مقام ارشد سازمان ملل متحد گفت شهرک سازی اسرائیل در خاک فلسطینی ها می تواند جنایت جنگی باشد.
"مایکل لینک" بازرس سازمان ملل در زمینه حقوق بشر همچنین از کشورهای جهان خواست بابت "اشغال غیرمشروع"، هزینه ای بر اسرائیل اعمال کنند.
اسرائیل در خارج از مرزهای 1967 و در خاک فلسطین در کرانه باختری و قدس شرقی، شهرک سازی می کند و شهروندان یهودی خود را در این شهرک ها اسکان می دهد. معمولا یهودیان تندروی مذهبی در این شهرک ها ساکن می شوند. این شهرک ها همیشه با اعتراض و مخالفت فلسطینی ها روبه رو می شوند و شاهد درگیری های زیادی میان دو طرف هستند.
"مایکل لینک" هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در "امور حقوق بشر در سرزمین های اشغال شده فلسطینی" این سخنان را روز جمعه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو مطرح کرد.
اسرائیل این نشست را تحریم کرد. اسرائیل مسوولیت مایکل لینک را به رسمیت نمی شناسد و با او همکاری نمی کند.
مایکل لینک افزود: "آنچه که به آن دست یافته ایم این است که شهرک های اسرائیلی می تواند به سطح جنایت جنگی برسند. شهرک ها، ممنوعیت مطلق را نقض می کنند. هر قدرت اشغالگری از انتقال بخشی از ساکنان غیرنظامی خود به سرزمین اشغال شده منع می شود. در نتیجه، این اقدام براساس منشور رم (منشور تاسیس دادگاه جنایی بین المللی) زیرمجموعه جنایت جنگی قرار می گیرد".
او همچنین گفت: "به شما می گویم که این نتیجه گیری برای جامعه جهانی، الزام آور است ... جامعه جهانی باید به اسرائیل توضیح دهد که اشغالش، نامشروع است. به چالش کشیدن قانون بین المللی و افکار عمومی نمی تواند بدون هزینه باشدگ.
اتحادیه اروپا، شهرک سازی اسرائیل در خاک فلسطینی ها را نقض قوانین بین المللی می داند. اسرائیل با رد این موضوع، مدعی ارتباطات و دلایل تاریخی - دینی و توراتی با این مناطق است و دلایل امنیتی را نیز مطرح می کند.
هیات نمایندگی اسرائیل در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو هم با رد این گزارش آن را "جدیدترین گزارش یکجانبه و به دور از بی طرفی و ضداسرائیل" توصیف کرد.
اسرائیل همچنین این گزارش را به نادیده گرفتن "اقداماتی غیرقانونی" متهم کرد که از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین و حماس صورت می گیرد.
"مایکل لینک" همچنین گفت که اقدام اخیر اسرائیل در تخریب خیمه های عشایر فلسطینی که در روستایی در کرانه باختری زندگی می کنند و رها کردن ساکنان این خیمه ها بدون آب و غذا در گرمای تابستان در منطقه دره اردن اقدام غیرقانونی و سنگدلانه است.
وی افزود: ادامه مصادره سرزمین فلسطینی و حمایت از شهرک نشینان به میزان بیشتر الحاق کرانه باختری به اسرائیل را تقویت می کند.
او در بیانیه جداگانه ای هم گفت که شهرک های اسرائیلی، محرک اشغالگری مستمر اسرائیل از 54 سال قبل است.
هم اکنون نزدیک به 300 شهرک در قدس شرقی و کرانه باختری وجود دارند که بیش از 680 هزار شهرک نشین یهودی اسرائیلی در آن ساکن اند.
امریکا به عنوان هم پیمان اسرائیل از سخنرانی در این نشست خودداری کرد. این اقدام به عنوان نشانه ای از عدم حمایت امریکا از اسرائیل در موضوع شهرک هاست.
خانم "لوتی نودسن" سفیر اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد در ژنو هم در مخالفت با شهرک های اسرائیل گفت: شهرک ها براساس قانون بین الملل، نامشروع هستند.
وی افزود: رفتارهایی مثل جابجایی اجباری و اخراج و تخریب و مصادره خانه ها تنها باعث افزایش فضای تنش آلود می شوند.
سفیر فلسطین (ابراهیم خریشه) هم گفت که اسرائیل 5 هزار فلسطینی را بازداشت کرده است که مدت بازداشت برخی از آنها به 20 سال می رسد.
رویترز افزود: فلسطینی ها تلاش می کنند کشور مستقل خود را در کرانه باختری و غزه و به پایتختی قدس شرقی ایجاد کنند اما مسئله شهرک های اسرائیلی در سرزمین های فلسطینی اشغال شده توسط اسرائیل در جنگ 1967 به مانعی در برابر این روند تبدیل شده است چرا که مانع یکپارچگی سرزمینی فلسطین می شود.
دیدگاه تان را بنویسید