بحران بازار گردشگری در سال ۲۰۲۰ بهدلیل همهگیری کرونا گردشگران را با افزایش قیمت حتی تا بیش از ۲۰۰ درصد در برخی مقاصد جهانی مواجه کرده است. پایگاه خبری تراول دیلی نیوز براساس تحقیقات شرکت هو (Hoo)- پلتفرم تجاری داراییهای دیجیتال در جهان- میزان افزایش هزینههای سفر برای گردشگران در برخی مقاصد جهانی را بیش از ۲۰۰ درصد تخمین زده است که براین اساس استرالیا گرانترین مقصد سفر طی سال گذشته بوده است. طبق تحقیقات شرکت هو، باتوجه به اجارهبهای اتاق هتلها، متوسط هزینه گردشگران در برخی از مقاصد گردشگری جهانی تا ۲۱۸ درصد افزایش یافته است. شرکت هو برآوردهای خود را براساس مجموع درآمدهای گردشگری براساس پول خرجشده مسافران و با درنظر گرفتن تمامی هزینهها در هنگام ورود گردشگران در بازار جهانی توریسم محاسبه کرده و به بررسی تغییر وضعیت مقاصد در مقایسه سال ۲۰۲۰ با ۲۰۱۹ پرداخته است. این تحقیقات نشاندهنده افزایش ۵۹ درصدی میزان هزینهکرد گردشگر در ۳۷ نقطه گردشگری جهان از مبلغ ۱۱۱۵ دلار به ۱۸۳۰ دلار است.
گرانترین مقصد تعطیلات سپری شده در سال گذشته برای مسافرانی بوده که به استرالیا سفر کردهاند. باوجود کاهش ورود گردشگران بینالمللی به ۵/ ۲ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با ورود ۵/ ۹ میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۹ این کشور درآمدی در حدود ۲/ ۲۷ میلیون دلار کسب کرده است که هزینه آن نزدیک به ۱۱ هزار دلار برای هر گردشگر بوده است. پس از آن آمریکا، کانادا و هند نیز با متوسط هزینه ۳ تا ۴ هزار دلار برای هر گردشگر بهعنوان گرانترین مقاصد در گذران تعطیلات بهشمار میروند. چین با افزایش ۲۱۸ درصدی بیشترین میزان افزایش در هزینههای سفر در سال ۲۰۲۰ را داشته است که از ۵۴۵ دلار در سال ۲۰۱۹ به مبلغ ۱۷۳۱ دلار در سال ۲۰۲۰ برای گردشگر رسیده است. در کانادا نیز علاوه بر اینکه یکی از گرانترین مقاصد به شمار میرود. میزان هزینههای سالانه تا ۱۷۳ درصد افزایش یافت و به ۳۴۵۳ دلار هزینه برای هر گردشگر رسیده است.
هزینه سفر به بلژیک تا مرز ۱۲۸ درصد افزایش یافته که متوسط هزینهها برای گردشگران در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۱۸۰ دلار تخمین زده شده است. همچنین کره و استرالیا نیز با ۱۲۴ درصد افزایش در هزینههای سفر بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردهاند. از دیگر کشورهایی که شاهد افزایش چشمگیر بیش از ۶۰ درصدی بودهاند میتوان به هند، سنگاپور، تایلند، پرتغال، ژاپن، عربستان، سوئیس، امارات و ویتنام اشاره کرد. اگرچه بسیاری از کشورها شاهد افزایش چشمگیر هزینهها بودهاند در مقابل برخی کشورها با کاهش هزینههای سفر همراه بوده است. روسیه با کاهش ۴۹ درصدی بیشترین میزان کاهش قیمتها را تجربه کرده است. در سال ۲۰۱۹ بهطور متوسط میزان هزینهکرد مسافران در سفر به روسیه حدود ۴۵۱ دلار بوده است که این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۲۳۲ دلار رسیده است. کشورهای لهستان، مکزیک، کرواسی، اندونزی، مالزی و یونان نیز در میزان هزینههای خود با کاهش قیمتها مواجه شدهاند و ایتالیا با افزایش یک درصدی در قیمتها تغییر چندانی در هزینههای سفر آن ایجاد نشده است.
بحران کرونا منجر به محدودیت سفرهای بینالمللی شده که این امر منجر به کاهش چشمگیر سطح درآمد بازار گردشگری شده است. اما باوجود کاهش درآمدهای کل سفرها و گردشگری، میزان هزینهکرد هر مسافر در مقایسه با سالهای گذشته بهطور نامتناسبی افزایش یافته که این امر براساس دو عامل اتفاق افتاده است. در درجه اول، افزایش تقاضا در مناطقی که محدودیتهای چندانی ندارد یا به کاهش محدودیتها اقدام کرده، منجر به افزایش هزینهها خواهد شد. افرادی که قدرت ریسک سفر به خارج از کشور در دوران کرونا را دارند حاضر به پرداخت هزینه اقامت و سایر هزینههای سفر بیش از آنچه که در شرایط عادی بود، میشوند. همچنین با کاهش امکان سفر بهدلیل محدودیتها، گردشگران حاضر به پرداخت هزینه بیشتر برای گذران وقت خود در خارج از کشور میشوند یا بهدلیل داشتن تنها یک تعطیلات در طول سال بودجه سفر خود را افزایش میدهند. البته انتظار میرود در تابستان سال ۲۰۲۱ بهدلیل امکان خروج مسافران از انگلیس و برخی کشورها بسیاری از مقاصد با کاهش قیمت نسبت به قبل از همهگیری مواجه شوند زیرا از افزایش تقاضا برای سفر برخوردار خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید