شیوع ویروس کرونا در ترکیه از ابتدا با ابهامات بسیاری همراه بود و در حالی که مدتها از شیوع ویروس کرونا در جهان میگذشت و بسیاری از کشورها و به خصوص همسایگان این کشور مواردی از ابتلا به ویروس کرونا را گزارش داده بودند، اما آنکارا همچنان از اذعان به این موضوع خودداری میکرد.
این خودداری مقامات ترکیه در حالی صورت میگرفت که این کشور به عنوان یکی از مقاصد گردشگری جهان، میزبان مسافران بسیاری از سراسر جهان بوده و احتمال شیوع کرونا در آن از همان ابتدا بسیار محتمل بود.
با این وجود مقامهای ترکیه تا مدتها از اذعان به این موضوع خودداری کردند و در همین حال تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی حاکی از شیوع ویروس کرونا در این کشور بود.
بنابرگزارش رویترز، در نهایت آنکارا در روز یازدهم ماه مارس (حدود یک ماه پیش) به شیوع کرونا اذعان کرده و اکنون ۶۱ هزار و ۴۹ نفر در ترکیه به ویروس کرونا مبتلا هستند؛ هزار و ۲۹۶ نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند.
یکی از نقاط بسیار خطرناک که احتمال شیوع ویروس کرونا در آن بسیار بالا است زندانها هستند و در ایران، با آغاز شیوع ویروس کرونا اقداماتی بزررگ و موثر در راستای کاهش شمار زندانیان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در زندانها انجام داد تا جایی که این ابتکار اعطای مرخصی به حدود یکصد هزار زندانی باعث شد میشل باچلت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز به آن اذعان و از اقدام قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران استقبال کند. در بیانیه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری نمونه در زمینه کاهش جمعیت زندانها برای مقابله با شیوع کرونا و تضمین حق سلامتی زندانیان یاد شده است.
حالا در ترکیه بعد از گذشت بیش از یک ماه از شیوع کرونا در نهایت دوشنبه شب پارلمان ترکیه طرح آزادی هزاران نفر از زندانیان این کشور را برای کاستن از جمعیت زندانهای این کشور به تصویب رساند؛ این طرح با ۲۷۹ رای مثبت و ۵۱ رای منفی به تصویب رسید.
براساس گزارش رویترز، این طرح در حالی به تصویب رسیده است که شامل زندانیانی از قبیل خبرنگاران، فعالان سیاسی و ...، نمیشود و به همین جهت انتقاداتی را به همراه داشته است.
دیدگاه تان را بنویسید