وزارت خارجه و دفاع آمریکا در این بیانیه مشترک افزودند در حال تکمیل گامهایی برای ایمن سازی فرودگاه بینالمللی حامد کرزی هستند تا خروج امن کارکنان آمریکایی و متحدان را از افغانستان با پروازهای نظامی و غیرنظامی ممکن سازند.
در این بیانیه آمده است که آمریکا طی ۴۸ ساعت آینده حضور امنیتی خود را نزدیک به ۶۰۰۰ نیرو برای تسهیل خروج امن کارکنان خود از افغانستان افزایش می دهد، ماموریتی که تنها بر تسهیل این تلاش ها متمرکز شده و کنترل ترافیک هوایی را در دست دارد.
بر اساس این بیانیه، هزاران شهروند آمریکایی و کارکنان محلی و خانواده هایشان در روزهای آینده از این فرودگاه به خارج از افغانستان منتقل خواهند شد.
بایدن ۲۳ مرداد ماه اعلام کرد که با استقرار پنج هزار نیروی نظامی در افغانستان برای تسهیل خروج اتباع آمریکایی از این کشور موافقت کرده است. درحالیکه واشنگتن پیش از آن نیز اعلام کردکه سه هزار نیروی نظامی برای خروج کارکنان سفارت خود از کابل همزمان با پیشروی طالبان در افغانستان اعزام کرده است.
سایت سفارت آمریکا در کابل نیز اعلام کرد که وضعیت امنیتی در کابل به ویژه در فرودگاه به سرعت در حال تغییر است و به آن شلیک میشود.
سفارت آمریکا در کابل همچنین از شهروندان خود خواسته است اگر خواهان دریافت کمک برای خروج هستند، سریع تر یک فرم آنلاین دریافت کمک را پر کنند.
سایت سفارت آمریکا در کابل خطاب به شهروندان این کشور گفته است هر جا هستید، همانجا پناه بگیرید. از اکنون تمام فعالیتهای کنسولی آمریکا در افغانستان، تعلیق میشود و دیگر به سفارتخانه و فرودگاه نیایید.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا همزمان با خروج آخرین نظامیان و ورود نیروهای طالبان به پایتخت گفت: کارکنان حاضر در ساختمان سفارت آمریکا در کابل به فرودگاه منتقل میشوند تا هنگامی که اطمینان حاصل شود که میتوانند با خیال راحت و ایمن، فعالیت کنند.
همزمان با صدور فرمان ورود طالبان به به کابل محمد اشرف غنی رییس حمهوری این کشور گریخت و از مقام خود کناره گیری کرد.
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه در افغانستان روز یکشنبه ضمن تایید خبر خروج محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان از این کشور، از نیروهای دفاعی و امنیتی خواست تا آرامش را حفظ و در تامین امنیت همکاری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید