محسن ظهوری ـ ساکت، خالی و تعطیل. این وضعیت امروز بسیاری از شهرهای جهان است. مکانهایی که به شلوغی و سروصدا مشهور بودند و کرونا در کمترین زمان ممکن، آنها را دگرگون کرد. حالا همه یک سئوال دارند؛ این وضعیت تا چه زمانی طول خواهد کشید؟
مدیر سابق مبارز با بیماری های واگیر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی تخمین می زند پایان کرونا در اواخر اردیبهشت روی دهد.
این نخستینبار نیست که بشر دچار یک بیماری همهگیر نوپدید شده. در نیم قرن اخیر، ایدز، هپاتیتهای بی و سی، اِبولا، آنفلوانزای پرندگان و سارس شیوع گسترده داشتهاند و پیش از آنها هم آنفلوآنزای اسپانیایی و تیفوس تمام دنیا را به وحشت انداخته. پس با تجربه طولانی مبارزه با بیماریهای همهگیر، میتوان احتمالی برای زمان پایان آن داد.
دکتر «بیژن صدریزاده» متخصص بیماریهای عفونی، مدیر سابق مبارزه با بیماریهای واگیر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی و رئیس انجمن علمی بهداشت ایران، این سئوال را با توجه به تجربیات درگیریهای گذشته انسان با همهگیری بیماریها به عصر ایران داده است. طبق تخمین او، این بیماری تا اواخر اردیبهشت ماه در ایران خواهد بود.
اوایل خردادماه ۹۹ بهعنوان زمان پایان همهگیری کرونا، احتمالی است که «پرویز کرمی» رئیس مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم به آن اشاره کرده. اما چیزی که این مدت زمان را ترسناکتر میکند، میزان مرگومیر این بیماری است. «پرویز کرمی» این میزان را در بهترین حالت و با مداخله سطح بالای دولت و منع شدید رفت وآمدها تا ۷۷۰۰ نفر و در بدترین حالت یعنی بدون دخالت دولت تا ۱۱۱ هزار نفر پیشبینی کرده است.
چندی پیش علینقی مشایخی، استاد دانشگاه صنعتی شریف هم نتایج تحقیق خود را منتشر کرده بود که طبق آن در بهترین وضعیت ۱۲ هزار نفر و در بدترین شرایط تا ۳.۵ میلیون ایرانی جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست خواهند داد.
همهگیری کرونا با شیوع گسترده آن خاموش خواهد شد، دنیا دوباره به روزهای عادی برمیگردد و این سکوت و خلوتی، جای خود را به ازدحام و شلوغی میدهد. اما آنچه در تاریخ ثبت خواهد ماند، تعداد کسانی است که از ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. آماری که زیاد یا کم بودن آن، بیش از هر چیز به تصمیمات دولتها بستگی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید