مترجم: مینا شهری
همهی افراد باید یاد بگیرند چطور مکالمات کوتاه و روزمره برقرار کنند. اگر میخواهید مهارت شما در این گفتگوها افزایش پیدا کند، از این شش اشتباه دوری کنید.
1. تصور نکنید هیچکس نمیخواهد با شما همکلام شود
اگر خجالتی هستید، باید بدانید که تنها نیستید. لطفاً از فکر کردن دربارهی خود دست بردارید. به این فکر کنید که شخص مقابل هم به اندازهی شما مشتاق برقراری ارتباط است. از حرف زدن خجالت نکشید.
2. حرف کسی را قطع نکنید
اگر دو یا چند نفر مشغول صحبت هستند، به ناگهان وارد بحث آنها نشوید. صبر کنید و منتظر باشید تا یک وقفه و سکوت کوتاه در مکالمهی آنها ایجاد شود، بعد با آرامش توجه آنها را جلب نموده و وارد بحث شوید. فاصلهی خود را با آنها رعایت کنید. نه بیش از حد نزدیک شوید، و نه آنقدر دور بایستید که مجبور شوید با صدای خیلی بلند صحبت کنید.
3. اگر حرفی برای گفتن ندارید، ساکت بمانید
اگر شخصی در افکار یا کار خودش غرق است، بدون این که حرفی برای گفتن داشته باشید، حواس او را پرت نکنید.
قبل از شروع مکالمه، اجازه بگیرید و ببینید آیا آن شخص مایل است با شما صحبت کند یا خیر. مطمئن باشید حرفی برای گفتن دارید، حتی اگر در حد احوالپرسی یا پرسشهای کاری باشد.
4. در مورد موضوعات بحثبرانگیز صحبت نکنید
اگر میخواهید با شخص جدیذی وارذ مکالمه شوید، بهتر است دربارهی موضوعات بحثبرانگیز مثل
دین و سیاست صحبت نکنید.
فرصت برای حرف زدن دربارهی این موضوعات بسیار است. اما برای شروع مکالمه، دنبال موضوعات ساده و روزمره مثل غذا،
موسیقی و مسائل شغلی باشید.
5. وارد حریم شخصی کسی نشوید
هیچکس دوست ندارد مورد بازجویی قرار بگیرد. اگر احساس میکنید طرف مقابلتان دوست ندارد دربارهی مسائل شخصی صحبت کند، عقبنشینی کنید و وارد حریم شخصی او نشوید. اگر متوجه نمیشوید موضوعات مورذعلاقهی طرف مقابلتان چیست، سعی کنید با پرسیدن سوالات کوچک سر صحبت را باز کنید. مثلا بپرسید: «توی این منطقه رستوران خوبی میشناسی؟» یا «به نظرت این لباس قشنگه؟»
6. وقت دیگران را نگیرید
اگر با کسی صحبت میکنید، به چهرهی او نگاه کنید. به
زمین خیره نشوید، در و دیوار را تماشا نکنید.
تلفن همراه خود را کنار بگذارید و تمام توجه خود را به شخص مقابلتان معطوف کنید. در غیر این صورت، ممکن است طرف مقابلتان احساس کند دارید وقت او را تلف میکنید.
دیدگاه تان را بنویسید