یک شبکه فارسیزبان خارجی چهارشنبهشب مدعی شد که «مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به این شبکه گفته است که واشنگتن قصد دارد پرونده پرتاب ماهواره نظامی توسط ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کند.
براساس ادعای این شبکه، پرتاب ماهواره نظامی از سوی ایران از نظر آمریکا نقض قعطنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است و واشنگتن از شورای امنیت خواهد خواست که در این باره تحقیق کند.
اورتاگوس همچنین مدعی شد که شورای امنیت باید اطمینان حاصل کند که اگر کشورها قطعنامههای آن را نقض میکنند، با پیامدهایی روبه رو خواهند شد.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز چهارشنبه شب در یک کنفرانس خبری پرتاب ماهواره نور را تاییدی بر ادعای پشین آمریکا مبنی بر مقاصد نظامی ماهوارههای ایرانی دانست و گفت: ایران باید در این زمینه پاسخگو نگه داشته شود.
وی افزود: ایران به طور مداوم تکرار میکرد که برنامه ماهوارهای آن ارتباطی با مقاصد نظامی ندارد و متعلق به شرکتهای تجاری است. موشک پرتاب شده امروز نشان داد آنچه را که مدتها آمریکا مطرح میکرد.
وزیر خارجه آمریکا که این روزها به وزیر نفرت شهرت یافته است، ادامه داد: سپاه پاسداران که از نظر آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است، یک موشک را شلیک کرد. من صحبت درباره جزئیات آن را به وزارت دفاع واگذار میکنم.
پمپئو ادامه داد:، اما وقتی درباره سازمان ملل و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت صحبت میشود هر کشوری وظیفه دارد به سازمان ملل برود و ارزیابی کند که آیا این پرتاب موشک مطابق قطعنامه شورای امنیت بوده است یا خیر. من فکر میکنم ایران باید در این زمینه پاسخگو نگهداشته شود.
ادعای آمریکا پیرامون نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در حالی است که این قطعنامه اساسا برای تایید برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در راستای اجرای آن صادر شده است و واشنگتن خود با خروج از برجام و بازگرداندن تحریمها اولین و تنها نقضکننده جدی این قطعنامه است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه و برخلاف متن صریح این قطعنامه از برجام خارج شد و باز برخلاف قطعنامه شورای امنیت تحریمهای رفع شده به واسطه برجام را علیه ملت ایران بازگرداند.
ماهواره نور ۱ به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران از ماهوارهبر ۳ مرحلهای قاصد روز چهارشنبه از کویر مرکزی ایران از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید