بعد از گذشت ۸ ماه از شیوع کرونا انگار این بیماری با زندگی ما عجین شده است. این مسئله باعث شده برخی افراد بیتوجه به کرونا به فعالیت بپردازند. همین امر میتواند صدمات جبران ناپذیر را برای سلامت جامعه بهدنبال داشته باشد.
کرونا برای برخی بیاهمیت شده است/ علما اجتماعی به تشریح شرایط بپردازند
حسین کرمانپور، مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا، درباره روند بیماران کرونایی در کشور گفت: در مقایسه با گذشته ویروس کرونا جهش یافته است، اما این جهش در روند درمان تاثیر ندارد، چون اگر غیر از این بود آمار مرگومیر فاجعه بار افزایش پیدا می کرد. انتقال ویروس کرونا بهدلیل بیتوجهی است.
مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا افزود: مردم و مسئولان آنطور که باید فعالیت نمیکنند، مردم با ویروس کرونا کنار آمده و انگار برخی کرونا برایشان بیاهمیت شده است.
او تصریح کرد: به باور بنده باید علمای اجتماعی به تشریح این قضیه بپردازند که چرا مردم به هشدارها توجه نمیکند، این مقوله به علم پزشکی مربوط نیست.
کرمانپور گفت: بیش از چند هزار نفر به کرونا مبتلا و دوباره به کار برگشتند. حال نوبت تحلیلگران اجتماعی است که به بررسی امور بپردازند.
وعدههای بی تاثیرمدیر
درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا در ادامه با اشاره به مشکلات کادر درمان تصریح کرد: کادر درمان با مشکلات عدیده مواجه هستند که یکی از آنها افزایش فزاینده مبتلایان به کرونا است چون اگر روال بیماری رو به کاهش باشد عدم توجه به هشدارها کادر درمان فعالیتها را بیتاثیر میکند.
او افزود: این مقوله در روحیه و خدمات تاثیرگذار است. مردم باید بدانند که اگر یک پزشک یا پرستار فوت کند ۲۶ سال طول میکشد تا فردی جایگزین او شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه شعارها برای کادر درمان، آزاردهنده است، افزود: مسئولان وعده وعید میدهند باید در این شرایط بگویند که ما قدردان کادر درمان هستیم، اما نمیتوان کاری از پیش برد.
خانواده شهدای سلامت نیازمند توجه
مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا با بیان اینکه برخی از خانوادهها بهدلیل کرونا سرپرست خانوادهشان را از دست دادهاند، گفت: برخی از خانواده های شهدای سلامت به نان شب محتاج هستند. برای مثال در این خانوادهها افراد تا دیروز آبرومند زندگی میکردند اما هماکنون خانواده نانآور خود را از دست داده و اقدامی نیز برای خانوادههای شهدای سلامت انجام نشده است. این افراد نیازمند رسیدگی هستند.
کرمانپور تصریح کرد: هنوز مسئولان نتوانسته برای کموکیف حمایت از شهدای درمان اقداماتی را در دستور کار قرار دهند.
تجهیزات بیمارستانی بیش از پیش مورد استفاده قرار میگیرد/ کمبود اکسیژن در مراکز درمانی کشور
او درباره کموکیف تجهیزات بیمارستانهای کشور گفت: بر اساس استانداردها تجهیزات توزیع شده است. هرچند در شرایط کرونایی چندین برابر قبل از تجهیزات استفاده میشود. برای مثال هماکنون در بسیاری از بیمارستانها مقوله دسترسی به اکسیژن یک مسئله مهم است. شاید در گذشته به این حد از اکسیژن استفاده نمیشد. جایگزین اینها نیز عدد کلان است و شرکتها به شکل فوری باید به شارژ کپسولهای اکسیژن بپردازند.
ضریب صد درصد اشغال تختهای بیمارستانی
مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا افزود: بر اساس استانداردها اشغال تختهای بیمارستانی ۸۰ تا ۸۵ درصد باید باشد، یعنی باید ۱۵ تا ۲۰ درصد تختهای بیمارستانی خالی باشد. نباید ضریب اشغال تختهای بیمارستانی ۱۰۰ درصد باشد.
بیماران غیرکرونایی بحران دیگر مراکز درمان/ کادر درمان بیخیال نسبت به وسایل حفاظتی برابر کرونا
کرمانپور گفت: بحران دیگر مراکز درمان، بیماران غیرکرونایی هستند. این افراد وارد بیمارستان شده و تختها اشتغال شده و این مقوله آمار مرگومیر و تاثیرات سوء را افزایش میدهد.
مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا افزود: به دلیل عدمرعایت نکات بهداشتی روزبهروز بر تعداد مبتلایان به کرونا افزوده میشود و همین مقوله مشکلات متعدد را برای کادر درمان به دنبال دارد.
او تاکیدکرد: مسئولان و کادر درمان نیز اندک اندک نسبت به وسایل حفاظتی در برابر کرونا بی خیال شدهاند.
همگان به کرونا مبتلا میشوند
مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا درباره کم و کیف مهار کرونا گفت: از اینکه برای مهار کرونا چه باید کرد عبور کردهایم. دیگر همگان میدانند که باید ماسکزده و دستشان را ضدعفونی کنند تا کرونا نگیرند.
کرمانپور تاکید کرد: همگان به کرونا مبتلا میشوند، اما باید نکات را رعایت کرد تا کرونا را به شکل خفیف گذراند، چون بسیاری از افراد در تاکسی، اتوبوس، مترو و... آنطور که باید نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند. دوران کنونی را میتوان دوران گذار نام گذاری کرد، چون همگان به این بیماری مبتلا میشوند.
میزان ابتلای اطفال به کرونا رو به افزایش است
او ادامه داد: آمار درگیری اطفال به کرونا رو به افزایش است. ابتلای اطفال به کرونا ناراحت کننده است چون تاکنون بیش از ۳۰ هزار فرد زیر ۱۸ سال به کرونا مبتلا شده و نزدیک به ۳۰۰ نفر آنها فوت کردهاند.
آمار کرونا فاجعه بار افزایش پیدا می کند
مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا افزود: تاکنون اغلب مرگومیرهای ناشی از کرونا در بین مبتلایان به بیماری زمینهای، سالمندان، جوانان بیپروا و ... بوده است. باید دولت و ملت به یک نتیجه مناسب برای مهار کرونا برسند. فصل پاییز وحشتناک است.
کرمانپور گفت: امکاناتی موجود است که در صورت همکاری و همیاری مردم و مسئولان میتوان به شکل مناسب به مهار کرونا پرداخت، در غیر این صورت آمار فاجعه بار افزایش پیدا می کند.
تاثیر بازگشایی مدارس بر کرونا اوایل آبان مشخص میشود
کرمانپور گفت: بعد از تعطیلات تاسوعا و عاشورا و مسافرتها وضعیت مبتلایان به کرونا وخیم شده است. هماکنون نیز در معابر و خیابان مشاهده میشود که برخی از افراد هنوز توجهی به زدن ماسک ندارند و در این بین نیز کودکان بدون توجه به نکات بهداشتی در خیابانها تردد میکنند.
مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا تاکید کرد: بیشک نتیجه این بیتوجهیهای امروز، آبان مشخص میشود. از سوی دیگر نتیجه بازگشایی مدارس نیز اواخر مهر و آبان مشاهده میشود.
دیدگاه تان را بنویسید