۵۵آنلاین :
هر امتحان و امتحان گیرندهای شیوه خودش را دارد. برای همین باید به شیوه خودش برایش آماده شد. کنکور هم به همین صورت است. یعنی اگر شما بخواهید همانگونه که برای امتحانات نهایی آماده میشوید، برای کنکور هم به همان صورت عمل کنید، احتمالا نباید انتظار نتیجه خوبی داشته باشید. در ادامه چند تکنیک کاربردی را با هم مرور میکنیم تا با کمک آنها بتوانیم موثرتر درس بخوانیم.
1- اختصاصی الان، عمومی بعدا
بارها این توصیه را شنیدهاید که اوایل سال را برای دورس اختصاصی بیشتر وقت بگذارید و عمومی را کمتر. اما چون اختصاصی خواندن سخت است، شما با همان عمومی خواندن دل خودتان را خوش میکنید که در حال درس خواندن برای کنکور هستید. کاری که بسیار اشتباه است. عمومیها فرار هستند و بهتر است زمانی را به آنها اختصاص بدهید که به زمان کنکور نزدیکتر میشوید. به خصوص اینکه در آن ایام استرس شما بیشتر میشود و نمیرسید که آن حجم از اختصاصیها را به خورد مغزتان بدهید.
2- یک ناشر خوب انتخاب کنید
ناشر خوب مانند معلم خوب است. معلم خوب میتواند حال به هم زنترین درسها را برای آدم شیرین و قابل فهم کند. تازه، بعضی معلمها برای بعضیها فن بیان خوبی دارند، بعضی هم برای بعضی دیگر. پس ناشری را انتخاب کنید که به روحیه شما بخورد. مثلا انتشارات مبتکران یکی از آن ناشرانی است که مفاهیم را به خوبی بیان میکند. میتوانید چند کتاب از این انتشارات را دانلود کرده و مزه آن را امتحان کنید! ( دانلود کتاب های مبتکران )
3- از وقتهای مرده استفاده کنید
وقتهای مرده زمانهایی هستند که از درس خسته شدهاید، در مسیر رفتن به مدرسه هستید، در حیاط مدرسه با دوستان خود نشستهاید و... سعی کنید در این مواقع یک کتاب (به خصوص عمومی) را در دست بگیرید و هر از چند گاهی نگاهی به آن بیندازید. به شما قول میدهیم که تا آخر سال با این روش چندین و چند بار کتابهای عمومی را روخوانی کرده باشید.
دقت کنید که برای دروس اختصاصی هم میتوانید از این روش استفاده کنید. چگونه؟ به این صورت که قبل از زدن تستهای هر مبحث (به خصوص مباحث شیمی و زیستشناسی) میتوانید با این روش پیشخوانی کنید و وقتی زمان مناسبی برای درس خواندن پیدا کردید، شما با مباحث آشنایی کافی دارید و راحتتر میتوانید مفاهیم را درک کنید.
4- هدفگذاری کنید
بارها در مورد هدفگذاری شنیدهاید. شما بدون هدفگذاری اصلا درسی نمیخوانید. هر آدم موفقی که میبینید حتما حتما در ذهنش هدفی داشته، حتی اگر آن را به زبان نیاورده باشد. هدف گذاری برای کنکور یعنی اینکه به صورت کلی بدانید چه شهر و چه دانشگاه و چه رشتهای میخواهید قبول شوید. قرار نیست دقیقا تعیین کنید. همینکه به صورت حدودی بدانید که برای چه چیزی درس میخوانید شما را میبرد به مرحله بعد.
5- از بودجهبندی کنکور مطلع شوید
در مرحله قبل هدف گذاری کردید. اما برای چه؟ برای اینکه بدانید کجا میخواهید بروید. مرحله بعد این است که بدانید برای اینکه میخواهید به هدفتان برسید، چه شرایطی مورد نیاز است. شرایط مورد نیاز شما هم چیزی نیست جز درصد مشخصی از هر درس. البته که هر سال با سال قبل متفاوت است و امسال اگر کسی با تراز فلان، رشتهای را قبول شد، سال بعد ممکن است که آن رشته را قبول نشود. با این حال تا حدودی میتوان متوجه شد که با چه درصدی میتوان به قبولی در رشتهای خاص فکر کرد. بهتر است در این جا عبارت تخمین رتبه را جستجو کنید. و رتبه خود را تخمین بزنید.
بعد از آن وقتی متوجه شدید از هر درسی چند درصد برای رتبه مورد نظر شما لازم است، نوبت میرسد به اینکه بدانید از هر مبحث از هر کتاب، چند تست در کنکور سالهای پیش سوال طرح شده. برای فهیمدن آن میتوانید کنکورهای 5 سال اخیر را بررسی کنید تا حساب کار دستتان بیاید.
حالا شما میدانید که برای رتبه مورد نظرتان چه درصدهایی لازم است و از هر مبحث چند تست طرح میشود. مرحله بعد این است که با توجه به شرایط الانتان مشخص کنید که از پس چند تست بر میآیید و کجاها قوت دارید، کجاها میتوانید خودتان را برسانید و کجاها را باید رها کنید.
6- تست بزنید، تست بزنید، تست بزنید
مرحله نهایی این است که مدام تست بزنید، مانند کسی که میخواهد برای دوی ماراتن آماده شود. شما باید هر روز تمرین کنید. هر چقدر بیشتر تست بزنید، قدرت تست زنی شما بالاتر میرود و با تستها و نحوه سوال دادنها آشناتر میشوید. برای اینکه مخزن تست شما خالی نشود، میتوانید کتاب های انتشارات گاج را دانلود کنید .
تکنیکها و توصیههای کنکوری زیاد هستند. اما این چند نکته از اساسیترین آنهایند. به خصوص سه مورد آخر. اگر آنها را به خوبی رعایت کنید به شما قول میدهیم نتیجه خوبی میگیرید.
الان نوبت شماست. شما کدام مورد را رعایت میکنید و کدام مورد را رعایت خواهید کرد؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه تان را بنویسید