ارسال به دیگران پرینت

دلیل افزایش روند مهاجرت پزشکان در 10 ماه گذشته چه بود؟

تاجرنیا مشاور عالی رییس سازمان نظام پزشکی کشور، گفت: آمار دقیق پزشکان مهاجر می‌تواند بیشتر از اعدادی باشد که گفته می‌شود. چراکه فقط در یک ایالت آنتاریو واقع در کانادا قریب به 400 دندان پزشک ایران مشغول به کار هستند.

دلیل افزایش روند مهاجرت پزشکان در 10 ماه گذشته چه بود؟

مشاور عالی رییس سازمان نظام پزشکی کشور، گفت: آمار دقیقی از پزشکان مهاجر ایرانی وجود ندارد، چراکه همه کسانی که مهاجرت می‌کنند، رسما چیزی به ما اعلام نمی‌کنند که ما قصد مهاجرت داریم. این آمارهایی که مطرح می‌شود نیز مربوط به همان تعداد افرادی است که برای دریافت رضایت‌نامه کاری به سازمان نظام پزشکی مراجعه می‌کنند. همچنین بعضا اخبار پراکنده‌ای درباره تعداد پزشکان مهاجر شنیده می‌شود. وگرنه آمار دقیق پزشکان مهاجر می‌تواند بیشتر از اعدادی باشد که گفته می‌شود. چراکه فقط در یک ایالت آنتاریو واقع در کانادا قریب به 400 دندان پزشک ایران مشغول به کار هستند.

علی تاجرنیا 

و در پاسخ به این پرسش که چرا طی یک سال گذشته میزان مهاجرت پزشکان ایرانی به خارج از کشور شدت یافته و طبق برخی آمارهای اعلام شده این میزان بالغ بر مهاجرت 3 هزار پزشک در سال جاری است، گفت: این مساله به دلیل عوامل مختلفی رخ می‌دهد. اولین مساله بحث اقتصادی است. واقعیت این است که پزشکان به سبب تخصص و مهارتی که دارند در همه جوامع جز مشاغل پردرآمد هستند. این در حالی است که متاسفانه طی سالیان اخیر به ویژه بعد از شیوع بیماری کرونا اقتصاد درمان دچار چالش‌های زیادی شد. مضاف بر اینکه میزان درآمد پزشکان متناسب با میزان تورم نبوده تا عملا شرایط اقتصادی پزشکان تضعیف شود.

مشاور عالی رییس سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: مردم به دلیل شرایط اقتصادی و معیشتی مگر در موارد اضطراری و حساس برای درمان مراجعه نمی‌کنند و در کنار آن نیز تعرفه‌های درمانی متناسب با وضعیت اقتصادی کشور تغییر نکرده و رشد نداشته است. لذا ما شاهد آن هستیم که بخش زیادی از همکاران پزشک یا طبابت نمی‌کنند و یا نوع همکاری و فعالیت خودشان را تغییر داده‌اند. بسیاری از همکاران دندانپزشک من، اخیرا مطب خود را تعطیل کرده و در کلینک‌ها به فعالیت خودشان ادامه می‌دهند تا در هزینه‌ها صرفه جویی شود. این یک واقعیت تلخ است که در شرایطی که تجهیزات داندانپزشکی 8 برابر گران شده، تعرفه دندانپزشکان 30 درصد افزایش پیدا کرده و تلخ‌تر آن است که مردم حتی هزینه این تعرفه هم ندارند. چراکه وضعیت معیشتی مردم سخت شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان نظام پزشکی با اشاره به «هجمه‌هایی که طی چند سال اخیر علیه پزشکان در کشور ایجاد شده»، گفت: متاسفانه این هجمه‌ها در حالی شکل گرفت که امروز بسیاری از مشاغل و افراد و ... یا مالیات نمی‌دهند و یا مالیات را کامل پرداخت نمی‌کنند ولی در این میان پزشکان سیبل قرار گرفتند. امروز بسیاری از بنگاه‌های دولتی و غیردولتی درآمدهای نجومی و غیرشفافی دارند ولی ما همیشه شاهد این هجمه‌ها علیه پزشکان هستیم.

وی ادامه داد: سومین عاملی که در افزایش روند مهاجرت پزشکان تاثیر داشته، مربوط به تصمیمات و شخصیت این افراد است. برخی از پزشکان به دلیل آن احساس ناکارآمدی که در ساختار کشور شکل گرفته ترجیح می‌دهند که مهاجرت کنند. مشکلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... رفته رفته باعث شده تا علاقه‌مندی بخشی از شهروندان کشور نسبت به ادامه فعالیت در کشور کم شود. طبعا در چنین شرایطی که پزشکان به سبب تخصص و مهارتی که دارند، شرایط بهتری برای مهاجرت داشته و از این حیث نیز بخشی از همین مهاجرین هستند.

مشاور عالی رییس سازمان نظام پزشکی کشور خاطرنشان کرد: بنابراین نمی‌توان تنها یک دلیل یا یک عامل را برای مهاجرت پزشکان مطرح کرد. مجموعه از عوامل و اتفاقات باعث این اتفاقات شدند. آنچنان که یکی از کشورهایی که مقصد پزشکان ایرانی برای مهاجرت است به متقاضیان اعلام کرده که برای مهاجرت باید از سازمان نظام پزشکی ایران استعفا بدهید. این اصلا درخواست عرف و معمولی نیست ولی با این حال برخی از همکاران ما برای مهاجرت حاضر به استعفا شدند.

تاجرنیا در پاسخ به این پرسش که وضعیت مهاجرت در خصوص پرستاران چگونه است، گفت: من اطلاع دقیقی از آمار مهاجرت پرستاران ندارم ولی در مجموع باید بگویم که چون کادر درمانی در کشور ما پایه علمی خوبی نسبت به کشورهای همتراز دارد، لذا کشورهای خارجی یک نوع گرایش به جذب کادر درمانی کشور ما دارند.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این پرسش که مهاجرت پزشکان چه تاثیری بر عملکرد کادردرمانی کشور داشته است، گفت: اولین اثر این مهاجرت‌ها خروج سرمایه‌های علمی و نخبگان از کشور است. به ویژه آنکه عمده این افراد کسانی هستند که توان علمی بالایی دارند و قطعا پیدا کردن جایگزین برای این چهره‌های برجسته و علمی راحت نخواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آمار دقیقی از تعداد پزشکان مهاجرت کرده وجود دارد، گفت: آمار دقیقی وجود ندارد، چراکه همه کسانی که مهاجرت می‌کنند، رسما چیزی به ما اعلام نمی‌کنند که ما قصد مهاجرت داریم. این آمارهایی که مطرح می‌شود نیز مربوط به همان تعداد افرادی است که برای دریافت رضایت‌نامه کاری به سازمان نظام پزشکی مراجعه می‌کنند. همچنین بعضا اخبار پراکنده‌ای درباره تعداد پزشکان مهاجر شنیده می‌شود. وگرنه آمار دقیق پزشکان مهاجر می‌تواند بیشتر از اعدادی باشد که گفته می‌شود. چراکه فقط در یک ایالت آنتاریو واقع در کانادا قریب به 400 دندان پزشک ایران مشغول به کار هستند.

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه