مالی در پاسخ به این سوال که آیا ایران و ایالات متحده ممکن است مستقیماً مذاکره کنند، گفت: "ما چیزی در این زمینه نشنیده ایم اما از آن استقبال می کنیم."
رابرت مالی، مذاکره کننده ارشد هسته ای آمریکا روز یکشنبه گفت، بعید است که ایالات متحده برای نجات برجام به توافقی با تهران دست یابد، مگر اینکه تهران چهار شهروند آمریکایی را آزاد کند.
بنابر گزارش رویترز، رابرت مالی البته موضع پیشین آمریکا را تکرار کرد که موضوع چهار نفری که در ایران زندانی هستند جدا از مذاکرات هستهای است.
مالی گفت که «[بحث مذاکرات احیای برجام و آزادسازی زندانیان امریکایی در ایران] جدا هستند و ما در حال پیگیری هر دوی این مسائل هستیم. اما من می گویم در حالی که چهار آمریکایی بی گناه در گروگان ایران هستند، تصور بازگشت به توافق هسته ای برای ما بسیار سخت است ."
وی افزود: «بنابراین در حالی که ما به طور غیرمستقیم با ایران در مورد پرونده هستهای مذاکره میکنیم، به طور غیرمستقیم با آنها داریم گفتگو میکنیم تا از آزادی گروگانهایمان اطمینان حاصل کنیم».
مالی در پاسخ به این سوال که آیا ایران و ایالات متحده ممکن است مستقیماً مذاکره کنند، گفت: "ما چیزی در این زمینه نشنیده ایم اما از آن استقبال می کنیم."
به نوشته رویترز، چهار شهروند آمریکایی زندانی در ایران شامل سیامک نمازی تاجر ایرانی-آمریکایی 50 ساله و پدرش باقر 85 ساله هستند.
مذاکرات وین | پرونده هستهای ایران | مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا | کرونا
سخنگوی وزارت خارجه ایران: آماده تبادل زندانیان با آمریکا هستیم
اگر ایالات متحده به توافقاتی که از قبل هم انجام داده بود پایبند باشد این موضوع در کمترین زمان قابل حل است. ۱۰ فرد زندانی از همه طرفها میتوانند همین فردا آزاد شوند، اگر آمریکا و انگلیس به تعهدات خود در توافق به عمل آمده عمل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی که منکر توافق با ایران درباره تبادل زندانیان شدهاند، گفت که این توافق در وین و جدا از برجام صورت گرفته و ایران همین امروز هم آماده تبادل زندانیان با آمریکا و انگلیس است.
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه) در توئیتی در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی درباره اینکه با ایران در خصوص تبادل زندانیان توافقی حاصل نشده، نوشت: حیرت آور است که آمریکا این واقعیت ساده را منکر میشود که درباره زندانیان و بازداشت شدگان توافقی حاصل شده است. حتی درباره نحوه اعلام عمومی آن.
وی افزود: تبادل بشردوستانه (زندانیان) و آزادی ۱۰ زندانی از همه طرفها با آمریکا و انگلیس در وین و - جدا از برجام - مورد توافق قرار گرفت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بار دیگر اعلام کرد که ایران همین امروز آماده انجام این کار و اجرایی کردن این توافق است.
شب گذشته «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی مذاکره کننده در وین در توئیتی درباره مذاکرات احیای برجام با بیان اینکه گفتوگوهای وین باید منتظر دولت جدید در ایران بماند و این اقتضای هر دموکراسی است، افزود: آمریکا و انگلیس باید این نکته را درک کرده و ایجاد ارتباط بین یک تبادل انسانی - که آماده اجرا میباشد - با برجام را متوقف کنند.
عراقچی ادامه داد: تبادل (زندانیان) را گروگان اهداف سیاسی قرار دادن، باعث از دست دادن هم تبادل و هم توافق میشود. ۱۰ فرد زندانی از همه طرفها میتوانند همین فردا آزاد شوند، اگر آمریکا و انگلیس به تعهدات خود در توافق به عمل آمده عمل کنند.
پس از آن بود که «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این خصوص بیانیهای صادر و اعلام کرد: «درخصوص اظهاراتی که درباره آمریکاییهای زندانی در ایران میشود نیز باید گفت که ما تلاش ظالمانه دیگری را برای دادن امید واهی به خانوادههای آنها شاهد هستیم. عراقچی درباره گروگان گرفتهشدن توافق از سوی ما میگوید، در حالی که دولت او چهار آمریکایی را سالهاست که زندانی کرده است».
در این بیانیه آمده بود: «هنوز هیچ توافقی در زمینه زندانیها حاصل نشده است. اگر ایران واقعا میخواهد که ژست بشردوستانه بگیرد، میتواند به سادگی و فوراََ زندانیها را آزاد کند. آزادی شهروندان بازداشتی ما از اولویت بالایی برخوردار است و ما کماکان منتظر رخ دادن آن هستیم».
این بیانیه میافزاید: «ما در جریان مذاکرات وین، گفتوگوهای غیرمستقیمی درباره موضوع زندانیها انجام دادیم و تأخیر در ازسرگیری این روند، کمککننده نیست. هر چند که مؤثرتر بود اگر طی نشستی در وین به پیشرفتی در این خصوص میرسیدیم، ولی ما برای ادامه گفتوگوها درباره زندانیها طی این دوره (انتقال قدرت در ایران) آماده هستیم». (اینجا بخوانید)
به گزارش فارس، «ند پرایس» ۲۲ تیر ماه نیز در نشستی خبری گفته بود که واشنگتن در حال انجام مذاکرات غیرمستقیم، اما فعالی با ایران در خصوص مبادله زندانیان است و این مذاکرات جدا از مذاکرات درباره احیای توافق هستهای بوده و آمریکا به دنبال آزادی شهروندان خود در ایران در سریعترین زمان ممکن است.
دریافت خسارات خروج آمریکا از برجام به کشورمان یکی از اهداف ک اولویتهای مذاکره کنندگان بایست باشد ودرصورت عدم تحقق این امر بدیهی است امکان خروج دوباره آمریکا را تقویت خواهدکرد
جمهوری اسلامی چشم دوخته به چین وروسیه فعلا ،وبه همین خاطراهمیت زیادی به مذاکرات متاسفانه نمی دهد