در ادامه این مطلب آمده است: تصور اینکه دولت آمریکا و حکومت اسرائیل به عملیات تعیین مرزها اکتفا کنند، دشوار است. درست است که مسئولان آمریکایی اقرار کردند مذاکره هرگز برای معاهده صلح یا عادی سازی بین لبنان و اسرائیل نخواهد بود، اما واشنگتن و تل آویو میخواهند این مذاکرات به نتیجهای فراتر از یک توافق عادی برسد، همین مساله، سوال برانگیز است. آیا رئیس جمهور لبنان نمایندگانی در سطح سیاسی را برای مذاکره مشخص میکند یا در برابر فشارهایی که ایالات متحده در این پرونده بر او وارد میکند، ایستادگی خواهد کرد؟
رسما هنوز اطلاعاتی در مورد هیئت لبنانی که روز چهارشنبه به ناقوره میرود، اعلام نشده است. تنها خبر قطعی، همان است که فرماندهی ارتش در مورد برگزاری نشستی بین عماد عون با هیئت موظف به مذاکره منتشر کرده است. در این جلسه، سرهنگ بسام یاسین، نایب رئیس ستاد ارتش، مازن بصبوص و نجیب مسیحی، کارشناس مذاکرات مرزی، حضور داشتند. تا کنون، همه چیز طبیعی است، اما اعضایی که به این هیئت اضافه میشوند، مشخص نیستند. در دو روز گذشته، میشل عون و برخی مشاوران او در این فکر بودند که نمایندهای از وزارت خارجه لبنان را به هیئت مذاکره کننده اضافه کنند و برای این منظور، نام هادی هاشم، مدیر دفتر وزیر و مشاور سابق جبران باسیل، مطرح بود.
این مساله باعث ناخشنودی جریان ۸ مارس و نگرانی حزب الله و جنبش امل در لبنان شد. تلاشهای حکومت اسرائیل برای اینکه به مذاکرات صبغه سیاسی داده و مسئولان دولتی در لبنان را وارد این مذاکرات کند، مستلزم آن است که لبنان یک موضع مخالف در این باره اتخاذ کرده و نمایندگانی در سطوح نظامی را برای این مهم انتخاب کند. هستند در لبنان کسانی که برای انتخاب شخصیتهای سیاسی و دولتی برای نمایندگی در مذاکرات با اسرائیل تلاش میکنند، با اینکه میدانند نتیجه چنین تلاشی، حل اختلافات با دشمن صهیونیستی است. این مساله اقتضا میکند که نقش مذاکره تنها منحصر به ارتش لبنان باشد. از این رو، در دو روز گذشته تماسهایی برای گفتگو با عون انجام شده، تا مبادا در دام اسرائیل گرفتار شود. براساس اطلاعات الاخبار، نبیه بری، رئیس مجلس، در این باره با میشل عون گفتگو داشته تا تاکید کند که مأموریت مذاکره باید منحصر به ارتش باشد.
اینطور که به نظر میرسد، نتیجه تماس بری با عون، عقب نشینی از فکر وجود یک دیپلمات لبنانی در مذاکره با اسرائیل است. به گزارش منابع آگاه، به احتمال زیاد، شقیر به دلایلی نمادین در جلسه افتتاحیه حاضر میشود و شباط نیز در ضمن هیئت لبنانی خواهد بود. اما مشخص نیست دلیل اصرار بر حضور یک شخصیت دولتی به چه منظور است؟ عملیات مذاکره، برای تعیین مرزها انجام میشود و ارتباطی به ثروت نفتی ندارد، پس چه نیازی به حضور مقامی مانند شباط در ضمن هیئت لبنانی است؟ گویا طرفی وجود دارد که میخواهد به خواسته آمریکا اشاره مثبتی داشته باشد و تصور میکند این آخرین فرصت برای حل بخشی از مشکلات اقتصادی و مالی لبنان است!
برخی منابع نظامی در لبنان تاکید میکنند که محال است عکسی با حضور دو هیئت لبنان و اسرائیلی در کنار هم گرفته شود، با علم به اینکه چنین عکسی میتواند برای بازار انتخابات آمریکا و اسرائیل از اهمیت زیادی برخوردار باشد. اما آیا لبنان این خدمت بزرگ را به ترامپ و نتانیاهو کرده و تصویری ارائه میدهد تا بعنوان بخشی از عملیات صلح با اسرائیل در منطقه شناخته شود؟
دیدگاه تان را بنویسید