مایک بلومبرگ، نامزد دموکراتها در انتخابات مقدماتی با ثروت ۶۰ میلیارد دلاری نفوذ سیاسی و اجتماعی گستردهای را برای خود دست و پا کرده است.
او تنها در ۳ ماه گذشته ۴۰۰ میلیون دلار برای کمپین انتخاباتیاش هزینه کرده است. اما لیست هزینهکردهای شهردار سابق نیویورک به همینجا محدود نمیشود. بلومبرگ طی سالهای اخیر حدود ۱۰ میلیارد دلار صرف کمکهای خیریه و سیاسی در سراسر ایالات متحده کرده است و همین مساله باعث شده که افراد متنفذی در کمپین انتخاباتی وی حضور داشته باشند.
در پاییز ۲۰۱۸، فهرست «امیلی» با یک موقعیت دشوار روبهرو بود. با نزدیک شدن به انتخابات کنگره و تقابل دادگاه عالی بر سر قاضی برت کاوانا، گروه زنان دموکرات، میزبان چهرههای برجسته در جهت دریافت کمکهای مالی در نیویورک بودند.
در میان کسانی که برنامهریزی شده بود تا سخنرانی کنند نام مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک هم دیده میشد که در مقابل نامش در فهرست امیلی یک کمک ۶ میلیون دلاری دیده میشد. روزها قبل از این رویداد، بلومبرگ در اظهارنظری صریح در گفتگو با روزنامه نیویورکتایمز، نسبت به جنبش هشتگ «من هم» که در مورد زنانی بود که آزار و اذیت جنسی دیده بودند، ابراز شک و تردید کرد و اتهامات جنسی علیه چارلی رز را بیجهت دانست و اخبار را زیر سوال برد.
بنا به گفته سه منبع که نخواستهاند نامشان فاش شود، مقامات ارشد موجود در فهرست امیلی بهطور جدی خواستار کنار گذاشتن بلومبرگ از برنامه سخنرانیها بودند. اما در پایان این موضوع مطرح شد که هماینک به صلاح نیست تا بلومبرگ را از خود جدا سازند. هنگامی که او در این ضیافت ناهار در ۲۴ سپتامبر شرکت کرد، یکی از حاضران در حمایت از کریستین بلسی فورد، زنی که از سوی قاضی کاوانا مورد تجاوز قرار گرفته بود، با لباس سیاه دست به اعتراض زد، اما بلومبرگ پس از این اقدام نشان داد که چرا شایسته حضور بوده است. او تصریح کرد: «من بیش از هر کس دیگری کمکهای مالی برای حضور نامزدهای زن در عالم سیاست اختصاص خواهم داد.»
این یک وعده بیجهت نبود: بلومبرگ، بیش از ۱۰۰ میلیون دلار به دموکراتها کمک کرد تا در انتخابات میاندورهای مجلس نمایندگان را از دست جمهوریخواهان خارج کنند. از ۲۱ نمایندهای که وی از آنها حمایت کرد، ۶ تن زن بودند. تصمیم درباره فهرست امیلی و نادیده گرفتن اشتباهات بلومبرگ و در آغوش گرفتن وی بهعنوان یک متحد قدرتمند، داستان را به جایی رسانده است که حالا خود وی از دموکراتها میخواهد برای ریاستجمهوری از نامزدی وی حمایت کنند.
با این حال ابعاد بیشماری از شخصیت و سوابق بلومبرگ وجود دارد که دموکراتها را دچار شک و تردید میکند: جمهوریخواه سابقی که در سال ۲۰۱۸ به حزب دموکرات پیوست، از قوانین و مقررات تجاری محافظهکارانه حمایت میکند و دیدگاهش در مورد اداره مدارس نیز به جمهوریخواهان نزدیک است. او غالبا از صداهایی حمایت میکند که لیبرالها آن را نمیپسندند.
طی هفته گذشته کارزار انتخاباتی بلومبرگ حالت تدافعی داشت و درخصوص بحران مالی مربوط به او که منجر به گرفتن وام شده بود و تاکتیکهای تهاجمی درخصوص سایر نژادها مجبور به پاسخگویی شد. با این حال در جبهه دموکراتها که تشنه شکست دونالد ترامپ هستند، مایکل بلومبرگ خود را بهعنوان فردی نشان داده است که میتواند از عهده این عملیات برآید. او خود را چهرهای نشان داده است که از منابع مالی خوب و موقعیت بینظیر برخوردار است و برای این کار متحدان سیاسی هم در اطراف وی هستند.
ظهور سیاسی بلومبرگ به میدان محکی تبدیل شده است تا دست به سنجش تاثیر خود در عالم سیاست بزند. ظهور بلومبرگ در میدان سیاست از طریق کمکهای انساندوستانه سنگین انجام شده است. وی در کمتر از سه ماهی که فعالیت داشته، تاکنون افزون بر ۴۰۰ میلیون دلار هزینهکرده است و به سرعت تبدیل به یک چهره برجسته در کارزار انتخاباتی شده است. اما این رقم در قیاس با هزینهها و کمکهایی که در سالهای گذشته انجام داده، بسیار ناچیز است. در این شرایط وی قصد دارد تا خود را یک چهره ملی برای کارزار انتخابات ریاستجمهوری نشان دهد.
شبکه کمکهای انساندوستانه بلومبرگ
بلومبرگ هر چند برای کارزار انتخاباتی خود ۴۰۱ میلیون دلار تاکنون هزینهکرده، اما پشت وی به کمکهایی گرم است که طی سالیان گذشته انجام داده است. افزون بر اینکه بسیاری از شهرداران کلانشهرها و شهرهای کوچک از جمله حامیان وی هستند.
در گزارشی با عنوان «آمریکا در آستانه جنگ نیویورکیها» به این موضوع پرداخت که بلومبرگ از طریق همین کمکهای انساندوستانه توانسته است شبکه قدرتمندی از متحدان را برای خود فراهم آورد. در گزارش اخیر روزنامه نیویورکتایمز نیز وی به نهادها و موسسات مختلف از جمله بنیاد «سی-دیسی»، دانشگاه جانز هاپکینز، صندوق کمکهای ملی انساندوستان، موزه متروپولیتین و سازمان بهداشت جهانی کمکهای شایانی کرده است.
او تاکنون صرفا در حوزه سیاسی در سالیان گذشته کمکهای شایانی کرده است که تنها یک فقره آن به ۲۲۱ میلیون دلار میرسد، اما رقم کمکهای انساندوستانه وی به موسسات فوق افزون بر ۴ میلیارد دلار بوده است. یک بررسی از بار هزینههای انساندوستانه بلومبرگ طی سالیان گذشته، نشان میدهد که چگونه وی توانسته یک زیرساخت ملی قابلتوجه برای انتخابات ریاستجمهوری فراهم کند.
همین کمکها موجب شده است تا دموکراتها درخصوص این چهره سابق جمهوریخواهان بهطور جدی فکر کنند. در هر صورت، جدا از اینکه در ایالتهای آیووا و نیوهمپشایر برنی سندرز سوسیالیست پیروز بوده است، جایگاه وی در بین میانهروها تقویت شده است.
از زمانی که بلومبرگ در سال ۲۰۱۳ سیتیهال را ترک کرد، وی به یکی از موثرترین و مهمترین کمککنندگان سیاسی حزب دموکرات تبدیل شده است. تخمین زده میشود که ثروت شخصی وی افسانهای و حول و حوش ۶۰ میلیارد دلار باشد. از بلومبرگ یک شبکه دهها ایالتی و شهری حمایت میکنند؛ ایالتها و شهرهایی که برای سیاستگذاری از کمکهای وی درخصوص مبارزه با قانون حمل اسلحه یا مبارزه با تغییرات آب و هوایی بهرهمند شدهاند.
تری مکآلیف، فرماندار سابق ویرجینیا که زمانی رئیس کمیته ملی حزب دموکرات بود، میگوید: «مشخصا طی سالیان گذشته هیچ فرد مهمی به اندازه مایکل بلومبرگ به این حزب کمک مالی نکرده است». او میافزاید: او برای اصلاح قوانینی مانند قانون حمله اسلحه، تغییرات آب و هوایی و خدمات درمانی کمکهای شایانی کرده و این کمک شامل حال همه نژادها بوده است».
در کل کمکهای خیریهای مایکل بلومبرگ و کمکهای سیاسیاش طی سالیان گذشته افزون بر ۱۰ میلیارد دلار است. البته عمده این کمکها انساندوستانه بوده و بخش کمتری از آن به کمکهای سیاسی تعلق داشته است. تنها ۳/ ۳ میلیارد دلار از کمکهای وی به برخی از دانشمندان و دانشگاه جانز هاپکینز بوده است. یافتههای تایمز نشان میدهد که نیکوکاریهای بلومبرگ با مشغلات سیاسی وی گره خورده است.
مثلا در سال ۲۰۱۹ که وی برای ریاستجمهوری اعلام آمادگی کرد وی ۳/ ۳ میلیارد دلار کمک انساندوستانه کرد که در مجموع بیش از کمکهای وی نسبت به ۵ سال گذشتهاش بوده است. به همین دلیل تایمز در این خصوص از کارزار انتخاباتی بلومبرگ این سوال را مطرح کرده بود که آیا افزایش کمکها ارتباطی به حضور وی در رقابتهای انتخاباتی دارد، اما این کارزار حاضر به پاسخگویی نبوده است. با این اوصاف باید گفت که بلومبرگ احتمالا بیش از هر سیاستمداری در تاریخ آمریکا ثروت شخصیاش را صرف انتخابات ریاستجمهوری کرده است.
منبع :
فرارو
دیدگاه تان را بنویسید