- پوست خشک شده نارنگی یکی از مفیدترین بخش های این میوه در درمان و تسکین سرفه های زمستانی است.
- میوه نارنگی برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
- اگر از بی خوابی رنج می برید و شب ها نمی توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
- این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می تواند سموم بدن را دفع کند به شرطی که در مصرف آن زیاده روی نشود.
-- خوردن نارنگی به بیمارانی که مدام دچار سرگیجه می شوند توصیه می کنند.
- نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی مؤثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.
- این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند.
- افرادی که دچار مسمومیت با الکل می شوند می توانند این مسمومیت را با نوشیدن آب نارنگی یا خوردن نارنگی تازه برطرف کنند. خاصیت سم زدایی نارنگی به بیمار کمک می کند تا خیلی سریع بر مسمومیت و ضعف خود غلبه کند.
دیدگاه تان را بنویسید