ارسال به دیگران پرینت

نوام چامسکی: خطر بسیار ترور سردار سلیمانی

ترور قاسم سلیمانی همانند آن است که ایران تصمیم می‌گرفت تا مایک پومپئو با یک ژنرال ارشد دیگر را در فرودگاه بین‌المللی مکزیکو سیتی به قتل برساند. وی در این خصوص گفته است: اتفاقی این چنینی در جنگ جهانی دوم و جنگ سرد نیز رخ نداده است.

نوام چامسکی: خطر بسیار ترور سردار سلیمانی

نوام چامسکی، فیلسوف آمریکایی اقدام نامشروع آمریکا در ترور حاج قاسم سلیمانی را به ترور مایک پمپئو توسط ایران تشبیه کرد.

 نوام چامسکی، فیلسوف، زبان‌شناس و نظریه‌پرداز آمریکایی اقدام دولت ترامپ در ترور سردار سپهبد سلیمانی را اقدامی "بسیار خطرناک" خواند.

وی در این خصوص گفته است: اتفاقی این چنینی در جنگ جهانی دوم و جنگ سرد نیز رخ نداده است.

چامسکی گفته است: ترور قاسم سلیمانی همانند آن است که ایران تصمیم می‌گرفت تا مایک پمپئو با یک ژنرال ارشد دیگر را در فرودگاه بین‌المللی مکزیکو سیتی به قتل برساند.

چامسکی به حقیقتی "حیرت‌انگیز" اشاره داشت که ترور سپهبد سلیمانی در آمریکا "ستوده" می‌شود. به گفته وی این مسئله نشانگر "میزان جدیت این فرضیه داخلی است که آمریکا کشوری یاغی محسوب می‌شود که از تعهدات و قوانین بین‌المللی پیروی نمی‌کند".

این نظریه‌پرداز آمریکایی همچنین خروج آمریکا از برجام را "نقض قوانین بین‌الملل" و مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل خواند.

955860_663 (1)
 

 

چامسکی در ادامه گفت: «این اقدامات و اقدامات دیگری از این قبیل تنها بر شدت تنش‌ها می‌افزاید. حادثه‌ای در خلیج [فارس] حتی به‌صورت تصادفی می‌تواند به یک انفجار بدل شده و واکنش ایران را در پی داشته باشد که در مقابل می‌تواند به بمباران ایران از سوی آمریکا و اسرائیل منجر شود».

چامسکی گفت: «اسرائیل سرش برای این کار درد می‌کند و مدت‌ها است آرزوی چنین کاری را دارد. چنین کاری می‌تواند از بین بردن ذخایر بزرگ انرژی جهان از سوی ایران را به‌دنبال داشته باشد که اصلاً [پیش‌بینی] اغراق‌آمیزی نیست. این اتفاق در شمال شرق عربستان در مجاورت مرزهای ایران اتفاق افتاد. ایران از طریق حوثی‌ها نشان داد که توانایی چنین کارهایی را دارد. فرض کنید آن‌ها این کار را انجام دهند. فرض کنید که حزب‌الله به تل‌آویو و حیفا حمله کرده و این شهرها را بمباران کند».

این کارشناس آمریکایی در ادامه گفت: «باید منطقه‌ای عاری از سلاح اتمی در خاورمیانه ایجاد کرد. مگر این کار چقدر دشوار است؟ عرب‌ها به شدت به چنین کاری علاقه‌مند هستند. آن‌ها ۲۵ سال پیش این پیشنهاد را مطرح کردند و حتی تهدید کرده‌اند اگر به مرحله اجرا نرسد پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT) را نقض می‌کنند. پس آن‌ها موافق هستند».

وی افزود: «اما ایران چطور؟ [ایران نیز] قویاً به این کار علاقه‌مند است و سال‌ها است که خواستار آن است. خب؟ این از ایران. جامعه جهانی چطور؟ گروه ۷۷، جنبش عدم تعهد که شامل ۱۳۰ کشور است قویاً حامی آن هستند و سال‌ها است که خواستار آن هستند. اروپا هم با آن موافق است. تنها دو کشور با آن مخالف هستند. اول اسرائیل که نمی‌خواهد نظارتی بر سیستم‌های تسلیحات اتمی‌اش وجود داشته باشد و دومی پدرخوانده یعنی آمریکا است که هر مسیر منتهی به آن را مسدود کرده است».

چامسکی تشریح کرد: «در جدیدترین مورد، اوباما سال ۲۰۱۵ در جلسات بازنگری در NPT که همیشه برگزار می‌شد شرکت کرد و گفت نمی‌توانیم آن را انجام دهیم. در پس این قضیه مسئله بسیار قابل توجهی وجود دارد. اگر آمریکا اذعان نکند که اسرائیل تسلیحات اتمی دارد، البته همه می‌دانند که دارد، حتی نمی‌توان آن را راز آشکار نامید زیرا تماماً آشکار است اما آمریکا به آن اذعان نمی‌کند، اگر قرار باشد منطقه‌ای عاری از سلاح اتمی وجود داشته باشد آمریکا باید به آن اعتراف کند و تسلیحات اتمی اسرائیل مورد بازرسی قرار گیرند».

او می‌افزاید: «چنین گامی مسئله دیگری را پیش می‌کشد، برای مثال متمم سمینگتون که کمک نظامی و حتی مالی به کشورهای تولید کننده تسلیحات اتمی خارج از چارچوب NPT را ممنوع کرده است. هیچکس از جمله دموکرات‌ها نمی‌خواهد این بحث را باز کند و نمی‌خواهند بگویند بیایید [به این قانون] نگاهی بیندازیم».

به گفته چامسکی: «این کار توجیه قانون‌گرایی است اما این سوال را به وجود می‌آورد، که به نظر من همواره نیز درست بوده، که کمک‌های آمریکا به اسرائیل طبق قوانین آمریکا غیرقانونی است. بسیار خوب؟ هیچ ملاحظات دیگری مدنظرم نیست جز قانون آمریکا. این چیزی است که نمی‌توان بحثش را باز کرد».

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      باید صد در صد وزیر امور خارجه امریکاه ترور شود تا درس عبرتی برای امریکاه شود دفعه دیگر از این غلطهای اضافه نکند

    • جاوید ارسالی در

      نفردوم کشورو شهید کردن، هیچی به هیچی.

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه