دکتر پریز که در این مرکز درمانی موقت بهعنوان تنها دکتر این بخش فعالیت میکند، در آخرین بازدیدی که داشت متوجه شد که لوله اکسیژن زنی ۶۰ ساله که مادربزرگ و مشاور سابق دانشگاه بوده، از بدنه اصلی جدا شده اما چون تعداد بیماران زیاد است، پرستاران متوجه این موضوع نشدهاند و او به همین دلیل فوت کرده است. هنگامی که دو نیروی خدماتی برای حمل جسد آمدند تا وی را در کیسه حمل مخصوص قرار دهند، یکی از کارگران اتاق دیگر گفت که یک دیابتی ۶۷ ساله نیز فوت کرده است. در عین حال یک معلم ۵۰ ساله نیز وضعیت وخیمی داشت. دکتر پریز سعی کرد در سطح شهر برای وی یک اتاق آیسییو، پیدا کند، اما هیچ تختی موجود نبود. او با همسر معلم تماس گرفت و از او پرسید که آیا کاری میتواند انجام دهد که پاسخ وی منفی بود. همسر او مدام در طول روز میگفت که شرمنده است.
ساعتی بعد از این تماس مونیتور این معلم به صدا در آمد. سطح اکسیژن خون وی به شدت پایین آمد، ضربانش افت کرد و فشار خونش بالا رفت. با این وجود وی همچنان هوشیار باقی مانده بود و میگفت نمیتواند نفس بکشد. در عصر آن روز او در تنهایی فوت کرد. در کنار میز او کتابی که یافت شد، عنوانش این بود: «ضربان امید: ۳۶۶ ایثار» و البته عینکش که روی آن کتاب بود.
وقتی بیماری پاندمی هجوم آورد مقامات بهداشت جهانی نسبت به آسیبپذیری آفریقا هشدار داده بودند. اما آفریقاییها نسبت به اروپا و آمریکا بهتر عمل کردند که فراتر از انتظارات متخصصان بود. اما حالا این ویروس در کشورهای آفریقایی در حال رشد و خیزش مجدد است. اینبار مرگبارتر و سریعتر از پیش. گفته میشود این گونه جدید ویروس کرونا بوده که در این قاره مشاهده شده است. نکته جالب توجه در اینباره آن است که جهشی که در این ویروس رخ داده در دو کشور نیجریه و آفریقای جنوبی با هم متفاوت است. گفته میشود گونه جدید این ویروس، عفونت بیشتری ایجاد میکند. به گفته کارشناسان این نوع جدید ویروس کرونا، قدرت سرایت بیشتری دارد. شمار موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آفریقای جنوبی به سرعت در حال نزدیک شدن به عدد یک میلیون مورد است. بسیاری اذعان دارند گونه جدید آن در آفریقا نوع مرموز ویروس کرونا است.
دیدگاه تان را بنویسید