فعالان صنعت خودرو در بریتانیا از تصمیم بوریس جانسون مبنی بر ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی، هیبریدی و دیزلی از سال ۲۰۳۵ انتقاد کردند. بوریس جانسون در نشست آب و هوای سازمان ملل متحد از برنامهای رونمایی کرد که براساس آن در یک بازهی ۵ ساله تا پیش از سال ۲۰۴۰، فروش خودروهای مجهز به پیشرانه احتراق داخلی در این کشور ممنوع خواهد شد.
بریتانیا ابتدا بنا داشت تا این کار را در سال ۲۰۵۰ انجام دهد اما پس از هشدار متخصصان آبوهوا، جانسون تصمیم گرفت تا زمان برنامه را به سال ۲۰۴۰ تغییر دهد. نخست وزیر بریتانیا حتی وعده داد در صورت امکان، این ممنوعیت را زودتر از سال ۲۰۳۵ نیز اعمال میکند.
قرار گرفتن خودروهای هیبریدی در این برنامهی ممنوعیت نیز اخیرا اضافه شده است و در رونمایی اولیه از برنامه در سال ۲۰۱۷ چنین چیزی وجود نداشت اما حالا با اضافه شدن این خودروها، دیگر خریداران باید تنها به سراغ خودروهای پیل سوختی یا کاملا برقی بروند. انجمن تاجران و خودروسازان بریتانیا (SMMT) این برنامه را نقد کردهاند و خواستار حمایت بیشتری از خودروسازان شدند. بهگفتهی مایک هاوز، مدیرعامل SMMT:
درحالیکه فروش خودروهای برقی هر سال افزایش مییابد و فروش آنها در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کرده ولی فروش کلی خودرو در بریتانیا ۷ درصد کاهش یافته است. در حال حاضر خودروهای برقی با فروش ۲۷۲۰ دستگاه در سال ۲۰۱۹ تقریبا ۲.۷ درصد از بازار این کشور را تشکیل میدهند. بهگفتهی هاوز مشتریان از شرایط بازار راضی نیستند و سیاستمداران نیز با تصمیمات خود برای پایان دادن به فروش پیشرانههای احتراق داخلی شرایط را ناپایدارتر کردهاند.
براساس اعلام وبسایت Auto Trader که یکی از بزرگترین فروشگاه آنلاین خودروی انگلستان به شمار میرود، میزان جستجوی برای خودروهای برقی در این سایت پس از اعلام تصمیم بوریس جانسون تا ۱۶۲ درصد افزایش پیدا کرده است. جانسون سال پیش نیز اعلام کرده بود که سیاستمداران محافظهکار ۵۰۰ میلیون پوند را برای توسعهی شبکهی شارژ خودروهای برقی هزینه خواهند کرد بهطوریکه هر خانهای در این کشور حداقل ۴۸ کیلومتر با یک ایستگاه شارژ فاصله داشته باشد.
درحالیکه نخست وزیر بریتانیا در حال برنامهریزی برای زمانبندی ممنوعیت جدید است باید برای اضافهشدن خودروهای هیبریدی به این ممنوعیت نیز برنامهریزی کند و برای این کار نیاز به مشاوره دارد.
بریتانیا تنها کشوری نیست که برای کاهش انتشار دیاکسیدکربن برنامه دارد. فرانسه نیز قصد دارد تا سال ۲۰۴۰ فروش خودروهای دارای موتور احتراق داخلی را ممنوع کند. نروژ هم فروش خودروهای بنزینی را از سال ۲۰۲۵ متوقف میکند. همچنین از سال ۲۰۲۵ تردد خودروهای دیزلی در شهرهای پاریس، آتن، مادرید و مکزیکوسیتی ممنوع خواهد شد.
هفتهی گذشته شهر میلان نیز به دلیل آلودگی شدید هوا تردد خودروهای بنزینی و دیزلی را به مدت یک روز ممنوع کرد. در استرالیا فروش خودروهای دارای موتور احتراق داخلی ۷.۸ درصد در سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا کرده و این در حالی است که فروش خودروهای برقی ۲۰۳ درصد بیشتر شده است. با وجود افزایش فروش، خودروهای برقی تنها ۰/۶ درصد از بازار خودروی این کشور را تشکیل میدهند.
دیدگاه تان را بنویسید