این گزارش بخش چهارم از سری گزارشهایی است که میتواند انگیزههای بازاری و البته غیرمنطقی برای رشد قیمت سهام را به معاملهگران معرفی کند.
در گزارش نخست به «توهم از سطح پایین قیمت» اشاره شد و نمونه آن نیز رشد پرشتاب قیمت سهام زیر صد تومان مانند بانک تجارت در هفتههای اخیر میتواند باشد؛ البته سایر عوامل دخیل بوده اما اثر این موضوع در افزایش تقاضای سهام کاملا چشمگیر است.
در گزارش دوم به «واکنش آنی کوچکترها به گزارش تجدید ارزیابی» اشاره شد که اثر آن در سهام «غشهداب» و «غگرجی» طی همین هفتههای اخیر شاهد بودیم.
در بخش سوم به سهام با «ارزش بازار کوچکتر» به عنوان بستری برای جولان سفتهبازان اشاره شد که نمونههای بسیاری همچنان از این الگو نیز در بازار سهام وجود دارند. گرچه تمامی این الگوها ساخته ذهن معاملهگران هستند و واقعا اثر بنیادی نداشته که از سهام حمایت کنند اما همچنان سهام به این موارد واکنش نشان داده است.
اما در ادامه گزارشهای قبل یکی از مواردی که در ماههای گذشته مورد توجه بوده است رشد سهام شرکتهایی است که یکی از زیرمجموعههای خود را در بازار عرضه میکنند. بسیاری از شرکتها که یکی از زیرمجموعههای خود را در هفتههای گذشته عرضه کردهاند، با استقبال معاملهگران مواجه شدهاند.
گرچه عرضه سهام میتواند بر مالک عرضه اولیه سود به همراه داشته باشد اما نکته جالب توجه اینکه معاملهگران به میزان سود چندان توجهی نداشته و تنها به خبر ناشی از این موضوع بسنده میکنند و هر بار نیز خبر از شناسایی سود منتشر میشود در کمال تعجب افزایش تقاضای دوباره برای سهام را شاهد هستیم.
در شرایط کنونی نیز عرضه اولیه «صبا» را شاهد هستیم و در هفتههای آتی نیز احتمال عرضه اولیه پتروشیمی آریاساسول («آریا») و همچنین شستا وجود دارد. البته این عرضههای اولیه عمدتا مالکانی که سهام آنها در بورس قابل معامله باشد را دارا نیستند ولی به صورت کلی این معیاری که در ذهن معاملهگران به اشتباه شکل گرفته ولی همچنان عاملی برای رشد قیمتی سهام است نیز جالب توجه بود.
دیدگاه تان را بنویسید