شستن بیشازاندازه دستها برای مقابله با ویروس جدید تأثیر منفی خواهد داشت. مواد ضدعفونیکننده باعث ساییدگی پوست و ضعیف شدن توانایی آن بهعنوان سدی برای حفظ رطوبت و پیشگیری از ورود مواد مضر به بدن میشود.
استفاده بیشازاندازه ضدعفونیکنندههای مبتنی بر الکل و شستن دستها، فلور طبیعی باکتریایی پوست را از بین میبرد. این پوشش از حمله عوامل بیماریزا مانند نوروویروس جلوگیری میکند.
سازنده محصولات شیمیایی Kao ژاپن اظهار کرد: "مطمئنا برای کاهش انتقال ویروس جدید ، لازم است که دستها را بشویید و از ضدعفونیکنندههای دستی استفاده کنید، اما زیادهروی در هر چیزی خوب نیست."
در توکیو، ضدعفونیکنندههای دستی مبتنی بر الکل در داروخانهها و فروشگاهها بهراحتی فروخته میشوند، زیرا متخصصان مراقبتهای بهداشتی تاکید کردهاند که اقدامات پیشگیرانه در برابر کروناویروس جدید مانند اقدامات ضد آنفلوانزا و سرماخوردگی است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، کار و رفاه، تعداد موارد گزارششده ابتلا به آنفلوانزا طی یک هفته از۱۶ فوریه، در حدود ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و به ۳۷ هزار و ۱۹۸ نفر رسیده است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۶۱ هزار و ۹۹۲ مورد بوده است.
الکل که به خاصیت ضدعفونیکننده مشهور است، اغلب برای حفظ دست در مقابل باکتریها و ویروسها استفاده میشود. بااینحال ضدعفونی کردن با الکل موجب محروم شدن پوست از روغن و آبشده و دستها را خشن و زبر میکند.
شستشوی بیشازحد دستها با مواد شیمیایی باعث ایجاد مشکلات پوستی و تحریک پوست میشود. هنگامیکه عملکرد سد طبیعی پوست مختل شود، در مقابل تحریک آسیبپذیرتر شده و زبرتر میشود.
وی گفت: "پوست خشک و آسیبدیده میتواند به کانون باکتریهای بیماریزا تبدیل شود و همچنین خطر ورود ویروسها به بدن را از طریق بریدگی در پوست افزایش دهد."
این سازنده محصولات شیمیایی توصیه میکند: "برای جلوگیری از عفونت، روش مؤثر شستن دستها با مقدار متوسط صابون بیش از ۳۰ ثانیه بهتر از شستن مکرر و غیراصولی دستهاست."
وی علاوه بر این، از مصرفکنندگان خواست که بعد از شستن، دست خود را با دستمالکاغذی یا حوله تمیز، خشک کنند، زیرا شرایط مرطوب میتواند منجر به اختلالات پوستی شود و نفوذ عوامل بیماریزا ازجمله ویروسها را از طریق دست آسانتر کند.
وی در ادامه افزود: استفاده از لوسیون یا کرم حاوی مواد مرطوبکننده برای جلوگیری از خشک شدن دست و تقویت عملکرد آن ضروری است.
این ویروس جدید بانام COVID-۱۹ اولین بار در اواخر سال گذشته در شهر مرکزی ووهان کشف شد و در ژاپن بیش از ۸۵۰ عفونت مشاهده شده که اکثر آنان مسافران کشتی پرنسس دایموند هستند.
دیدگاه تان را بنویسید