روش شستن خاکشیر
برای اطلاع از روش شستن خاکشیر با ما در ادامه همراه باشید.
خاکشیر
خاکشیر یکی از گیاهان دارویی و خوراکی است که مصرف بالایی دارد. این گیاه در طب سنتی نیز توصیه شده است. به همین دلیل افراد زیادی تمایل دارند از این گیاه استفاده کنند.
فواید گیاه خاکشیر
خاکشیر و رفع تشنگی
بسیاری از افراد در فصل تابستان احساس تشنگی بیشتری دارند. به همین دلیل دنبال نوشیدنیهایی هستند که با خوردن آن بتوانند تشنگی خود را رفع کنند و کمتر تشنه شوند.
شربت خاکشیر با آبلیمو یکی از این نوشیدنیها است. دانههای خاکشیر با حبس کردن آب درون خود میتوانند آب مورد نیاز بدن را به صورت کامل تامین کنند.
البته باید دقت داشته باشید که نباید به صورت افراطی از این شربت استفاده کرد، زیرا شربت خاکشیر حاوی شکر است و شکر نیز برای سلامتی بسیار ضرر دارد.
رفع یبوست
یبوست به این دلیل به وجود میآید که حرکات روده نامنظم میشوند یا به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکنند. برای رفع یبوست میتوانید از شربت خاکشیر استفاده کنید چون این شربت خاصیت ملین دارد. برای تهیه این شربت به منظور درمان یبوست کافی است دو قاشق غذاخوری خاکشیر را درون یک لیوان آب گرم بریزید و هم بزنید. برای تاثیر بیشتر بهتر است این شربت را صبح و شب مصرف کنید.
زنان بارداری که در این دوران دچار یبوست هستند نیز میتوانند برای درمان آن از خاکشیر استفاده کنند. خاکشیر در اواخر بارداری میتواند با کمک به باز شدن دهانه، وضع حمل را آسانتر کند.
میدونی ناجی کبد چرب چیه؟ | خواص خاکشیر برای کبد
درمان کبد چرب
خاکشیر ادرارآور است. وقتی دفع ادرار افزایش پیدا کند، سموم زیای از بدن دفع میشود. در نتیجه کبد پاکسازی و کبد چرب نیز درمان خواهد شد. علاوه بر بهبود کبد چرب، با دفع چربی و سموم به مرور زمان وزن بدن نیز کاهش پیدا خواهد کرد. با توجه به حساس بودن موضوع کبد چرب توصیه میکنیم با مشاوره آنلاین متخصصان داخلی پذیرش ۲۴ تماس بگیرید تا خودسرانه برای درمان این بیماری اقدام نکنید.
رفع جوش صورت
خاکشیر خاصیتی دارد که باعث سمزدایی پوست میشود. وقتی این اتفاق افتاد، رنگ پوست به مرور زمان روشنتر میشود و لکهای پوستی و جوشها نیز از بین میروند.
برای رفع جوشهای صورت با خاکشیر میتوانید آن را با نصف فنجان عرق کاسنی و نصف فنجان عرق شاه تره مخلوط کنید. این شربت را باید به مدت ۳ هفته مصرف کرد تا به نتیجه دلخواه رسید.
رفع شوره سر
خاکشیر خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد. به همین دلیل میتواند در درمان شوره سر نیز موثر باشد. برای رفع این مشکل بهتر است روزی ۲ تا ۳ لیوان از این شربت میل کنید.
خاکشیر و قوای جنسی
قوای جنسی در آقایان با مصرف خاکشیر افزایش مییابد. همچنین میتواند برای درمان ناباروری در مردان نیز موثر باشد.
از دیگر خواص خاکشیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زخم و جراحت را بهبود میدهد
خاصیت تببری دارد.
باعث دفع سنگ کلیه میشود.
در دفع انگل موثر است.
ویتامین C زیادی دارد.
در درمان مخملک و سرخک تاثیر میگذارد.
در درمان سرطان موثر است.
باعث رفع بوی بد دهان میشود.
از ضمام خاکشیر برای بهبود ورمهای پستان استفاده میکنند.
در درمان نقرس تاثیر میگذارد.
باعث بهبود گرفتگی صدا میشود.
مضرات خاکشیر
خاکشیر به دلیل طبع سردی که دارد برای افرادی که به روماتیسم و آرتوروز دچار هستند، مناسب نیست و باید مصرفش را به حداقل ممکن برسانند، زیرا خاکشیر میتواند باعث افزایش درد در این افراد شود.
با این که خاکشیر در درمان یبوست موثر است، اما مصرف زیاد آن نیز باعث افزایش یبوست میشود. افزایش بیش از اندازه خاکشیر خطر ابتلا به مگاکولون را افزایش میدهد.
در این بیماری روده منبسط میشود و فرد قادر به دفع مدفوع و گازهای روده نیست.
مصرف بیش از حد خاکشیر در دوران شیردهی باعث نفخ و دل درد در نوزاد و مادر میشود.
مصرف طولانیمدت خاکشیر به دلیل خاصیت ملینی که دارد فعالیت روده را کاهش میدهد. در نتیجه رودهها بدون وجود یک ملین نمیتوانند عمل دفع را انجام دهند.
خاکشیر ورم و زخم معده را افزایش میدهد.
مصرف خاکشیر در برخی افراد منجر به سر درد میشود. این افراد اگر تمایل به مصرف خاکشیر دارند، میتوانند آن را با کتیرا میل کنند.
دانههای خاکشیر بسیار ریز هستند و خاک و سنگریزه زیادی با آن مخلوط میشود. به همین دلیل در صورت شستشوی نامناسب و مصرف زیاد آن، به مرور زمان به سنگ کلیه دچار خواهید شد.
طریقه مصرف خاکشیر
مصرف این گیاه به روشهای مختلف امکانپذیر است.
خیساندن خاکشیر در آب سرد به مدت چند ساعت و مصرف آن
خاکشیر را در قوری بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه در آن بجوشد. بعد از ۱۰ دقیقه آن را درون لیوانی بریزید و اجازه دهید خنک شود. هنگامی که دمکرده خنک شد میتوانید آن را مصرف کنید.
استفاده از خاکشیر به صورت ضماد. ابتدا خاکشیر را بشورید، سپس آنها را بکوبید. ضماد به دست آمده برای بهبود زخم و جراحت موثر است.
دیدگاه تان را بنویسید