اکسیوس نوشت: چین تنها کشور بزرگ جهان است که سال جاری میلادی را در حالی به پایان میرساند که به جای کوچک شدن اقتصادش، شاهد رشد است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: چین با اقتصادی که انتظار میرود در سال ۲۰۲۱ رشد ۸.۴ درصدی داشته باشد، از موقعیتی بسیار قدرتمند عمل میکند.
اگر جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا به چین به عنوان "رقیبی جدی" نگاه کند، رقابت در دوره ریاست جمهوری وی شدیدتر از هر مقطع تاریخی خواهد بود.
"آدام تووز" مورخ دانشگاه کلمبیا میگوید: "هرچند بار که داستان رشد چین را بشنوید، همچنان میتواند شما را به حیرت وادارد. این رشد از نظر مقیاس و سرعت، شبیه هیچ یک از تجربههای پیشین نیست. "
با توجه به اعداد و ارقام پیش بینی میشود اقتصاد چین در سال ۲۰۲۰ با رشد ۲ درصدی و در سال ۲۰۲۱ با رشد ۸.۴ درصدی روبرو شود؛ بنابراین اقتصاد این کشور تا پایان سال آینده ۱۰.۶ درصد بزرگتر از ابتدای سال جاری خواهد شد.
در مقابل، اقتصاد ایالات متحده پس از کوچک شدن ۳.۶ درصدی در سال جاری و سپس رشد ۴ درصدی پیش بینی شده در سال آینده، در انتهای سال ۲۰۲۱ فقط ۰.۲۵ ٪ بزرگتر از ابتدای سال ۲۰۲۰ خواهد بود.
ووهان چین اولین منطقه در جهان بود که تلاش کرد تا ویروس کرونا را تحت کنترل درآورد. امروزه کلوپهای شبانه آن مملو از جمعیتی است که هیچ یک از آنها نیازی به ماسک زدن یا رعایت فاصله اجتماعی ندارند.
چین در واقع موفق شد طی چند ماه پس از شیوع ویروس، به اقتصادی پساکرونایی تبدیل شود.
بررسی هفتهنامه پزشکی لنست (Lancet) نشان داد که چین از سیستم متمرکز پاسخ اپیدمی خود به خوبی استفاده کرده و همچنین تجربه نه چندان قدیمی آنها از همه گیری ویروس سارس و شیوع کم بیماری در خانههای سالمندان به کمک آنها آمده است.
قرنطینه در ووهان که ۷۶ روز به طول انجامید، کاملا سختگیرانه بود و فقط یک عضو از هر خانوار اجازه داشت هر دو روز یکبار برای تهیه نیازهای ضروری از خانه خارج شود. این برنامه همچنین با یک طرح کارآمد برای ردیابی تماس مبتلایان به کرونا با دیگران در سراسر کشور همراه بود.
کای فو لی، مدیر عامل Sinovation Ventures، به آکسیوس گفت، امروز کارخانههای چین بیش از ظرفیت خود کار میکنند. آنها در حال جبران کاهش ظرفیت تولید کارخانهها در بقیه جهان و همچنین مدت زمانی هستند که در اوایل سال جاری تعطیل بودند.
چین هیچ زمانی قدرتمندتر از امروز نبوده است. در حال حاضر این کشور به واسطه توافقنامه RCEP، بزرگترین منطقه تجارت آزاد جهان را شکل داده است، و این در حالی است که از طریق طرح راه ابریشم جدید یا طرح یک کمربند و یک جاده (Belt and Road Initiative)، نفوذ خود را در بقیه جهان افزایش میدهد.
اینکه ایالات متحده بتواند ائتلافی را ایجاد کند که چین را تحت فشار قرار دهد یا حتی فقط آن را به اتخاذ رویکردی دوستانهتر نسبت به آمریکا وادار نماید، به تواناییهای بایدن و زیرکی دیپلماتیک او بستگی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید