ارسال به دیگران پرینت

بایدها و نبایدهای واکسن آنفولانزا | افرادی که باید زودتر از دیگران واکسن آنفولانزا بزنند؟

به طور کلی همه افراد می توانند از واکسن آنفولانزا استفاده کنند به جز افرادی که نسبت به مواد واکسن حساسیت داشته باشند تا بتوانند در همچنین برخی افراد مانند کادر درمانی که به صورت دائم با بیماران در ارتباط هستند باید از واکسن استفاده کنند.

بایدها و نبایدهای واکسن آنفولانزا | افرادی که باید زودتر از دیگران واکسن آنفولانزا بزنند؟

 

به طور کلی همه افراد می توانند از واکسن آنفولانزا استفاده کنند به جز افرادی که نسبت به مواد واکسن حساسیت داشته باشند تا بتوانند در همچنین برخی افراد مانند کادر درمانی که به صورت دائم با بیماران در ارتباط هستند باید از واکسن استفاده کنند.

هرساله و همزمان با نزدیک شدن به  فصل سرما، بیماری آنفلوآنزا نیز از راه می‌رسد و هر روز به تعداد مراجعینی که با علائم آنفلوآنزا  به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، بیشتر می‌شود، هرچند که به گفته متخصصین، ارتباط سرمای هوا و ابتلا به آنفلوآنزا باوری اشتباه است؛  از سوی دیگر به علت درگیری کشور با بیماری کرونا و وجود هردو بیماری و تشابه علائم این دو باعث می‌شود که تشخیص این بیماری کار بسیار سختی باشد.

 

آمیتیس رمضانی مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران  گفت: بسیاری از مردم نگران هستند که با توجه به شرایط جسمی که دارند واکسن آنفلوآنزا برایشان خطر داشته باشد، اما افراد بالای ۶۵ سال و همچنین زنان باردار و همچنین افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند در معرض خطر آنفولانزا هستند تا و باید هر چه سریعتر از واکسن آنفولانزا استفاده کنند.

به گفته مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران، به دلیل همزمانی شیوع ویروس کرونا و آنفولانزا بهتر است که عموم مردم از واکسن آنفولانزا استفاده کنند تا در تشخیص هر چه بهتره بیماری به کار درمانی کمک شود به این صورت که اگر فردی از واکسن آنفولانزا استفاده کند قطعاً از این بیماری مصون خواهد بود و اگر علائم مشابهی داشت احتمال تشخیص مبتلا بودن به بیماری کرونا راحت‌تر می‌شود.

رمضانی بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا را از اواخر شهریور تا اواسط مهر دانست و افزود: تزریق واکسن انجام می شود تا افراد در برابر بیماری آنفولانزا ایمن شوند که تا یکسال آینده ادامه دارد اگر ویروس آنفولانزا جهش یافته نباشد و مشکلی برای بدن ایجاد نکند.

زمانی که ویروس آنفلوآنزا منجر به مرگ می‌شود؟

واقعیت این است که این ویروس با تمام ناخوشایند بودن و حد شدیدی از بیماری که ایجاد می‌کند، در افرادی که بیماری زمینه‌ای دیگری ندارند و سالم هستند نمی‌تواند باعث مرگ شود،  در مواردی که این ویروس درگیری دیگری هم ایجاد کند و خودش هم باعث ایجاد عفونت شود و باعث سینه پهلو و بروز میکروب‌های دیگر شود، می‌تواند کشنده باشد، اگر ویروس جدیدی باشد، چون مردم کمتر با آن تماس داشته اند می‌تواند خطرناک باشد و عارضه بیشتری ایجاد کند.

دولت و مجلس برنامه های مدونی را در نظر بگیرند

با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و خستگی کادر درمانی، به نظر می‌رسد باید دولت و مجلس برنامه‌های دقیق‌تری نسبت به مقابله با آنفلوآنزای فصلی داشته باشند زیرا اگر برای مقابله با آنفلوآنزا تدابیر لازم اندیشیده نشود ممکن است در کنار بالا رفتن آمار کشته‌های کرونایی شاهد بالا رفتن مرگ و میر توسط آنفلوآنزای فصلی باشیم که این موضوع می‌تواند فاجعه بزرگی را به همراه داشته باشد.

چه کسانی به تزریق واکسن تمایل ندارند

 مینو محرز عضو کمیته ملی مبارزه کرونا در مورد شیوع آنفلوآنزا در کشور اظهارکرد: شیوع آنفلوآنزا فصلی از پائیز آغاز می‌شود و تا گرم شدن هوا یعنی حداقل تا بعد از عید نوروز نیز ادامه دارد و تنها راهکار مقابله با این بیماری این است که واکسن تزریق شود.

به گفته وی، متاسفانه بسیاری از مردم نسبت به تزریق واکسن تمایلی ندارند و این موضوع با شایعات داخل فضای مجازی نیز شدت بیشتری گرفته است، امسال نیز از وزارت بهداشت درخواست کردیم که موضوع تامین واکسن را جدی بگیرد و همه از واکسن برای مقابله با آنفلوآنزا استفاده کنند.

عضو کمیته ملی مبارزه کرونا در مورد زمان تزریق واکسن‌ آنفلوآنزا گفت: معمولا شیوع اپیدمی آنفلوآنزا از آذرماه آغاز می‌شود بنابراین تزریق واکسن زودهنگام تاثیر لازم را از بین می‌برد؛ لذا باید از اواخر تابستان و اوایل فصل پائیز واکسن تزریق شود.

محرز ادامه داد: معمولا هر ۱۰ سال یکبار اپیدمی آنفلوآنزا با یک ویروس جدید رخ می‌دهد که در واکسن‌های قبلی ویروس جدید گنجانده نشده و اگر آنفلوآنزایی که در پائیز شیوع پیدا کند جهش یافته باشد نمی‌تواند واکسن‌های قبلی توان مقابله با آنفلوآنزا فصلی را ندارد و این موضوع ممکن است مشکلات زیادی را ایجاد کند.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه