یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل) از کاهش 80 درصدی واکسیناسیون کرونا پس از قدرتگیری طالبان در افغانستان خبر داد.
سازمان هشدار داد که نیمی از واکسنهای وارد شده به افغانستان در حال انقضاء و خراب شدن هستند.
گروه طالبان در 24 مرداد و پس از اعلام آمریکا و نیروهای بین الملل در خروج از این افغانستان کنترل کابل پایتخت این کشور را در دست گرفتند. نیروهای بین الملل در 20 سال گذشته و پس از حملات 11 سپتامبر 2001 [با هدف مبارزه با تروریسم] در افغانستان حضور داشتند.
سخنگوی یونیسف به رویترز گفت: از زمان تصرف کابل از سوی طالبان "میزان واکسن زنندگان حدود 80 درصد کاهش یافته است".
براساس آمار یونیسف به عنوان سازمان همکار اجرای برنامه "کواکس" در توسعه واکسیناسیون کرونا، در هفته پس از 24 مرداد، 30500 نفر در 23 ولایت از 34 استان این کشور واکسینه شدهاند. این در حالی است که در هفته منتهی به 24 مرداد 134600 نفر در 30 ولایت افغانستان واکسینه شدند.
سخنگوی یونیسف با اشاره به اینکه از همه کادر درمان و مراقبت های بهداشتی به ویژه کارمندان زن این حوزه خواسته تا سر کار خود بازگردند، گفت: کاهش شمار افراد متقاضی واکسن قابل درک است. زیرا در این شرایط هرج و مرج، درگیری و اضطرار مردم ابتدا ایمنی و امنیت خود را در اولویت قرار میدهند.
این سخنگو از اظهار نظر در باره اینکه آیا کاهش واکسیناسیون به نحوی به طالبان ربط دارد دارد یا خیر، خودداری کرد و در مقابل در مورد طولانی شدن مدت واکسیناسیون هشدار داد.
سخنگوی یونسف گفت: تاریخ مصرف حدود دو میلیون از واکسن های ارسالی جانسون و جانسون تا ماه نوامبر (9 آذر) به پایان میرسد. این میزان حدود نیمی از واکسن های ارسالی به افغانستان است.
براساس دادههای سازمان بهداشت جهانی تا پایان 20 آگوست (20 مرداد) تنها 1.2 میلیون دوز واکسن در کشور 40 میلیونی افغانستان تزریق شده است.
سازمان غیرانتفاعی اتحاد جهانی واکسن و ایمنسازی موسوم به گاوی (Gavi) که با کواکس و سازمان بهداشت جهانی همکاری دارد، می گوید: تا کنون بیش از 4 میلیون دوز واکسن به افغانستان تحویل داده شده است.
سخنگوی گاوی به رویترز گفت: اولویت ما همکاری با دفاتر یونیسف و سازمان جهانی بهداشت برای اطمینان از توانایی در ادامه برنامه واکسیناسیون کرونا است.
او نیز در باره اینکه آیا روند واکسیناسیون از سوی طالبان با مشکل روبه رو شده، خودداری کرد.
دیدگاه تان را بنویسید