ارسال به دیگران پرینت

.... انتخابات چه می‌شود؟

«ممکن است کسی از بنده خوشش نیاید اما اگر ایران را دوست دارد، باید پای صندوق رأی بیاید» و «امروز حضور در انتخابات و شرکت در رأی دادن یک حکم شرعی و یک وظیفه‌ی شرعی است، صرفاً یک وظیفه‌ی ملّی و انقلابی نیست، وظیفه‌ی شرعی است، در عین حال یک جشن ملّی هم هست و در عین حال یک حقّ مدنی هم هست» و «دوستان ما در اطراف دنیا با نگرانی نگاه می‌کنند تا ببینند انتخابات چه می‌شود».

.... انتخابات چه می‌شود؟

این سخنان بخشی از تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص امکان تاثیرگذاری موج تبلیغی برای مایوس کردن مردم از نظام، منصرف کردن آحاد جامعه برای حضور پای صندوق‌های رای و کاهش مشارکت مردم در انتخابات دوم اسفند ماه است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای از روزهای آغازین رحلت بینانگذار کبیر جمهوری اسلامی و انتخاب به عنوان رهبر انقلاب اسلامی بسته به شرایط داخلی و خارجیِ کشور، از ابعاد مختلف بر اهمیت انتخابات و لزوم مشارکت حداکثری مردم پای صندوق‌های رای تاکید داشته‌اند که این تعدد تاکیدات حکایت از این حقیقت دارد که دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران هر روز بر عمق، وسعت و شدت تبلیغات منفی خود علیه نظام انقلاب اسلامی افزوده‌اند و بیم آن می‌رود با انگشت گذاشتن بر برخی مسایل، مشارکت مردم در انتخابات را تحت تاثیر قرار دهند.

رهبری معظم انقلاب  در دیدار اخیرشان با مردم آذربایجان شرقی که به مناسبت گرامیداشت چهل و دومین سالگرد قیام مردم تبریز در 29 بهمن 1398 انجام شد، «انتخابات» را فراتر از وظیفه‌ی ملی و انقلابی مردم دانستند و طی حکمی سیاسی – مذهبی حضور مردم پای صندوق‌های رای را «حکم شرعی و وظیفه‌ی شرعی» اعلام کردند.

مقام معظم رهبری با اشاره به شدت گرفتن تبلیغات آمریکایی‌ها در آستانه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی متذکر شدند که آنان میخواهند «بین نظام اسلامی و مردم فاصله بیندازند.» ایشان از اقدامات منفی و مستمر آمریکایی‌ها در این زمینه سخن گفتند و هدف این کارِ مستمرِ شبانه‌روزی را «جدا کردن جوان ایرانی از نظام اسلامی» عنوان کردند و در عین حال چنین نتیجه‌گیری کردند که «آمریکایی‌ها به نتیجه مورد انتظارشان نخواهند رسید.»

آیت‌الله خامنه‌ای حضور حماسی و میلیونی مردم در تشییع پیکر سردار سلیمانی و راهپیمایی 22 بهمن 98 را مصداق شکست آمریکایی‌ها برای مایوس کردن مردم از نظام و کاهش مشارکت در انتخابات آتی دانستند.

ایشان خاطرنشان کردند: «می‌بینید در بیست‌ودوّم بهمن چه اتّفاق می‌افتد یا در بزرگداشت شهید عزیزمان سلیمانی چه اتّفاق افتاد. در انتخابات، همین اتّفاق باید بیفتد؛ یعنی ببینند دشمنان که با وجود اصرار برای اینکه مردم را از نظام جدا کنند، مردم به انتخابات اقبال می‌کنند که این اقبال، آبروی نظام اسلامی است. چشم دوستان و دشمنان هم دوخته‌ی به اینجا است. دشمنان می‌خواهند بدانند که حالا بعد از این همه تلاش و تبلیغات و مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد و بدعهدیی که غربی‌ها و اروپایی‌ها با ما کردند و فشارهایی که آمریکایی‌ها دارند وارد می‌کنند، بالاخره نتیجه‌اش در مردم ‌چه شد. دوستان ما هم در اطراف دنیا با نگرانی نگاه می‌کنند تا ببینند چه خواهد شد.»

مقام معظم رهبری انتخابات را خنثی‌کننده‌ی بسیاری از نیّت‌های شوم آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها دانستند و افزودند: «این انتخابات بدل فنِ مَکر و کید دشمنان ایران است؛ یک نمونه‌ای است از همان حضورِ به‌هنگامی که عرض کردیم خدا به آن برکت میدهد. اینجا هم حضور در پای صندوق انتخابات، به توفیق الهی مایه‌ی برکت خواهد بود. اگر خوب انجام بدهیم کارمان را، ممکن است تأثیرِ تحوّل‌آفرین داشته باشد. هرچه حضور مردم در پای صندوقها بیشتر باشد، مجلس قوی‌تر است. هم چنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، تلاش برای آرایش ظاهر آمریکا و شکوه و جلال آن نیز مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: «به نظر بنده، با ملاحظه‌ی همه‌ی جوانب، امروز حضور در انتخابات و شرکت در رأی دادن یک حکم شرعی و یک وظیفه‌ی شرعی است؛ صرفاً یک وظیفه‌ی ملّی و انقلابی نیست؛ وظیفه‌ی شرعی است؛ در عین حال یک جشن ملّی هم هست، در عین حال یک حقّ مدنی هم هست.»

ایشان 16 بهمن 98 نیز در دیدار با مردم قم، انتخابات مجلس شورای اسلامی را برای کشور و ملت، فرصتی بسیار بزرگ و برای دشمنان تهدید خواندند و افزودند: «برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوق‌های رأی، تضمین کننده امنیت کشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند.»

رهبر انقلاب با تایید چالش‌های معیشتی و اقتصادی کشور بر لزوم مشارکت آحاد مردم در انتخابات دوم اسفندماه تاکید کردند و گفتند: «مشکلات اقتصادی و گرفتاری‌هایی وجود دارد که برخی ناشی از تحریم‌ها و علت برخی هم کم‌کاری‌هاست اما با وجود این مشکلات، مردم به دلیل آن که در انتخابات موضوع آبروی نظام و امنیت کشور در میان است، به میدان خواهند آمد.»

مقام معظم رهبری انتخابات را در حل مشکلات بین المللی نیز مهم خواندند و خاطرنشان کردند: «در قضاوت ناظران بین‌المللی نسبت به هر کشور، مسائلی نظیر میزان حضور مردم در انتخابات و چگونگی روی کار آمدن مسؤولان و نهادهایی نظیر مجلس، تأثیرگذار است بنابراین شرکت انبوه مردم در انتخابات مجلس از این زاویه نیز کاملاً ضروری است علاوه بر آن انتخابات مجلس و ریاست جمهوری فرصتی برای ورود افکار جدید و راههای نو در چرخه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور است به خصوص هنگامی که مردم افراد شایسته را برگزینند، راههای تازه و چاره‌اندیشی‌های جدید در روند حل مشکلات کشور و مردم پدیدار می‌شود.»

ایشان ریشه و بنیان اقتصاد، فرهنگ، پیشرفت علمی را «انتخابات» دانستند و گفتند: «اگر انتخابی عمومی، قوی و درست انجام شود، همه مشکلات به‌تدریج حل خواهد شد. وقتی انتخابات از ابعاد مختلف دارای این همه اهمیت و تأثیرگذاری است، نباید با حاشیه‌سازی، سخنان گوناگون و حرف‌های دلسرد کننده آن را از رونق انداخت. وقتی برخی رسانه‌های خائن خارجی، جمعیت عظیم میلیونی ملت را چند هزار نفره می‌خوانند اما تحرک چند صد نفر در خیابانها را به اسم ملت ایران جا می‌زنند، طبعاً مردم به این رسانه‌ها اعتماد نمی‌کنند البته به شرطی که از داخل به این رسانه‌ها مایهِ تبلیغات سوء داده نشود.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای انتخابات در کشور را جزو سالم‌ترین انتخاباتِ جهان توصیف کردند و افزودند: «افراد حاشیه‌ساز وقتی به دروغ می‌گویند انتخابات مهندسی شده و انتصابات است، مردم دلسرد می شوند. از سخنان برخی که به‌وسیله انتخابات به جایی رسیده‌اند اما انتخابات را زیر سؤال می برند، تعجب می‌کنم. چگونه است که انتخابات وقتی به نفع شما است صحیح و متقن است اما وقتی به نفع شما نیست خراب است. مجلس قوی از مؤلفه‌های قوی شدن ایران است و تشکیل مجلس قوی نیز به رأی بالای ملت وابسته است.»

مقام معظم رهبری تاکید کردند: «گله‌های غالباً به حق مردم درباره مسائل معیشتی مربوط به برخی قوانین و عملکرد بعضی مسؤولان اجرایی است و به اصل انتخابات مربوط نمی شود، این گلایه از کسان دیگری است و ملت قدر مجلس قوی را که متعلق به همه کشور و عموم مردم است، می‌داند.»

ایشان همچنین تصریح کردند: «ممکن است کسی از بنده خوشش نیاید اما اگر ایران را دوست دارد، باید پای صندوق رأی بیاید بنابراین هر کس به ایران علاقه‌مند است و امنیت کشور، حل شدن مشکلات و گردش صحیح نخبگانی را دوست دارد، در انتخابات شرکت کند.»

رهبر انقلاب در عین حال شاخص‌های انتخاب درست و ویژگی‌های نمایندگان شایسته را چنین تبیین کردند: «باید برای مجلس شورای اسلامی، افراد «با ایمان»، «شجاع»، «کارآمد»، «وظیفه‌شناس»، «پرانگیزه»، «وفادار به اسلام، مردم، انقلاب و کشور»، «سرسخت در مقابل دشمنان» و «دل نبسته به دنیا و مطامع مالی» برگزیده شوند. مردم باید در انتخاب نمایندگان بسیار مراقبت کنند زیرا ما در همین دوره انقلاب، نمایندگانی در مجلس داشتیم که اکنون نوکر و کُلفَت آمریکا و دشمنان ایران هستن. باید فردی را برای مجلس انتخاب کرد که به معنی واقعی کلمه طرفدار عدالت باشد. فردی که از سخن گفتن بر ضد فلان قدرت خارجی هراس دارد، لایق نمایندگی مردم با عزت، مقتدر و شجاع ایران نیست. باید افرادی را انتخاب کرد که بتوانند پرچم عدالت اعم از عدالت اقتصادی، حقوقی و سیاسی را در کشور برافراشته نگه دارند.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: «مردم باید افرادی با چنین ویژگی‌هایی را بشناسند و به آنها رأی دهند اما اگر خودشان نمی توانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد بصیر و مورد اعتماد استفاده کنند بنابراین هیچ کسی نباید بگوید چون افراد را نمی شناسم رأی نمی دهم. همه باید با اتکاء به خداوند وارد میدان شوند و رأی دهند.»

مقام معظم رهبری در دیدار نمایندگان مجلس در 30 خرداد 1397 نیز ضمن تبیین وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قوه مقننه را مظهر عزت و اقتدار ملی دانستند و افزودند: «مجلس باید مظهر عزّت ملّی و مظهر اقتدار و استحکام نظام باشد؛ مجلس این است؛ چرا؟ برای خاطر اینکه مجلس، منتخب عموم مردم کشور در جاهای مختلف است که با یک انگیزه‌ای آمده‌اند این شخص را -این برادر را، این خواهر را- انتخاب کرده‌اند. و امام فرمودند که مجلس، عصاره‌ی فضایل ملّت است؛ این نکته، نکته‌ی مهمّی است؛ توجّه کنید: عصاره‌ی فضایل، نه عصاره‌ی همه‌ی خصلتها! بعضی از خصلتها جزو فضایل نیست. مجلس بایستی عصاره‌ی فضایل ملّت باشد. فضایل این ملّت هم خیلی زیاد است. مجلس نباید نماد تردید باشد، نماد خودکم‌بینی باشد؛ نباید نماد یأس و نومیدی یا نماد عدم اعتناء و عدم مبالات به مسائل کشور باشد. نباید مجلس نشان بدهد که نگاهش به ظرفیّتها و توانایی‌های ملّی، نگاه مأیوسانه است؛ این فضایل ملّت که باید اینجا عصاره‌ی آنها جمع بشود، این چیزها است.»

ایشان ادامه دادند: «من آنچه احساس میکنم، این است که بحمدالله مجلس شورای اسلامی که یک رکن اساسی از ارکان نظام اسلامی است، تا امروز خوب حرکت کرده و پیش رفته است؛ این حرکتِ در سمت اهداف انقلاب را هرچه میتوانید تقویت کنید. امروز کشور احتیاج دارد به این استحکامِ ساخت درونی ملّت و ارکان نظام اسلامی. شما ببینید دشمنان شما چه کسانی هستند و با چه روحیه‌ای دارند حرکت میکنند و با چه خباثتی در مقابل ملّت ایران می‌ایستند؛ نه‌فقط هم [در برابر] ملّت ایران؛ ذات اینها [این است].»

رهبر انقلاب در اولین روز سال 1396 با حضور در جمع مجاوران حرم رضوی مشارکت مردم در انتخابات را بسیار مهم خواندند و تأکید کردند: «در نظام اسلامی، انتخابات یکی از دو رکن مردم‌سالاری دینی و باعث فخر ملت ایران در جهان است. تلاش دشمنان برای نادیده گرفتن یا اتهام زدن به انتخابات ایران نشانه‌ی اهمیت این موضوع است. انتخابات پدیده‌ای اقتدارآفرین ومایه‌ی عزت و آبروی بیشتر ملت ایران است.»

مقام معظم رهبری تاکید کردند: «مجذوب شدن مردم و صاحب‌نظران کشورهای مختلف نسبت به ایده‌ی امام راحل عظیم‌الشأن، یعنی مردم‌سالاری دینی یا همان جمهوری اسلامی قابل توجه است. مردم‌سالاری دینی متکی بر انتخابات است و ملت باید واقعاً در انتخابات بدرخشد. شرکت عمومی و حضور همه‌ی واجدان شرایط در روز رأی‌گیری، خواسته‌ی اصلی و مهم بنده است. همه باید وارد شوند تا انتخابات پرشوری رقم بخورد.»

آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر ضرورت عمل به مُرّ قانون در انتخابات، بیان کردند: «نتیجه‌ی رأی ملت هرچه باشد معتبر و قانونی است. اینجانب هیچ‌گاه در انتخابات دخالت نمی‌کنم و نمی‌گویم مردم به چه کسی رأی بدهند یا ندهند اما اگر کسانی بخواهند در مقابل رأی ملت بایستند و با ایجاد مزاحمت، رأی مردم را بشکنند، دخالت می‌کنم و در مقابل آن‌ها خواهم ایستاد.»

ایشان با اشاره به تلاش برخی برای شکستن نتیجه‌ی رأی مردم در انتخابات سال‌های ۷۶، ۸۴، ۸۸ و ۹۲ افزودند: «به‌جز سال ۸۸ که برخی با اردوکشی در خیابان‌ها تلاش خود را برای برهم زدن نتیجه‌ی انتخابات علنی کردند، در سال‌های دیگر هم بعضی درصدد شکستن آراء ملت بودند اما اینجانب ایستادم و تأکید کردم نتیجه‌ی انتخابات هر چه باشد، باید محقق شود.»

رهبر انقلاب اسلامی با دعوت از مردم برای تشخیص و حضور در انتخابات گفتند: «به توفیق الهی انتخابات پرشور و فراگیر خواهد بود و ان‌شاءالله نتیجه‌ی هر دو انتخابات، رضایت پروردگار را جلب خواهد کرد.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اسفند 1394 نیز پس از انداختن رای خود به صندوق با اشاره به ضرورت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات بیان کردند: «انتخابات حائز اهمّیّت است، همیشه؛ در بعضی از مقاطع اهمّیّت بیشتری دارد. توصیه‌ی من به مردم عزیزمان این است که اوّلاً همان‌طور که قبلاً عرض کردیم، همه شرکت کنند در انتخابات؛ همه، هر کسی که ایران را دوست دارد، هر کسی که جمهوری اسلامی را دوست دارد، هر کسی که شکوه و عزّت و عظمت ملّی را دوست دارد، در این انتخابات شرکت کند. ثانیاً توصیه میکنم به همه‌ی مردم عزیزمان که سعی کنند استباق کنند یعنی سرعت به‌خرج بدهند در انجام این وظیفه و احقاق این حق. این کار، این سرعت گرفتن در اینجا، شتاب‌آلودگی نیست، شتاب‌زدگی نیست؛ این پیشروی در کار خیر است؛ نگذارند برای ساعات آخر؛ اوّلاً به همین دلیل که گفتیم، هر چه زودتر انسان در کار خیر وارد بشود بهتر است، ثانیاً ممکن است خدای نکرده یک حادثه‌ای پیش بیاید برای انسان، انسان از یک ساعت بعد که خبر ندارد! حالا که سالمیم، حالا که تواناییم، حالا که اشتغال مهمّی سرِ راهمان نیست که ما را باز بدارد از کار، همین حالا بیاییم وارد بشویم و کارمان را انجام بدهیم. بعضی‌ها میگذارند آخر کار، یک وقت هم مانعی پیش می‌آید. چرا انسان این احتمال را ندیده بگیرد که مانعی ممکن است پیش بیاید؟ این هم توصیه‌ی دوّم ما است.»

رهبر انقلاب متذکر شدند: «توصیه‌ی سوّم هم این است که واقعاً مردم قصد نیّت خیر بکنند، قصد خدایی بکنند؛ به قصد ایجاد اعتبار فزاینده برای کشور و استقلال کامل کشور در این کار بزرگ شرکت کنند که نتایجش هم همین هست؛ به عزّت ملّی، به استقلال ملّی پاسخ بدهند؛ یعنی این یک پاسخی به این نیاز بزرگ است. ما دشمنانی داریم و چشم طمع دوخته‌اند، بایستی این انتخاب ما جوری باشد که دشمنمان را مأیوس کند، ناامید کند؛ دقّت کنند، با بصیرت، با چشم باز رأی بدهند؛ ان‌شاءالله خدای متعال هم به آنها اجر خواهد داد. این از جمله‌ی حسناتی است که علاوه‌ی بر اجر دنیوی کوتاه مدّت و بلند مدّت، اجر اخروی هم دارد؛ چه بهتر از این»

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه