این در حالی است که هیچ پروتکلی برای واکسیناسیون دانشآموزان وجود ندارد. روز گذشته وزیر آموزش و پرورش نیز درباره واکسینه نکردن دانشآموزان گفت: «در تمام دنیا برای زیر ۱۸ سالهها، واکسن پیشنهاد نمیشود.» و این یعنی تصمیم به بازگشایی مدرسه آن هم بدون واکسینه کردن دانشآموزان.
مسئولان آموزش و پرورش اعلام میکنند که با واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه،از اول مهر۱۴۰۰ همه مدارس بازگشایی خواهد شد. این درحالی است که هیچ پروتکلی برای واکسیناسیون دانشآموزان وجود ندارد. روز گذشته وزیر آموزش و پرورش نیز درباره واکسینه نکردن دانشآموزان گفت: «در تمام دنیا برای زیر ۱۸ سالهها، واکسن پیشنهاد نمیشود.» و این یعنی تصمیم به بازگشایی مدرسه آن هم بدون واکسینه کردن دانشآموزان.
محسن حاجی میرزایی در حاشیه جلسه هیئت دولت، با تأکید بر اینکه همه تلاش ما این است که شروع سال تحصیلی آینده به صورت حضوری باشد، اظهار داشت: «با تعهدی که صورت گرفته وزارت بهداشت، معلمان را تا پایان مرداد واکسینه خواهد کرد.»
مدتهاست که وزیر آموزشوپرورش برای آموزش حضوری و بازگشایی دوباره مدارس از مهرماه امسال اصرار میکند، اما خانوادهها نگرانند و دلشان نمیخواهد فرزندشان را به صورت حضوری به مدرسه بفرستند، آنها معتقدند که هر چند معلمان و کادر مدارس واکسینه شوند، اما واکسینهنشدن دانشآموزان، موجب انتقال بیماری آنها به یکدیگر خواهد شد و هر کدام از آنها که ناقل ویروس کرونا شوند، سلامت خانوادهشان را نیز به خطر خواهند انداخت. هنوز از یادها نرفتهاست که در سال گذشته، حاجی میرزایی بارها با این استدلال که «مطالعات نشان میدهد تأثیر تعیینکنندهای بین بازگشایی مدارس و شیوع بیماری کرونا وجود ندارد» تلاش کرده تا حداقل بخشی از دانشآموزان را بر اساس پروتکلها و شیوهنامههایی که طراحی شدهبود، به مدرسه بکشاند، طرحی که از همان ابتدا با نگرانی خانوادهها برای به خطر افتادن سلامت فرزندشان همراه شد و بعد از گذشت چند روز، با انتشار فیلمها و عکسهایی از رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در مدارس، آموزش حضوری را تعطیل کرد. حالا این بار وزیر آموزش و پرورش با وعده واکسیناسیون معلمان و کادر درمان در تلاش است تا مدارس را بازگشایی کند!
این سؤال مطرح میشود که اگرهمه ضعفهای زیرساختی آموزش مجازی از مشکلات شبکه شاد گرفته تا وضعیت اینترنت درکشور این بار در پروتکل واکسیناسیون دانشآموزان بروز کند،چه کسی سلامت دانشآموزان و خانوادههایشان را تضمین خواهد کرد؟ یا با وجود کارنامه ضعیفی که وزارت آموزش و پرورش در بازگشایی مدارس در مهرماه گذشته از خود به جای گذاشته است، چطور میتوان به موفق بودن آنها در پروتکل واکسیناسیون کادر درمان و معلمان امیدوار بود؟!
اصرار به بازگشایی برای پوشاندن ضعف وزارتخانه
دکتر پرویز رزاقی، روانشناس بالینی و مشاور مدرسه در این رابطه میگوید: «بارها از مقامات عالیرتبه وزارت آموزش و پرورش شنیدهایم که آمادگی لازم برای بازگشایی مدارس را دارند. در حال حاضر نیز برای مهر ماه سال جاری همین صحبتها مطرح میشود. در صورتی که این حرفها مبنی بر بازگشایی مدارس یک پیام خامی است که ناشی از عدم درایت وزیر آموزش و پرورش و سیستم آموزشی کشور است.» رزاقی ادامه میدهد: «اصرار بیش از حد وزیر آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس نشاندهنده آن است که جناب وزیر، ضعفی را در نظام مدیریتی و آموزشی وزارتخانهاش دارد و تلاش میکند تا با تکرار مسئله «بازگشایی مدارس» آن را بپوشاند.»
این مشاور مدرسه با اشاره تجربه تلخ بازگشایی مدارس به اصرار مسئولان آموزش و پرورش در سال گذشته اظهار میدارد: «سال گذشته نیز با اصرار مسئولان آموزش و پرورشی مدارس بازگشایی شد، اما هیچ امکاناتی برای این اقدام فراهم نشد و با رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در مدارس، سلامت بسیاری از دانشآموزان به خطر افتاد.»
سلامت دانشآموزان را در اولویت قرار دهید
او با بیان این موضوع که چنین مواردی باید با نظر ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شود و نه مسئولان وزارت آموزش و پرورش تصریح میکند: «در حال حاضر مشکلاتی در مورد دوز دوم واکسیناسیون گروه هدف مطرح میشود و مشخص نیست که آیا حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلم بتوانند واکسینه شوند یا نه؟ در صورتی که معلمان بتوانند در ماههای تیر و مرداد واکسن بزنند نیز سؤالمان این است که آیا واقعاً دانشآموزان را میتوانیم تا آبان ماه واکسینه کنیم؟»
رزاقی با اشاره به اینکه در تمام دنیا، واکسیناسیون برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نشدهاست، میگوید: «هنوز واکسیناسیون معلمان و بعد از آن واکسینه کردن دانشآموزان در آبان و آذر مبهم است، به همین دلیل اظهارات اخیر وزیر آموزش و پرورش مبنی بر بازگشایی مدارس، خام و ناپخته است.» این مشاور مدرسه معتقد است که واکسینه شدن معلمان برای ایمن شدن آنها و بعد از آن ایمن بودن دانشآموزی که به صورت فردی به مدرسه میآید و رفع اشکال میکند، اقدام بسیار مناسبی است، اما اگر واکسن همهگیر نشود و در سطوح کشور اتفاق نیفتد، با بازگشایی مدارس، پیک جدید کرونا رقم میخورد که باید در مورد آن مدبرانه فکری شود.
او اظهار میدارد: «طبق تعاملاتی که با دانشآموزان دارم، میشنوم که آنها بازگشایی مدارس در سال جدید را یک شوخی میدانند، زیرا که هم آنها و هم خانوادهشان، روند واکسیناسیون را میبینند و معتقدند که در سال تحصیلی جدید نیز مدارس به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.» رزاقی در پایان تأکید میکند: «بهطور حتم بازگشایی مدرسه و آموزش حضوری بسیار مناسب است و تأثیر بهتری در روند تحصیلی دانشآموزان خواهد گذاشت، اما ما معتقدیم که سلامت دانشآموزان در اولویت قرار دارد. بنابراین به مسئولان آموزش و پرورش توصیه میکنم که با وعدههای غیرعلمی، احساس ناایمن بودن و عدم آرامش را در دانشآموزان ایجاد نکنند و سلامت آنها را در اولویت کاری خود قرار دهند.»
دیدگاه تان را بنویسید