ارسال به دیگران پرینت

کالابرگ الکترونیک

نحوه خرید با کالابرگ الکترونیک اعلام شد | کالابرگ از کجا تهیه کنیم + جزییات مهم

مجری طرح کالابرگ الکترونیک با اعلام اینکه تا پایان خردادماه امسال بیش از ۶۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور به طرح کالابرگ الکترونیک خواهند پیوست، از اضافه شدن کالا‌های پروتئینی دیگر مثل ماهی، حبوبات و... به اقلام ۱۰ گانه ارائه شده در این طرح برای حفظ سلامتی جامعه خبر داد.

نحوه خرید با کالابرگ الکترونیک اعلام شد | کالابرگ از کجا تهیه کنیم + جزییات مهم

نحوه خرید با کالابرگ الکترونیک اعلام شد 

کالا کارت یا کالابرگ الکترونیک قرار است نقش همان کوپن دهه ۶۰ را بازی کند. کالابرگ الکترونیک طرح جدید دولت برای کمک به معیشت مردم است. کالابرگ الکترونیک مخصوص کالاها و اقلام اساسی است. برای ثبت نام کالابرگ الکترونیکی از سوی دولت سایتی برای ثبت نام معرفی شده است. در ادامه این مطلب تمامی اخبار کالابرگ الکترونیکی را می‌توانید بخوانید.

به نظر می‌رسد طرح کالابرگ الکترونیکی که از ۱۵ اسفند‌ماه با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور اجرایی شد، حالا جای خود را در بین دهک‌های کم‌درآمد و متوسط کشور باز کرده است؛ به همین خاطر دولت نیز برای گسترش این طرح مشوق‌های حمایتی جدیدی در نظر گرفته است.

یارانه معیشتی خرداد ماه این تاریخ واریز می شود | مبلغ یارانه نقدی خرداد ماه تغییر میکند؟

این موضوع را می‌توان از گفته‌های مجری طرح کالابرگ الکترونیک کشور حس کرد. آنجا که هادی کاشف قربان‌پور از استقبال دهک‌های کم‌درآمد و متوسط کشور از این طرح خبر داد و گفت: دولت نیز برای سال ۱۴۰۲ در حال تهیه بسته جدید حمایتی در قالب طرح کالابرگ الکترونیک است. آنچه «هادی کاشف قربان‌پور» برای «ایران» توضیح داد، آخرین جزئیاتی است که درباره طرح کالابرگ الکترونیک تصمیم گرفته و رخ داده است که در ادامه می‌خوانید.

اتصال ۶۰ هزار فروشگاه به سامانه طرح کالابرگ الکترونیک

براساس گفته‌های مجری طرح کالابرگ الکترونیک از ۱۵ اسفند‌ماه سال گذشته تا کنون، ۳۴ هزار فروشگاه در سراسر کشور به برنامه کاربردی «شما» (فارا) یا سایت shoma.sfara.ir متصل شده‌اند و یارانه‌ بگیران می‌توانند با مراجعه به این فروشگاه‌ها خرید اعتباری خود را انجام دهند. در حال حاضر اغلب فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ کشور از جمله افق کوروش، رفاه، جانبو، دیلی مارکت، هفت و گندم طلایی به این طرح متصل شده‌اند.

تعداد فروشگاه‌های خرد نیز که در سال گذشته ۲ هزار فروشگاه بودند در حال حاضر به ۳۴ هزار فروشگاه افزایش یافته‌اند و به یارانه‌بگیران می‌توانند خدمات ارائه کنند.

برنامه بعدی، شرکت خدمات فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان (فارا)، این است که تا پایان اردیبهشت تعداد فروشگاه‌های ارائه دهنده خرید اعتباری را به ۵۰ هزار فروشگاه و در پایان خرداد به بیش از ۶۰ هزار فروشگاه برساند.

اتصال تمام جغرافیای کشور به طرح کالابرگ الکترونیک تا پایان خرداد‌ماه

براساس برنامه تدوین شده، قرار است همه فروشگاه‌های دهستان‌های سراسر کشور تا پایان اردیبهشت به سامانه طرح کالابرگ متصل شوند و انتهای خرداد نیز فروشگاه‌های همه روستا‌های بزرگ به این طرح ملحق خواهند شد. با این برنامه‌ریزی، همه سراسر کشور از پایتخت گرفته تا دورترین نقطه مکانی جغرافیایی ایران تا پایان خرداد‌ماه به طرح کالابرگ الکترونیک متصل خواهند شد.

دهک‌های کم‌درآمد بیشترین استقبال را از کالابرگ الکترونیک داشته‌اند

از ۱۵ اسفند‌ماه سال گذشته که کالابرگ الکترونیکی اجرایی شد، دهک‌های درآمدی سه تا پنج بیشترین استقبال را از این طرح داشته‌اند. بعد از اینها، بیشترین میزان خرید اعتباری توسط دهک‌های یک و دو انجام گرفته است.

تدوین بسته حمایتی دولت در قالب طرح کالابرگ الکترونیک

با توجه به استقبال ایجاد شده توسط دهک‌های کم‌درآمد، دولت مصمم است ضمن آنکه این طرح را به صورت کمی در سراسر کشور افزایش دهد، به صورت کیفی نیز ارتقا دهد، لذا دولت در حال تهیه بسته حمایتی برای سال ۱۴۰۲ از طریق کالابرگ الکترونیک است.

 

اضافه شدن اقلام پروتئینی به ۱۰ قلم کالای طرح کالابرگ الکترونیک

گفته می‌شود در بسته حمایتی جدید، مشوق‌ها و اقلام جدیدی به این طرح اضافه شود. از جمله اینکه برای حفظ و ارتقای سلامت جامعه بخصوص اقشار آسیب‌پذیر درصدد هستیم اقلام جدید پروتئینی را به اقلام ۱۰ گانه موجود در این طرح اضافه کنیم. در هفته‌های آینده با جلسات مشترکی که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت می‌گیرد، موضوع اضافه شدن این اقلام مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به نظر می‌رسد ماهی، حبوبات و حتی گوشت از اقلامی هستند که به اقلام ۱۰ گانه افزوده می‌شوند. مثلا در نظر گرفته شده که انواع ماهی در شهر‌های جنوبی کشور به اقلام ۱۰ گانه اضافه شود. ۱۰ قلم کالای اساسی شامل شیر و ماست کم‌چرب، پنیر سفید، گوشت سفید (مرغ)، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی، قند، شکر و برنج می‌باشد.

افزایش مقدار اعتبار یارانه‌بگیران دهک‌های کم‌درآمد

در حال حاضر در طرح کالابرگ الکترونیک در صورتی که قیمت کالا‌ها افزایش یابد، دولت همچنان مثل قبل سهم پرداختی خانوار‌ها را از این سبد ثابت در نظر گرفته و مابه‌التفاوت آن با اعتبار یارانه ارائه شده تأمین می‌شود.

با توجه به افزایش خرید اعتباری دهک‌های کم‌درآمد از طریق کالابرگ الکترونیک، دولت در نظر دارد در یک بسته تشویقی مقدار مبلغ اضافی را از ماه‌های بعد به حساب این افراد واریز کند تا این گروه‌های کم‌درآمد بتوانند اقلام بیشتری را خریداری کنند.

 

البته این بسته تشویقی در حال حاضر در کارگروهی تشکیل شده از کارشناسان وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی در حال بررسی است و احتمالاً این موضوع در پایان اردیبهشت ماه اجرایی شود.

این بسته تشویقی بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ تهیه خواهد شد که در این بودجه میزان منابع را برای طرح‌های تشویقی مشخص کرده‌اند.

شرط افزایش یارانه نقدی سال ۱۴۰۲ طرح «شما»، استفاده از کالا‌برگ الکترونیکی است. خانوار‌های کم‌درآمد برای اینکه اطلاعات سرپرست خانوار خود را تکمیل کنند باید به نشانی اینترنتی https://shoma.sfara.ir/ مراجعه و اپلیکیشن «شما» را نصب کنند.

 

خرید اعتباری با یارانه ماه بعد

این طرح مزیت‌های مهمی دارد که به یقین مهم‌ترین و برجسته‌ترین آن اجرای این پروژه در بستر زیرساخت اعتباری است. همان طور که می‌دانید یکی از مؤلفه‌های خرید در بازار‌های جهانی خرید اعتباری است؛ مثل مستر کارت یا ویزا کارت. بدین معنا مردم به‌عنوان مصرف‌کننده نهایی می‌توانند با استفاده از کارت‌های بانکی خود یک ماه زودتر، از هر فروشگاه یا سوپرمارکتی با اعتبار یارانه خود، کالای مورد نظر را که در لیست اقلام یارانه‌ای قرار دارد، خریداری کنند.

دولت با اجرای این طرح در بستر شبکه ملی اعتبار عملاً اختیار را به مردم به‌عنوان مصرف‌کننده داده است تا بر اساس اعتبار موجودی که دارند از هر برند غذایی داخلی و خارجی خرید کنند. به عبارتی آن‌ها با اختیار خود عملاً با یارانه ماه بعد اقدام به خرید می‌کنند.

 

منبع : مه شو
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • یاس ارسالی در

      نه ما فهمیدیم جریان چیه نه خودشون طبق معمول میدونن میخوان چکار کنن

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه