در گزارش روزنامه ایران می خوانیم: در حالی که همچنان ۲۳ درصد از شهروندان با وجود در دسترس بودن واکسن های کرونا از تزریق آن سر باز می زنند تزریق دوز سوم واکسن برای کادر درمان تقریباً رو به اتمام است و هم اینک نوبت به تزریق دوز یادآور سالمندان رسیده است.
سیدمحسن زهرایی رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، یکشنبه ۱۶ آبان در گفت وگو با روزنامه ایران اعلام کرد: بهمن سال گذشته بود که واکسیناسیون عیله کرونا طبق سند ملی واکسیناسیون با اولویت کادر درمان و سالمندان بالای ۶۰ سال در کشور آغاز شد و حالا با گذشت ۹ ماه و بر اساس تازهترین تصمیم وزارت بهداشت قرار بر این است اولین سری افرادی که در کشور واکسینه شده اند، برای تزریق دوز یادآور مراجعه کنند.
فراخوان سالمندان بالای ۶۰ سال برای دریافت دوز سوم واکسن کرونا از روز گذشته به طور رسمی در تمامی استانهای کشور کلید خورده و بدین ترتیب پس از گذشت ۲۱ روز از تزریق دوز سوم واکسن کرونا به کادر درمان حالا واکسیناسیون دوز تقویتی افراد بالای ۶۰ سال شروع شده است. طبق آنچه معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی در اغلب استان ها از روز گذشته اعلام کرده اند، سالمندان می توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون دوز بوستر یا نوبت سوم را برای افزایش ایمنی خود در برابر ویروس کرونا دریافت کنند.
با وجود این ابهامات زیادی از سوی برخی سالمندان درباره جزئیات تزریق دوز سوم واکسن کرونا و اینکه چه کسانی واجد شرایط دریافت دوز یادآور واکسن ها هستند مطرح می شود. همچنین این سؤال پیش می آید که در تزریق دوز یادآور آیا نوع واکسنی که افراد در دوز سوم دریافت می کنند مهم است یا خیر؟ بدین معنا که آیا باید همان نوع واکسنی را دریافت کنند که در نوبت اول و دوم زده اند؟ برای مثال افرادی که سینوفارم یا آسترازنکا زده اند برای دوز سوم باید همان واکسن را بزنند یا خیر؟
چه کسانی در اولویت تزریق واکسن هستند
دکتر «سیدمحسن زهرایی» متخصص بیماریهای عفونی و رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در گفت و گو با « ایران» درباره اینکه چه کسانی در اولویت تزریق دوز سوم واکسن کرونا هستند، گفت: تنها گروه سنی بالای ۶۰ سال که در نوبت اول و دوم واکسن های غیر فعال شده مانند سینوفارم و برکت زده اند باید برای دریافت نوبت سوم واکسن ترجیحاً مشابه نوبت اول (واکسن غیر فعال شده) دریافت کنند به شرطی که ۴ ماه از تزریق نوبت دوم واکسن شان گذشته باشد.
زهرایی در پاسخ به این سؤال که دوز سوم با توجه به نوع واکسنهای تزریق شده در دوز اول و دوم انجام خواهد شد یا خیر؟ افزود: دریافت نوع واکسن در دوز سوم بستگی به پلتفرم واکسنی دارد که افراد در نوبت اول و دوم تزریق کرده اند. واکسنهای کووایران برکت و سینوفارم از دسته واکسن های غیر فعال هستند بنابراین افراد بالای ۶۰ سال که در نوبت اول و دوم این واکسن ها را تزریق کرده اند می توانند در نوبت سوم از واکسن های مشابه خود یا از واکسن آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند بنابراین امکان انتخاب نوع واکسن تزریقی به نوع واکسنی که در نوبت اول و دوم دریافت کرده اند، بستگی دارد.
وی درباره ضرورت تزریق دوز سوم واکسن برای سالمندانی که در نوبت اول و دوم از واکسن های سینوفارم و برکت استفاده کرده اند، اظهار داشت: طبق بررسی های انجام شده توصیه می شود واکسن ها دو یا سه نوبت تزریق شوند، برای رسیدن به حداکثر ایمنی بخشی دریافت نوبت سوم برای گروه سنی بالای ۶۰ سال الزامی است . با توجه به اینکه افراد بالای ۶۰ سال سیستم ایمنی بدن شان ضعیف است ، پاسخ های ایمنی کمتری نسبت به واکسن ها می دهند بنابراین به این نتیجه رسیدیم که حتماً نوبت سوم واکسن نیز گذاشته شود.
به گفته زهرایی، طبق مطالعاتی که منتشر شده به نظر می رسد ایمنی ناشی از واکسن ها ۶ تا ۸ ماه پایدار باشد و بعد از این مدت ایمنی حاصل از واکسن افت نسبی پیدا می کند، برای افزایش حداکثر ایمنی همزمان با ادامه برنامه واکسیناسیون نوبت اول و دوم؛ تزریق دوز یادآور را هم دنبال کنیم.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در مورد نحوه مراجعه سالمندان برای تزریق دوز سوم هم عنوان کرد: گروه سنی بالای ۶۰ سال که واکسن سینوفارم و برکت زده اند و چهار ماه از تزریق نوبت دوم شان گذشته است به همه مراکز واکسیناسیون میتوانند مراجعه کنند چنانچه این افراد در سفر هستند ترجیحاً برای تزریق دوز سوم به مرکز قبلی مراجعه کنند و اگر محل سکونت شان را تغییر داده اند می توانند به مراکز تزریق واکسیناسیون در شهر محل سکونتشان مراجعه کنند.
زهرایی گفت: مکاتبات با معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفته و واکسن در اختیار آنها قرار گرفته و تزریق دوز سوم واکسن برای گروه سنی بالای ۶۰سال آغاز شده است.
وی در پایان توصیه کرد: افرادی که واجد شرایط تزریق دوز سوم واکسن کرونا هستند، قبل از اینکه در صف دریافت دوز تقویتکننده حضور پیدا کنند، شرایط لازم برای تزریق از جمله فاصله ۴ ماه پس از دریافت نوبت دوم واکسن را رعایت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید