دکتر احمدرضا درستی یکی از ویتامینهای بسیار مهم در رشد و سلامت کودکان را ویتامین A دانست و گفت: از اولین علائم کمبود ویتامین A عوارض چشمی از قبیل کمبود کاهش قدرت دید در تاریکی، خشکی غشای ملتحمه، خشکی و زخم قرنیه و کوری است.
این متخصص تغذیه و رژیم غذایی افزود: علائم دیگری شامل ابتلای مکرر به عفونتها و بیماریها و طولانی بودن دوره بیماری، اختلال رشد اسکلتی- عضلانی و کاهش سرعت رشد، و اختلال سیستم خونسازی از دیگر نشانههای کمبود این ویتامین است.
وی با بیان اینکه شایعترین علت کمبود ویتامین A، دریافت ناکافی و اختلال در جذب است، عنوان کرد: این مساله معمولا در شرایط بیماری و عفونت و یا مصرف کم لبنیات و سبزیجات اتفاق میافتد.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، یادآور شد: در دوران رشد و نمو نیاز به ویتامین A بیشتر میشود که در صورت عدم تامین آن، کمبود به سرعت ظاهر میشود.
وی درباره منابع حیوانی این ویتامین گفت: جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات پر چرب و کره از منابع حیوانی ویتامین A به شمار میروند.
درستی افزود: از منابع گیاهی منابع گیاهی ویتامین A میتوان به سبزیهای برگ سبزتیره (اسفناج، برگ چغندر، کاهو)، سبزیهای زرد، قرمز و نارنجی (هویج، کدو حلوایی، فلفل قرمز) و میوههای زرد و نارنجی (زردآلو، آلو، هلو، طالبی، گرمک، خربزه، انبه، قیسی، خرمالو، موز) اشاره کرد.
مصرف دارویی ویتامین A بدون نظارت متخصص موجب ایجاد مسمومیت می شود.
بعضی از نشانه های مسمومیت با ویتامین A شامل سردرد، خستگی، درد مفاصل و عضلات، خشک شدن و ترک لبها و پوست، چشمهای خشک و تحریک پذیر، تهوع یا اسهال و ریزش مو هستند.
مصرف بی رویه ویتامین A درکودکان موجب بدشکلی اندام و شکستگی های استخوانی می شود.
دیدگاه تان را بنویسید