حمیدرضا نادری در خصوص استفاده از ماسک به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری اظهار کرد: عمده ماسکهای موجود در بازار تنها دو کاربرد اساسی دارد یکی برای استفاده فرد که خود دارای علائمی همچون سرفه و عطسه است و دیگری برای افرادی است که در معرض تماس با افراد بیمار در فاصله کمتر از یک متر قرار دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یک فرد در صورتی مبتلا میشود که در معرض ترشحات بیمار باشد و یا دستش دچار آلودگی شود و قبل از شستوشو با چشم، دهان و یا بینی تماس داشته باشد بنابراین عملاً استفاده از ماسک هیچ تاثیری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری در شرایط معمول ندارد.
مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ویروس کووید ۱۹ (کرونا) در ۸۰ درصد موارد به صورت خفیف و یا شبیه علائم آنفلوانزا در فرد بروز میکند، تصریح کرد: تنها ۲۰ درصد افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ با علائم حاد روبرو میشوند و میزان مرگ و میر نیز ۲ درصد در این بیماران است.
نادری تاکید کرد: این ویروس نسبت به ویروسهای همگون همچون سارس، مرس و آنفلوانزا کشندگی کمتری دارد و مهمترین ویژگی این ویروس قابلیت آلایندگی و گسترش خیلی سریع آن است و به همین دلیل لازم است مردم در رعایت بهداشت فردی دقت لازم را داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۸۰ درصد افراد مبتلا به دلیل خفیف بودن بیماری و یا شبه آنفلوانزا بودن آن در سطح جامعه تردد میکنند، خاطرنشان کرد: این ویروس از طریق تنفس و تماس با سطوح آلوده به راحتی از انسان به انسان منتقل میشود به همین دلیل بهتر است مردم از حضور غیرضروری در اماکن شلوغ اجتناب کنند.
نادری با بیان اینکه تنها بیماران مبتلا به کرونا که دچار مشکلات و عوارض حاد تنفسی میشوند نیاز به بستری در مراکز درمانی پیدا میکنند و مردم نباید در این زمینه نگرانی داشته باشند، تصریح کرد: در زمانی که فرد با علائمی همچون احساس تنگی و سختی نفس، ضربان قلب تند، و هر گونه احساسی که با علائم معمول فرد متفاوت بود مواجه شد در آن زمان باید به مراکز درمانی مراجعه کند.
دیدگاه تان را بنویسید