همه ما حرف های زیادی درباره اینکه سوسیس یک فرآورده گوشتی پر ضرر برای سلامتی است شنیده این اما این حرف ها تا چه میزان واقعیت دارد؟
۱. سوسیس بمب سدیم است
یک عدد هات داگ 900 میلی گرم سدیم دارد که 9 برابر استاندارد است ! این سدیم باعث فشارخون و بیماریهای قلبی می شود . علاوه بر این با زیاد کردن رشد میکروب هلیوباکتر در معده ، ریسک ابتلا به سرطان معده را بالا می برد .
۲. چربی بالا وارد خون می کند
چربی موجود در سوسیس ، دشمن قلب شاید در نگاه اول به نظر نرسد ، اما سوسیس پر از چربی اشباع است که نه تنها باعث می شود چاق شوید و یبوست بگیرید بلکه باعث بالا رفتن کلسترول و ابتلا به بیماری قلبی و سکته می شود .
۳.باعث رشد سلول های سرطانی می شود
اضافه کردن نیتریت به سوسیس باعث حفظ شدن رنگ صورتی ، بهتر شدن طعم آن و جلوگیری از رشد باکتری ها می شود . نیتریت موجود در سوسیس در دمای بالا به نیتروزآمین تبدیل می شود و نقش بسیار مهمی در ایجاد سرطان روده دارد .
۴. استخوان ها را نابود می کند
استفاده بیش از حد از فسفات ها در تهیه سوسیس ، جذب کلسیم توسط بدن را مختل می کند و در طی زمان منجر به پوکی استخوان می شود .
۵. مصرف چقدر سوسیس مجاز است ؟
حداکثر مقدار مجاز مصرف سوسیس 20 گرم در روز است یعنی در بدترین حالت ، 2 عدد هات داگ در ماه . مقادیر بیشتر آسیب های جبران ناپذیری به بدن می رساند .
سوسیس | فاسد
راهکاری برای تشخیص سوسیس و کالباس فاسد از سالم
یکی از راههای تشخیص فاسد بودن سوسیس و کالباس، تغییر رنگ پوشش این محصولات است که میتواند نشان دهنده رشد قارچها و کهنگی این محصولات باشد.
همه سوسیس و کالباسها تاریخ انقضاء دارند حتی بهترین آنها و وقتی تاریخ آنها تمام شود باعث مسمومیت میشوند. قصد داریم در این باره مطلب مفیدی را برای مصرف کنندگان عزیز محصولات پروتئینی منتشر کنیم. با ما همراه باشید.
چون محصولات گوشتی فساد پذیر هستند به خصوص از نظر رشد میکروارگانیسمها و اکسیداسیون چربی ها، به شیوههای بازدارنده و استفاده از مواد نگهدارنده برای پیشگیری و یا کم کردن سرعت فساد این محصولات احتیاج است.
مواد شیمیایی گوناگونی برای افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات گوشتی استفاده میشود که یکی از پرمصرفترین آن ها، نمکهای نیتریت و نیترات است؛ نمک طعام باعث خوش مزهای و نگهداری غذا میشود.
نیترات و نیتریت مواد نگهدارندهای هستند که سبب ایجاد رنگ صورتی خوش رنگ میشوند. گوشت و فرآوردههای گوشتی امکان دارد به راحتی در اثر میکروارگانیسمهای گوناگون آلوده شود و چنانچه وضعیت حمل و نقل و نگهداری آن مناسب نباشد، باکتریهای مولد فساد و بیماریزا رشد میکند و در آخر باعث بیماری در انسان میشود. از روی بعضی از نشانههای ظاهری میتوان فساد سوسیس و کالباس را متوجه شد.
برخی از نشانههای فاسد بودن سوسیس یا کالباس
- رنگ، بو و به صورت کلی ظاهر سوسیس یا کالباس نمیتواند نشان معتبری برای تشخیص استاندارد بودن این محصولات باشد.
- تغییر رنگ پوشش این محصولات هم میتواند نشان دهنده رشد قارچها و کهنگی این محصولات باشد.
- از خریدن سوسیس و کالباسهایی که با نامهای متفرقه که تا به حال اسمشان به گوش تان نخورده است، پرهیز کنید.
- داشتن لکههای پراکنده (سیاه، سبز روشن یا قهوه ای) علامت رشد و فعالیت میکروارگانیسمها است که در بیشتر موارد به علت شرایط نامناسب نگهداری به وجود میآید.
-در بیشتر یخچالهای خانگی انواع غذاها در کنارهم قرار میگیرند، توجه کنید که سوسیس و کالباس حتماً در ظروف مناسب نگهداری شوند، چون این محصولات به علت حساس بودن، به سرعت بو و طعم دیگر غذاها را به خود جذب میکنند.
موارد مهم در هنگام خرید سوسیس و کالباس
برخی از مواردی که در هنگام خرید سوسیس و کالباس باید مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
- شکل ظاهری
- تاریخ تولید و تاریخ انقضا
-شماره ثبت و پروانه بهره برداری وزارت بهداشت
-از خریدن محصولاتی که در بیرون از یخچال نگهداری میشود باید خودداری کنید.
به جز این باید به پوشش استاندارد این محصولات هم دقت کنید درج این مشخصات بر روی بسته بندی سوسیس و کالباس علامت این است که این محصولات بعضی از فیلترهای لازم را گذرانده اند.
نگهداری سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس فاسد خیلی خطرناک و بیماری زا میباشد. یکی از علل اصلی خراب و فاسد شدن سوسیس و کالباس هم شیوه نگهداری این محصولات میباشد. سوسیس و کالباس وکیوم شده تا وقتی که بسته بندی آنها باز نشده است ماندگاری خوبی دارند، ولی هنگامی که بسته بندی را باز میکنید این محصولات بین سه تا پنج روز خراب خواهد شد.
به همین دلیل حتما این محصولات را به اندازه احتیاج تهیه کنید و پس از باز کردن بسته بندی نهایتا در سه روز استفاده کنید. چون باکتری لیستریا در این محصولات رشد میکنند و زیاد میشوند. باید بدانید که این باکتری حتی در محیط یخچال و فریزر نیز تکثیر مییابد.
دیدگاه تان را بنویسید