در بخشی از این گزارش آمده:
* گشتی در سایتهای معامله مسکن نشان میدهد که تا چه میزان تقاضا برای سکونت در واحدهای کوچک 45 متر و کمتر و حتی غیرقابل تبدیل افزایش یافته است. به عنوان مثال برای سوییتی 45 متری کلنگی در محله گمرک که دو اتاق دارد و همه امکانات رفاهی نیز در آن وجود دارد بدون پارکینگ 15 میلیون تومان ودیعه و ماهی دو و نیم میلیون تومان اجاره تعیین شده است. سوییت 40 متری در تهرانپارس بدون پارکینگ، انباری و آسانسور به 70 میلیون تومان ودیعه و ماهی یکونیم میلیون تومان نیاز دارد.
* در همین محله برای اجاره یک سوییت 40 متری 27 ساله بدون امکانات نیز باید 20 میلیون تومان ودیعه و ماهی دو میلیون تومان اجاره پرداخت کرد. اجارههایی که تنها برای داشتن یک «سقف» پرداخت میشود و سایر امکانات مانند پارکینگ را در بر نمیگیرد. جستوجو در سایتها نشان میدهد که فراوانی عرضه سوییتهای کمتر از 45 متر در تهرانپارس بیشتر از سایر محلههاست؛ آگهی بعدی به واحدی 35 متری بدون اتاق در همین محله اختصاص دارد که با داشتن پارکینگ و انباری نیاز به ودیعهای 35 میلیونی با ماهانه دو و نیم میلیون تومان اجاره دارد.
* البته که متوسط ودیعه و اجاره سوییت با متراژ کمتر از 45 متر تنها به محلههای گمرک و تهرانپارس محدود نمیشود و در مناطق گرانتر نیز وجود دارد؛ با ودیعههای چند صد میلیونی. به عنوان مثال اجاره یک سوییت 35 متری در سعادتآباد که تنها امکانات ثبت شده برای آن آسانسور است به ودیعهای 140 میلیون تومانی و اجارهای چهارونیم میلیون تومانی نیاز دارد. سوییت 35 متری در محله تجریش که فاقد تمام امکانات است و تنها سرویس بهداشتی و حمام دارد، ودیعهای 100 میلیون تومانی و اجاره پنجونیم میلیون تومانی برای آن تعیین شده است. شاید بتوان ادعا کرد، زندگی حتی در سوییتهای کمتر از 45 متر نیز با وجود اینکه شاید یک چیز باشند و آن خانههای قوطی کبریتی است اما دستهبندی لاکچری و معمولی دارند.
* اجاره انباریهای 15 متری و کمتر نیز از دیگر پدیدههای این روزهای بازار مسکن است. هر چند که انتشار چند باره آگهیهای اجاره انباری در سایتها خبرساز شده بود اما کمتر کسی گمان میکرد روزی مقابل عبارت «مناسب برای»، «خانواده و مجرد» نوشته شود و حتی اجارههای میلیونی نیز داشته باشند. انباری 15 متری که حدود 20 سال قدمت دارد در یکی از شهرکهای اطراف تهران، ودیعهای 10 میلیون تومانی و اجارهای یک میلیون تومانی نیاز دارد. البته که با توجه به حساسیتهای عمومی نسبت به زندگی در این واحدها معمولا آگهیشان در سایتها منتشر نمیشود. اما نمیتوان از «انبارینشینی» به عنوان پدیدهای که مدتی است بر بازار ناهمگون مسکن سایه افکنده به راحتی عبور کرد.
دیدگاه تان را بنویسید