سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تأکید کرد: به دولت سئول و کشورهایی که در مورد توقیف نفتکش کره جنوبی از سوی ایران به دلیل ایجاد آلایندگی زیست محیطی توقیف شده است توصیه می کنیم که از سیاسی کردن این موضوع بپرهیزند چرا که سیاسی کردن این موضوع کمکی به حل آن نمی کند.
به گزارش ایسنا، سعید خطیب زاده، صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران با توقیف نفتکش کره ای به نوعی گروگان گیری کرده است تا از این طریق کره را برای آزادسازی پول های بلوکه شده ایران تحت فشار قرار دهد و همچنین اظهارنظرهای برخی از مقامات کشورهای دیگر از جمله فرانسه در ارتباط با این مسئله گفت: رعایت حقوق بین الملل محیط زیست دریایی یکی از تعهدات جدی کشورهاست و طبق مقررات همه کشتی ها باید این موضوع را رعایت کنند. کشتی کره ای نیز به خاطر آلوده کردن محیط زیست دریا در خلیج فارس توقیف شده است. به این کشتی اخطار داده شده بود و سپس با حکم قضایی به سمت ساحل هدایت شده است.
وی با بیان اینکه موضوع نفتکش کره ای یک موضوع کاملا فنی است، افزود: کسانی که می خواهند این موضوع را سیاسی کنند در مسیر غلطی حرکت می کنند و کشورهایی که در این زمینه اظهارنظرهایی کرده و دخالت کرده اند گویی جایگاه خود و مقررات و تعهدات بین المللی را فراموش کرده اند.
وی با بیان اینکه ما به طرف کره ای و کشورهایی که در این زمینه دخالت کرده اند مکرر گفته ایم که هر چقدر این موضوع سیاسی شود این امر به حل این مسئله کمکی نمی کند، افزود: مسائل مربوط به این کشتی یک مسائل فنی است و باید مسیر قضایی خود را طی کند.
خطیب زاده تأکید کرد: ما در این مدت در وزارت خارجه تلاش کرده ایم تا کمک های کنسولی و غیرکنسولی لازم را به سرنشینان این کشتی ارائه کنیم تا آنان در سلامت و آرامش باشند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این احتمال وجود ندارد که ملوانان و ساکنان این کشتی زودتر آزاد شوند، گفت: هیچ منعی برای این کار از نظر ما وجود ندارد ولی این موضوعی است که باید روند قضایی خود را طی کند و دادگاه در ارتباط با آن تصمیم گیری کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی ایران میزان دارایی های بلوکه شده کشور در کره جنوبی را حدود ۷ میلیارد دلار اعلام کرده ولی دولت کره جنوبی رقم ۹ میلیارد دلار را ذکر کرده و وزارت خارجه به عنوان متولی انجام مذاکرات برای آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در کره چه رقمی را دقیق می داند، گفت: متولی مذاکرات در خصوص آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در کره جنوبی بانک مرکزی است و ما در وزارت خارجه به عنوان هماهنگ کننده سیاست خارجی هماهنگی ها و همکاری های لازم را در این مسیر انجام می دهیم ولی متولی اصلی بانک مرکزی است و شما باید آمار و ارقام دقیق را از بانک مرکزی جویا شوید.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر کره پول های بلوکه شده ایران را آزاد نکند تهران چه اقدامی را انجام می دهد، گفت: امکان عدم پرداخت این پول ها وجود ندارد و ما از همه مجاری قانونی و حقوقی برای آزادسازی این پول ها استفاده می کنیم. قانون جنگل که حاکم نیست و از طرف دیگر دولت کره جنوبی نیز هیچ وقت نگفته است که این پول ها را پس نمی دهد.
خطیب زاده ادامه داد: کره ای ها به تعهدات خود به بهانه های مختلف از جمله تحریم های آمریکا در این زمینه عمل نکرده اند ولی هیچ وقت نگفته اند که این پول نیست و یا آن را پرداخت نمی کنند بلکه در بازگشت آن بهانه آوری کرده اند و ما بارها به آن ها گفته ایم که بهانه های آن ها مورد قبول ما نیست و باید این بهانه ها را کنار بگذارند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سفر هیأت کره جنوبی به ایران گفت: در مورد سفر این هیأت از قبل تصمیم گرفته شده بود و برنامه ریزی انجام گرفته بود. در جریان مذاکرات بین مقامات ایران و کره موضوعات مختلف مورد بحث قرار می گیرد که در رأس آن موضوع پول های بلوکه شده ایران در کره جنوبی است.
وی با اشاره به دیدار هیأت کره جنوبی با وزیر خارجه و معاون سیاسی وی طی دیروز و امروز گفت: ما به کره ای ها تأکید کرده ایم که اقدام آن ها در عدم آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در کره غیرمتعهدانه است و آن ها باید این پول ها را هر چه زودتر در اختیار ایران قرار دهند. ما همچنین به آن ها می گوییم که در انتظار ۲۰ ژانویه ننشینند چرا که بعد از ۲۰ ژانویه اقدامات کشورها جور دیگری ارزیابی می شود.
خطیبزاده ا اشاره به دیدار امروز وزیر خارجه با هیات کرهای ادامه داد: روز گذشته نیز این هیات با آقای عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان دیدار و رایزنی کرد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران موضوع خرید واکسن کرونا و مسائل مرتبط با آن را سیاسی کرده است و همچنین اظهارات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ایران از دو کشور آمریکا و انگلیس واکسن کرونا خریداری نخواهد کرد، اظهار کرد: من از دوستان از وزارت بهداشت می خواهم که آشکارا تمام زحماتی که در این مدت در بحث مبارزه با کرونا کشیدند و همچنین مسائل فنی آن را به اطلاع عموم برسانند.
وی با رد برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران موضوع واکسن کرونا را سیاسی کرده است، تأکید کرد: ایران اصلا نگاه سیاسی به این موضوع نداشته بلکه دیگرانی بودند که تلاش کردند با نگاه سیاسی به این موضوع به صورت وقیحانه از این مسئله علیه ملت ایران استفاده کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته وقتی کرونا وارد ایران شد رژیم آمریکا و برخی دولت های آمریکایی در این زمینه شادی و پایکوبی کردند و فکر می کردند کاری که فشار حداکثری نتوانست علیه ایران انجام دهد کرونا انجام می دهد، گفت: آن ها نمی دانستند که کرونا وارد کشور آن ها نیز خواهد شد و روزانه جان ده ها نفر از شهروندانشان را می گیرد.
خطیب زاده با تأکید مجدد مبنی بر اینکه رویکرد ایران در زمینه کرونا هیچ وقت سیاسی نبوده است، اظهار کرد: در مقابل این آمریکایی ها بودند که با فشارهای حداکثری خود تلاش کردند که مانع دسترسی ایران به دارو شوند.
وی همچنین به موضوع تلاش های ایران برای خرید واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: ایران ماه هاست که از مجاری مختلف مسیر خرید واکسن کرونا را پیگیری کرده است و ما به عنوان وزارت خارجه این موضوع را از مجاری مختلف از جمله رایزنی با کشورهایی چون کوبا، چین و هند پیگیری کردیم و اکنون تولید مشترک واکسن کرونا با کوبا در دستور کار است، واکسنی که شناخته شده است و فکر می کنم در مرحله سوم تست بالینی قرار دارد.
وی با بیان اینکه ما عضو کنوانسیون کواکس هستیم و از روز اول می دانستیم که کشورهایی چون آمریکا و برخی دیگر مشکلاتی برای خرید واکسن برای ما ایجاد می کنند، افزود: در همین چارچوب ما خرید واکسن از دیگر کشورها را در دستور کار قرار دادیم چرا که در کواکس انتخاب خرید واکسن از چه کشوری اختیاری است.
سخنگوی وزارت خارجه بار دیگر تأکید کرد که ایران برخلاف برخی از کشورها با موضوع کرونا برخورد سیاسی نکرده است.
وی ادامه داد: اینکه چه واکسنی استفاده شود از نظر فنی با وزارت بهداشت است و همان طور که گفتم برخلاف برخی از کشورها که تمایل داشته اند از این موضوع استفاده سیاسی کنند نگاه ما به این موضوع سیاسی نبوده است.
خطیب زاده همچنین در مورد روابط اقتصادی ایران با سوریه و برخی از مشکلاتی که در این زمینه در مسیر فعالیت تجار وجود دارد، گفت: وزارت خارجه در چارچوب وظایف خود از هیچ کاری برای ایجاد تسهیل در این زمینه فروگذاری نمی کند. در جریان گفت و گو با مقامات سوریه از جمله سفر چندی پیش وزیر خارجه این کشور به ایران یکی از موضوعات مهم در جریان رایزنی ها مسئله همکاری های اقتصادی و تجاری تهران-دمشق بود.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ما به تلاش های خود برای افزایش همکاری های اقتصادی ایران و سوریه ادامه خواهیم داد، گفت: متأسفانه روابط ما با سوریه در ابعاد اقتصادی آن چنان که باید گسترش پیدا نکرده و در این زمینه تمام نهادها و دستگاه های مسئول باید فعالیت جدی تری داشته باشند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در واکنش به سوال دیگری مبنی بر اینکه ترکیه در حال ساخت سه پایگاه نظامی در آذربایجان است و نظر ایران در مورد این موضوع چیست، گفت: آنچه که در ۹ نوامبر به عنوان تفاهم نامه ای بین آذربایجان و ارمنستان با همکاری روسیه منعقد شد مورد استقبال ایران قرار گرفت و در آن تأکید شد که دو کشور به دنبال غیرنظامی کردن منطقه و ایجاد امنیت در آن هستند و ما از هر اقدامی که به این موضوع کمک کند استقبال می کنیم و هر اقدامی خلاف آن را غیرسازنده می دانیم.
خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اخیرا آقای واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور اعلام کرده اند که رویکرد عربستان و امارات در قبال ایران در حال تغییر کردن است، اظهار کرد: ما همیشه به صورت روشن گفته ایم که هر لحظه این کشورها مسیر غلط خود را اصلاح کنند و به واقعیت های منطقه توجه کنند آغوش ما بر روی آن ها باز است.
وی با اشاره به برخی از تحولات صورت گرفته در شورای همکاری خلیج فارس از جمله آشتی قطر و عربستان و پیگیری های این موضوع از سوی کویت تصریح کرد: ما از این تحولات استقبال کردیم و نگاه خوشبینانه به آن داریم و امیدواریم مسیری که ایجاد شده ادامه یابد و به نقطه خوبی برسد و عربستان و امارات به درک درستی از واقعیت های منطقه برسند تا بتوانیم به یک سازوکار منطقه ای مناسب برای تحقق صلح و ثبات پایدار در منطقه دست پیدا کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با تحولات داخلی آمریکا از جمله حمله طرفداران ترامپ به کنگره این کشور در روز چهارشنبه تصریح کرد: اتفاقی که در آمریکا رخ داد برای همه داستان گویی مطلق بود. شرم آورترین دولت آمریکا به شرم آورترین شکل ممکن در حال اخراج از کاخ سفید است و آن ها جریان ها و اتفاقاتی که بر علیه دیگر کشورها با توسل به زور و قلدری انجام می دادند را در این مدت در برابر خودشان دیدند. همان اتاقی که دستور جنگ تمام عیار علیه ملت ایران را داد، همان اتاقی که دستور ترور سردار سلیمانی را داد، فرمان جنگ علیه دموکراسی در آمریکا را صادر کرد. این وعده تاریخ است که هیچ اقدامی را نمی کنید مگر اینکه نتیجه آن را خواهید دید.
وی با بیان اینکه ساکنان کاخ سفید در طی چهار سال گذشته از هر ابرازی استفاده کردند تا به ایران فشار بیاورند به وضعیت کنونی آمریکا اشاره کرد و گفت: ما خوشحال نیستیم که در درد و رنج مردم آمریکا را ببینیم آن ها قربانی سیاست های جنگ طلبانه زمامداران خود هستند.
وی با اشاره به برخی از اقدامات جنگ طلبانه آمریکا در تعدادی از کشورها خاطر نشان کرد: بسیاری از خون ها به ناحق به دستور زمامداران آمریکایی ریخته شده است و دولت واشنگتن باید روزی پاسخگوی این خون های به ناحق ریخته شده باشد.
سخنگوی وزارت خارجه در این نشست خبری که به صورت حضوری در ساختمان شماره 9 وزارت خارجه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در مورد ادعاهای پمپئو مبنی بر استفاده ایران از سلاح شیمیایی گفت: این اتهاماتی است که از سوی دولتی که در حال اخراج از کاخ سفید است زده می شود. این اظهارات ارزش جواب دادن ندارد.
وی در همین چارچوب افزود: آمریکا همان کشوری است که وقتی فاجعه حلبچه رخ داد تمام دستگاه های زور و تزویر خود را به کار گرفت که جای قربانی و مسبب را عوض کند و ایران را مسبب این موضوع معرفی کند در حالی که خودش می دانست که صدام چه جنایتی را علیه ایران و کردهای عزیز ما انجام داده است. ایالات متحده شریک جنایات شیمیایی صدام حسین علیه ایران است. آن ها اتهامات ساختگی و بی پایه و اساسی را علیه ایران مطرح می کنند و من بعید می دانم که حتی کارکنان وزارت خارجه آمریکا که در حال نوشتن این اتهامات بودند آنچه که می نوشتند را باور داشتند. این اتهام ها ارزش جواب دادن ندارد.
خطیب زاده با اشاره به کمک برخی از کشورهای اروپایی به صدام در استفاده از سلاح های شیمیایی علیه ایران و عدم توجه آمریکا به این موضوع افزود: ایران قربانی اصلی سلاح های شیمیایی است و یکی از بنیادی ترین اصول سیاست وزارت خارجه ایران مبارزه با این سلاح ها بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران در تلاش است که از کره جنوبی با استفاده از پول های بلوکه شده واکسن کرونا بخرد، گفت: اساسا مرجع اظهارنظر در زمینه موضوع واکسن کرونا وزارت بهداشت است. ما از وزارت بهداشت و مسئولان آن می خواهیم که مسائل فنی مرتبط با این موضوع را به صورت مشروح برای آگاهی جامعه بیان کنند.
وی با اشاره به عضویت ایران در کنوانسیون کواکس و تلاش ایران برای خرید واکسن کرونا از طریق این روند گفت: وزارت خارجه تسهیل کننده امور است و هر کجا هر هدفی را در این زمینه تعریف کرده اند ما تلاش کرده ایم که به وظایف خود در این زمینه عمل کنیم.
خطیب زاده همچنین به سفر چندی پیش وزیر خارجه به کوبا و رایزنی هایش با مقامات این کشور گفت: در همین چارچوب ایران و کوبا با یکدیگر به توافق رسیدند که اقدام به تولید مشترک واکسن کرونا کنند.
وی همچنین به عدم همکاری کره جنوبی در آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران در کره و استفاده ایران از این پول ها در زمینه های مورد نیازش گفت: ما همچنان دچار مشکلاتی در این زمینه هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی دیگری در مورد زمان ضرب الاجل ایران برای بازگشت به برجام طبق قانونی که در مجلس تصویب شد، گفت: تاریخ دقیق آن را نمی دانم. فکر می کنم هفته آخر فوریه باشد البته اگر اشتباه نکنم و باید تاریخ دقیق تر را از ستاد برجام جویا شوید.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با تلاش آمریکا برای تحریم انصارالله یمن و همچنین رئیس حشدالشعبی عراق افزود: ما نیز مدت هاست که چنین گزارش هایی را می شنویم و فارغ از اینکه چه اتفاقی بیفتد بعید نیست که دولت ورشکسته آمریکا در روزهای پایانی حضورش خدشه ای دیگر بر حیثیت آمریکا بکشد و میراث شوم دیگری را به جا بگذارد.
وی با تأکید بر محکوم بودن این گونه اقدامات تصریح کرد: استفاده ملال آور از یک فرایندی که اعتبار خود را از دست داده است محکوم به شکست است و نتیجه بخش نیست.
این دیپلمات ارشد کشورمان به وضعیت آمریکا در غرب آسیا از جمله عراق اشاره کرد و گفت: آن ها از مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور نگرانی دارند و در عین حال سال هاست که از یک جنگ ناعادلانه در منطقه حمایت می کنند. مردم یمن مدت هاست در زمینه های مختلف در محاصره کامل قرار دارند و این اقدامات صورت نگرفت مگر با چک سفید امضای آمریکا که در اختیار سعودی ها و متحدان آن قرار گرفت.
خطیب زاده با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا و هیچ کشور سرکشی نمی تواند در این منطقه اقدامی انجام دهد مگر اینکه به واقعیت های منطقه توجه داشته باشند و به آن احترام بگذارند، گفت: دور نخواهد بود که آن ها با این گروه های بومی و مسئول در منطقه از جمله در یمن گفت و گو خواهند کرد و اقداماتی چون تحریم ها ارزشی ندارد و محکوم به شکست است.
خطیب زاده درباره اظهارات اخیر یکی از نمایندگان مجلس درباره اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: باید از ایشان سؤال کنید. من سخنگوی ایشان نیستم. این قانون کاملا روشن است. شاید ایشان سهو لسان داشتند و احتمال دارد به بند۶ قانون میخواهد ارجاع دهد که آن بند میگوید در صورتی که طرفهای متعاهد در برجام به تعهداتشان عمل نکنند، نظارتهای فراپادمانی متوقف میشود و این نظارتها به معنای اخراج بازرسان نیست در چارچوب ان.پی.تی و تعهداتمان در فضای عدم اشاعه همکاریهای ما با آژانس ادامه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران که حدود یک ساعت به طول انجامید درباره بیانیه اخیر سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ارتباط با انجام غنی سازی ۲۰ درصد از سوی ایران و همچنین اظهارات وزیر خارجه آمریکا که گفته بود ایران حق غنی سازی ندارد، گفت: یک گرفتاری که ما با برخی از کشورهای اروپایی به عنوان امضا کننده و مشارکت کنندگان برجام داریم این است که آن ها نه تنها به وظایف خود در ارتباط با موضوع برجام عمل نکرده اند بلکه شریک آمریکا در نقض برجام نیز هستند.
وی گفت: این کشورها می دانند آنچه که امروز توسط ایران در خصوص کاهش تعهدات برجامی صورت می گیرد طبق برجام است و اقدامات ایران برای حفظ این توافق بین المللی است.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: مهمتر از همه این سه کشور اروپایی می دانند آنچه که امروز در ایران رخ می دهد نشانه یک بیماری و معضل است نه ریشه یک معضل و بیماری. آنچه که ایران انجام می دهد در پاسخ به یک اشتباه و مسئله ریشه ای و آن نقض برجام از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی است.
وی با بیان اینکه آن ها می دانند اقدامات ایران برگشت پذیر است، افزود: آن ها باید به اجرای تعهدات خود برگردند و ریشه را درمان کنند که همان طور که گفتم ریشه نقض پیمان و تعهدات از سوی آن هاست.
خطیب زاده تأکید کرد: اینکه مسکنی بزنیم تا تب بیماری نشان داده نشود راه حل نیست، راه حل بیماری اجرای کامل تعهدات از سوی دیگر کشورهای عضو برجام است. آن روز که اروپا و آمریکا به اجرای کامل تعهدات خود بازگردند ما نیز به تعهدات خود عمل میکنیم. ما تأکید بر اجرای موثر در برابر اجرای موثر داریم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع هواپیمای اوکراینی و اظهارات اخیر مقامات وزارت خارجه اوکراین و کانادا در ارتباط با این موضوع و مطرح کردن این اتهام که ایران در این پرونده اقدام به کتمان حقیقت و عدم شفافیت کرده و از دیگر سو وزیر خارجه آمریکا نیز در بیانیه ای خواستار پاسخگویی ایران به این سانحه شده است، گفت: در ابتدا ضمن عرض تسلیت مجدد به خانواده قربانیان این سانحه تأکید می کنم همان طور که وزیر خارجه کشورمان در پیام اینستاگرامی خود اشاره کردند واقعا واژه ناتوان مطلق است در بیان همدردی با این خانواده های عزیز.
وی با بیان اینکه از این بابت که ایران صلاحیت انحصاری در باب پیگیری قضایی این موضوع را داشته از همان زمان وقوع حادثه دادستان نظامی تهران موضوع را پیگیری کرده است و متهمانی در این ارتباط دستگیر شده اند، ادامه داد: مراحل قضایی این پرونده با جدیت در حال پیگیری است.
وی همچنین به قرارداد معاضدت قضایی بین ایران و اوکراین که در سال ۱۳۸۳ به تصویب رسیده است اشاره کرد و گفت: به رغم صلاحیت انحصاری که به آن اشاره کردم ما گفت و گوهای خوبی را در دو دور با مقامات اوکراینی در این زمینه داشتیم و مسائل فنی و غیرفنی مورد بحث قرار گرفت. در دور دوم مذاکرات که در تهران برگزار شد نمایندگان بخش های مختلف سیاسی، حقوقی، قضایی و همچنین سازمان هواپیمایی کشور با مقامات اوکراینی در یک فضای کاملا فنی و حرفه ای گفت و گو و رایزنی کردند. قرار بود دور سوم مذاکرات در نوامبر ۲۰۲۰ در اوکراین برگزار شود ولی به رغم پیگیری هایی که انجام دادیم همچنان طرف اوکراینی تاریخ دقیقی را برای این موضوع مشخص نکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به جدیت ایران برای پیگیری این موضوع افزود: طبق ضمیمه ۱۳ معاهده شیکاگو ما موظف بودیم که یک سال پس از وقوع این اتفاق گزارش فنی خود را ارائه کنیم و حتی این یک سال می توانست تمدید شود ولی ما با جدیت این موضوع را از جمله در سازمان هواپیمایی کشوری پیگیری کردیم. گزارش فنی این موضوع در اختیار کشورهای مربوطه به صورت مکتوب قرار داده شده است و آن ها طبق استانداردهای هواپیمایی فرصت دارند که ظرف ۶۰ روز نظرات خود در ارتباط با این گزارش را ارائه دهند و سازمان هواپیمایی می تواند بعد از دریافت این نظرات این گزارش را کامل کند.
خطیب زاده افزود: رویکرد برخی از کشورها و ورود برخی از عناصر ورشکسته به این موضوع نشان می دهد که برخی به دنبال سیاسی کردن این مسئله هستند و به دنبال حل آن نیستند. در این موضوع فشار بیش از حد برای سرعت منطقی نیست بلکه در چارچوب زمان ها و ضرب الاجل های تعیین شده طبق قوانین و مقررات بین المللی نیز نیست.
وی با تأکید بر اهمیت رسیدگی مستقل و عادلانه به این موضوع و ایفای حقوق قربانیان این فاجعه ادامه داد: ما حتی در مذاکرات خود با طرف اوکراینی موضوع پرداخت ها را نیز مطرح کردیم ولی طرف اوکراینی همکاری لازم را نداشت. ایران برای نشان دادن حسن نیت خود تصمیم گرفت که برای همه قربانیان این فاجعه دیه یکسانی اختصاص دهد و این موضوع را نیز اعلام کرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین با بیان اینکه ایران به نیابت های قضایی اوکراین در چارچوب معاضدت قضایی بین دو کشور پاسخ داده و همکاری های لازم را داشته است، افزود: دولت ایران به عنوان دولت مسئول در یک چارچوب فنی و مستقل این موضوع را پیگیری کرده و پاسخگو بوده است. ما قطعا اسیر سیاست زدگی و فشارهای عناصر ورشکسته نمی شویم. ما پاسخگو به خانواده قربانیان و سازمان های بین المللی مسئول در این زمینه هستیم و اجازه نمی دهیم که سیاست زدگی بر این پرونده فائق شود.
خطیب زاده همچنین در ابتدای این نشست با تسلیت فرا رسیدن ایام فاطمیه به سفر هیأت کره ای به ایران اشاره کرد و گفت: محور اصلی رایزنی ها بین مقامات ایران و کره در جریان این سفر آزادسازی پول های بلوکه شده ایران است.
دیدگاه تان را بنویسید