قرنها است که این زنان کرهای به غواصی میپردازند و بدون کپسول هوا آبزیان را صید میکنند. اگر روند گرم شدن آب دریاها به همین منوال ادامه یابد، احتمالا اینها آخرین زنان غواص صیاد کرهای هستند.
به گزارش فرارو، جین ۲۸ سال سن دارد و اکنون شش سال است که هر روز تن به آب میزند و با شنا به اعماق دریا میرود و البته بدون کپسول هوا به صید آبزیان میپردازد. او هرآنچه را که خوراکی باشد برای فروش در بازار جمعآوری میکند.
روند گرمایش کره زمین باعث شده تا آب دریاها نیز هر سال اندکی گرمتر شود. برای بسیاری از آبزیان که در این منطقه زندگی میکنند، سال به سال گرمای آب دریا غیر قابل تحملتر میشود. تغییرات اقلیمی، گرمایش کره زمین، آلودگی و رها کردن زباله در دریاها تاثیرات خود را در این منطقه نیز برجای گذاشته و ماهیگیرانی که از راه صید زندگی میگذرانند را با دشواری روبرو کرده است.
در پنجاه سال گذشته سطح آبهای منطقه شبهجزیره کره تقریبا ۲ /۱ درجه سانتیگراد گرمتر شده است. این درحالی است که در سطح جهانی بطور متوسط به دمای آب دریاها ۴۸/ ۰ درجه سانتیگراد افزده شده است. با این حال زنان غواص در کره هر روز با صید کمتری از آب خارج میشوند.
غواصی شغل بسیار سختی است، بخصوص اگر بدون کپسول اکسیژن صورت گیرد فشار زیادی بر ریهها وارد میشود. غواصان ماهر میتوانند بدون اکسیژن تا چند دقیقه نیز در اعماق شنا کنند و همزمان به صید بپردازند. البته اگر چیزی برای صید وجود داشته باشد.
جین و همکارش وو مجبورند هربار قبل از آبتنی صورت خود را کرم بمالند تا از گزند اشعه خورشید در امان بمانند. غواصی در کره از سنت چند صد ساله برخوردار است و شغلی مخصوص زنان است.
کو بوک هووا غواصی را از ۱۳ سالگی شروع کرده و اکنون در سن ۸۶ سالگی میگوید: تا لحظهای که دیگر نتوانم، به غواصی ادامه میدهم. وی ابراز امیدواری میکند که به اندازه کافی صید وجود داشته باشد.
زنان غواص جزیره گئوجه صید خود را به شهر بوسان که در فاصله ۵۰ کیلومتری قرار دارد میفرستند. صید زنان غواص در بازار روز بوسان که دومین شهر بزرگ کره جنوبی است برای فروش عرضه میشود.
دیدگاه تان را بنویسید