آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دومین گفتوگوی خبری خود به مناسبت صدمین روز آغاز دولت سیزدهم در شبکه دوم سیما، در پاسخ به این پرسش که چه نمرهای به دولت پس از گذشت صد روز میدهد، اظهار کرد: نمره را باید مردم عزیز بدهند. قضاوت و داوری آنها در این باره منصفانه و عادلانه است.
وی با اشاره به هم شرایطی که دولت تحویل شد هم از لحاظ شرایط شیوع کرونا هم وضعیت و شرایط مالی اقتصادی و خزانه گفت: از همه مهمتر امید و اعتماد مردم بود که آسیب دیده بود و از وظایف مهم دولت این بود که آن را بازآفرینی کند.
وی با تاکید بر اینکه از مهمترین مسائل، جان مردم است و دولت باید بتواند مردم را در مشکلات معیشتی همراهی کند و با مردم نسبت به گرهگشاییها گام بردارد، اظهار کرد: یادم نمیرود روز تنفیذ حکم رییس جمهوری مسائل اولویت دار را اعلام کردم که کرونا و ضرورت واکسیناسیون کرونا مهمترین آن بود. در آن زمان روزی ۷۰۰ خانواده ایرانی داغدار میشدند و این برای ما و مردم غصه شده بود که چرا کار جدی تر از این انجام نمیشود.
رییسی ادامه داد: پاسخی که آن روزها میشنیدم این بود تخصیص ارز به دلیل مشکلات ارزی امکان ندارد یا کشورها به دلیل شرایط تحریمی به ما واکسن نمیدهند. از ۳۰ میلیون واکسن شاید ۵ میلیون هم وارد نشده بود و امروز خدا را شاکریم آمار ابتلا و فوت هر دو کاهش جدی پیدا کرده است و باید در این رابطه از مساعدت مردم و کادر بهداشتی و درمانی قدردان باشیم که در صدمین روز دولت اعلام میکنم بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن وارد شده است و برخی الان درحال تزریق دز سوم واکسن هستند.
رییس جمهوری با بیان اینکه بازهم باید اقداماتی برای صیانت از جان مردم انجام دهیم، گفت: به مردم توصیه میکنم حالا شرایط برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها و کسب و کارها فراهم شد و ۱۰۰ هزار کسب و کار تعطیل شده دوباره شروع به فعالیت کردهاند، ممکن است موج دیگری در پیش داشته باشیم پس مردم مراعات کنند.
رییس دولت سیزدهم اضافه کرد: از این جهت خوشحالیم فضای کسب و کار دوباره دارد رونق میگیرد و به رغم مشکلات در کشورهای اطراف، بسیاری از شهرهای ما جز چند شهر در وضعیت خوبی قرار دارد که این هم دارد دنبال می شود.
وی گفت: دولت در واکسیناسیون عمومی عملکرد قابل تقدیری از مردم داشته است. از مردم ممنونیم که خوب همکاری کردند. آن روز مردم دنبال واکسن میگشتند امروز ما به دنبال مردم برای تزریق واکسن هستیم.
رییسی با اشاره به اینکه چه مراحلی برای واردات و تامین واکسن طی شد، اظهار کرد: من خودم به داروخانه نزدیک ریاست جمهوری سر زدم و صف مردم برای دریافت دارو را دیدم، خیلی متاثر شدم. با مسئولان مربوطه نشستم و گفتم چه ضرورتی دارد مراکز توزیع دارو را در تهران قرار بدهید. این را بین داروخانههای مختلف توزیع کنید. ظرف سه روز این چند مرکز تبدیل به ۳۰۰ مرکز توزیع دارو شد.
وی ادامه داد: برای تامین واکسن با کشورهای مختلفی که به راحتی میتوانستند واکسن را تامین کنند، صحبت کردم و سیل ورود واکسن به کشور آغاز شد و وضعیت را متفاوت کرد. شخصاً با برخی کشورها تماس گرفتم و موضوع را پیگیری کردم.
رییس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت برای تامین واکسن ادامه داد: مساله تامین ارز را آقای مخبر پیگیری کرد و معاون اول رییسجمهوری قرارگاه و ستاد جدید تشکیل داد. وزارت امور خارجه هم پیگیر تماس با کشورهای مختلف شد و غیر از تماس شخصی، از آقایان خواستم همه کارهای خود را معطوف به پیگیری و تامین واکسن کنند. تهیه واکسن اولویت نخست دولت شد. بنده، معاون اول، وزیر خارجه، و سفرای ما فعال عمل کردند و واکسن آمد.
رییسی با یادآوری حمایت دولت از واکسن های تولید داخل تاکید کرد: از طرف دیگر هم حمایت از تولید داخلی را داشتیم و اکنون هم باید از تولید واکسن داخلی حمایت کنیم ما از این شرایط عبور کردیم و گشایشی در کسب و کارها و مدارس و دانشگاهها شد. به نخبگان و صدا و سیما گفتم کار اقناعی برای متقاعدکردن مردم در تزریق واکسن را دنبال کنند.
وی با تاکید بر اینکه امروز وضعیت فوتیها دو رقمی است، تصریح کرد: مرگ یک نفر هم برای ما زیاد است و نباید به این شرایط قانع باشیم. بازهم تاکید میکنم که باید پیگیری بیشتری انجام شود. کمیسیونی در حوزه معاونت اول همچنان فعال است. خود ما هم که هر هفته جلسه داریم و مسائل را دنبال میکنیم تا از این شرایط عبور کنیم.
ادامه دارد
دیدگاه تان را بنویسید