در فهرست جدید دعوت شدگان به آکادمی اسکار چند نام آشنا از سینمای ایران به چشم می خورد. نرگس آبیار کارگردان فیلم های مشهوری چون «شبی که ماه کامل شد» و «شیار ۱۴۳» یکی از ایرانیانی است که امسال به جمع اعضای اسکار راه یافتند.
آبیار یک بار با فیلم «نفس» نماینده ی ایران در رشته ی بهترین فیلم های بین المللی اسکار بود اما به جمع نامزدهای نهایی جایزه راه پیدا نکرد.
آثار سینمایی آبیار یعنی «اشیا از آنچه در آینه می بینید به شما نزدیک ترند»، «شیار ۱۴۳»، «نفس» و «شبی که ماه کامل شد» در جشنواره فیلم فجر و برخی جشنواره های بین المللی حضور موفقی داشتند و جوایز ارزشمندی دریافت کردند.
دیگر ایرانی این فهرست، ستار اورکی است. او آهنگساز برخی از مهم ترین فیلم های سال های اخیر سینمای ایران از جمله «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» است.
اما در این فهرست در شاخه ی کارگردانان نام یک ایرانی دیگر هم به چشم می خورد. علی عباسی فیلمساز جوان ایرانی دانمارکی که با فیلم «مرز» شهرت بسیاری کسب کرد هم به آکادمی اسکار دعوت شده است. نام سمیرا مخملباف هم در میان اعضای جدید آکادمی دیده می شود.
یکی از ویژگی های قابل توجه اعضای جدید دعوت شده به آکادمی اسکار، درصد بالای غیرآمریکایی های این جمع است. به ادعای هالیوود ریپورتر، از کل اعضا بیش از ۴۹ درصد خارجی هستند.
آکادمی اسکار پیش از این وعده داده بود که ترکیب اعضا را به نفع تنوع نژادی و افزایش حضور زنان تغییر خواهد داد. از ۸۱۹ عضو جدید آکادمی ۴۵ درصد زن و ۳۹ درصد رنگین پوست هستند.
پیش از این برخی از نام های شناخته شده ی سینمای ایران مثل اصغر فرهادی، رخشان بنی اعتماد و گلشیفته فراهانی به عضویت آکادمی اسکار درآمده بودند.
آکادمی اسکار یا در حقیقت همان آکادمی علوم و هنرها سینما، سازمانی غیر دولتی است که در سال ۱۹۲۷ در ایالات متحده آمریکا تأسیس شد. برخی از پرسابقه ترین دستت اندرکاران صنعت سینما در جمع اعضای آکادمی قرار دارند. وظایف آکادمی، برگزیدن نامزدها و و برندگان جوایز اسکار و تحقیقات در زمینه ی پیشرفت صنعت سینما و توسعه ی علمی، آموزشی و ارتقای شغلی دستاندرکاران صنعت سینما است.
دیدگاه تان را بنویسید