القدس العربی نوشت: کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ و معاون او مایک پنس، شمارش آراء که حاکی از پیروزی آسان جو بایدن و معاونش کاملا هریس بود را زیر سوال برده اند، این در حالی است که در شب اول اعلام نتایج، بسیاری بر این عقیده بودند که همه چیز به نفع ترامپ پیش میرود و جهان خود را برای چهار سال فاجعه بار دیگر آماده میکند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: در ادامه، با وجود جهشی که کارزار بایدن شاهد آن بود و پس از آنکه تعدادی از ایالتهای مهم بیشترین آراء خود را به بایدن اختصاص دادند، اینطور به نظر میرسد که نامزد دموکرات پیروز شده، اما رقابت همچنان داغ مانده است، به نحوی که حتی در صورت پیروزی بایدن، این بُرد، یک موفقیت نا امید کننده است، چراکه اگر ترامپ کنار رود، قطعا میراث خود، ترامپیسم را به جا میگذارد، که تا سالها تاثیر خود را خواهد گذاشت.
از جمله صفات مهم ترامپیسم آن است که به أشکال درگیری و شکاف در داخل جامعه آمریکا تشویق میکند و این مهم را از طریق عمق بخشیدن به جناح گراییهای خشن بین جریانهای نژاد پرستانه سفید، انجام میدهد، که بارها ترامپ آن را تایید کرده است، همچنانکه در دوره قبلی رقابت انتخاباتی خود، آمریکاییها را علیه مسلمانان تحریک کرد و پس از رسیدن به منصب ریاست جمهوری، ورود شهروندان برخی کشورها به آمریکا را ممنوع نمود. علاوه بر این، در دوره ریاست ترامپ، پلیس ایالات متحده رفتار نادرستی با سیاه پوستان داشت و همین مساله باعث تظاهرات گسترده مردمی در این کشور شد.
از همان روزهای اول حکومت ترامپ، شاهد اختلافات شدیدی بین این کشور و همسایگانش از جمله مکزیک بودیم، به نحوی که رئیس جمهور آمریکا تهدید به ایجاد دیوار بزرگی برای جلوگیری از ورود مهاجران از مکزیک کرد. ترامپ همچنین با نخست وزیر کانادا درگیر شد و در ادامه دخالتهای وی و اختلافاتش، به تفاصیل سیاست داخلی در بین هم پیمانان نزدیک ایالات متحده، از جمله استرالیا، آلمان، فرانسه و سوئد منتقل شد. کاخ سفید یک جنگ اقتصادی را با چین آغاز کرد و دولت ترامپ، تحریمهایی را علیه روسیه و کره شمالی اعمال کرد. ترامپ از جریانهای نژاد پرستانه در اروپا و آمریکای لاتین حمایت کرده و با اسرائیل، عربستان و امارات همراه شد. به این ترتیب، ترامپ درگیری داخلی در آمریکا را به یک جنگ جهانی تبدیل کرد، که هیزم آن را نظامهای مستبد و جریانهای نژاد پرستانه تامین میکردند.
میراث ترامپ مبتنی بر تحقیر واضح دموکراسی است، همانطور که روز سه شنبه نظام انتخاباتی در آمریکا را متهم به تقلب و فساد کرد و سپس، خواستار توقف شمارش آراء شد. همین مساله به اسانی نشان دهنده تناقض منطقی در رفتار ترامپ است، چرا که اگر خود پیروز شود، هیچگاه اتهام فساد را مطرح نمیکند، از سوی دیگر، اگر نظام انتخاباتی فاسد است، ادعای پیروزی ترامپ نیز منتفی میشود.
با این همه، نمیتوان ترامپ و خط مشی وی را یک مساله کوتاه مدت به شمار آورد، وی یک چارچوب سیاسی داشت که چهار سال پیش در انتخابات پیروز شد، علاوه بر این، جامعه آمریکا و نظام سیاسی و انتخاباتی آن مشکلاتی دارد، که ترامپ و جریان طرفدار وی نیز باعث به فرسایش رفتن بیشتر آن شد، به این ترتیب، نه تنها دموکراسی آمریکایی در معرض تهدید قرار گرفته است، بلکه تمام جهان میتواند از اقدامات ترامپ در صورت شکست، آسیب ببیند.
دیدگاه تان را بنویسید