برای فرزندآوری سیاستهای تشویقی داریم
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما گفت: بازگشایی مدارس در این شرایط کار درستی نبود چون سلامت فرزندان ایران مهمتر از تحصیلشان است.
به گزارش روابط عمومی شبکه پنج سیما، حجتالاسلام احد آزادیخواه با حضور در برنامه یه روز تازه درباره طرح جمعیت و تعالی خانواده که از سال 91 در مجلس بلاتکلیف مانده است صحبت کرد و گفت: در دوره دهم مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی تلاش کردم این طرح به نتیجه برسد اما نشد.
وی درباره چرایی محقق نشدن این طرح گفت: در مجلس طرحها و ایدهها زیاد است و آن ترافیک ایدهها باعث میشود برخی از طرحها به اصطلاح امروزی در حالت استندبای! بماند اما این طرح را کمیسیون فرهنگی به جد دنبال میکند. حتی در دو هفتهای که مجلس به خاطر تاسوعا و عاشورا تعطیل بود همکاران من در کمیسیون فرهنگی مجلس ماندند و حتی دو شیفت کار کردند تا طرح را به سرانجام خوبی برسانند و به نظرم به زودی طرح در دستور قرار میگیرد.
آزادیخواه درباره چگونگی تلاش برای فرزندآوری در طرح مجلس نیز گفت: همه کشورها در شرایط کنونی یا با سیاستهای تشویقی به این امر ورود میکنند یا با مهاجرپذیری که برای کنترل جمعیت برای مهاجرها اقامت صادر میکنند اما در سه و چهار قالب مستقل با هم کارهایی انجام میدهد برای فرهنگسازی در حوزه آموزش و پرورش و رسانه ابزارهای تشویقی داریم و به هر حال تکالیفی را به عهده نهادها میگذاریم. مثلا در پایتخت خانوادههای پرجمعیت سه فرزند به بالا 50 درصد تخفیف برای ثبتنام فرزندشان در مدرسه غیردولتی میگیرند. در حوزه دوم فرهنگسازی هم بستههای حمایتی و تشویقی زیاد است یکی از این بستهها افزایش پلکانی یارانههاست. در این طرح پیشبینی شده از دهکهای بالا هر چقدر حذف کنیم به دهکهای پایین و خانواده سه فرزند به بالا اضافه شود.
وی افزود: در عین حال پیشبینی وام تولد فرزند دوم یا سوم را بین 20 تا 50 میلیون تومان گذاشتیم که این هم خود تشویق به فرزندآوری است. بیمه زنان خانوار مثلا برای زنان که سه فرزند به بالا دارند را تعبیه کردیم که آنها با یک شرایط خاصی بیمه بشوند.
آزادیخواه افزود: در کشور بیش از سه و نیم میلیون زوج نابارور داریم اینها در واقع برای هزینههای درمان با مشکل و چالش جدی مواجه هستند برخی اقلام دارویی و درمانی تحت پوشش بیمه نیستند که با این طرح اینها برای درمانشان بیمه میشوند. ما به عنوان وکلای ملت رفع محدودیت قوانین قبلی را داریم تا با سیاستهای جمعیتی تداخلی نداشته باشد. از همه اینها مهمتر این قانون اگر توسط مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان برسد احتیاجی به تدوین آییننامه نداشته و اجرایی میشود.
وی گفت: سیاست کشور ما بسیار اشتباه بود. یادمان رفت سرعت رشد جمعیت را باید تا حد مجاز پایین بیاوریم و این کاهشهای جمعیت اتفاق افتاد. در سال 98 میزان رشد جمعیت منهای 170 هزار نفر است یعنی انگار یک شهر را حذف کردیم. واقعیت این است که سالانه یک شهرستان از ما حذف میشود و کشور به سمت پیری میرود، در 30 سال آینده پیرترین کشور خواهیم بود.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر آمار کشورهای اسلامی را بررسی کنیم ما در بین کشورهای اسلامی پایینترین رشد جمعیت را داریم. یمن و افغانستان که شرایط اقتصادی به مراتب بدتری از ما دارند رشد جمعیتشان از ما بالاتر است اما در کشور ما بسیاری از افراد که سطح زندگی خوبی دارند؛ فرزند ندارند حتی استانهای کمبرخوردار ما در آمار رشد جمعیت بالاتری نسبت به استانهای پررونقتر نشان میدهند که این نشان از مشکلات فرهنگی است. اگر کشور پیری بشویم در همه مسائل آسیبپذیر خواهیم شد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره شروع مدارس در شرایط کنونی و به خطر افتادن سلامت دانشآموزان گفت: در مصاحبههای گذشته هم گفتم دولت برای بازگشایی حضوری مدارس کار پرریسکی را انجام داد. در مقایسه سلامت و تحصیل دانشآموزان کشور قطعا سلامت آنها بسیار مهمتر است و حتی اگر با این کار ده درصد سلامت مورد خطر قرار بگیرد بازگشایی مدارس کار صحیحی نبود. به نظر من در این شرایط آموزش حضوری ضرورتی ندارد. درست است که بسیاری از دانش آموزان در روستاها به اینترنت دسترسی ندارند که آن هم یک مساله است و البته خیلیها هم امکانات لازم را ندارند اما باید آن مسالهها رفع بشود نه اینکه با برگزاری کلاس حضوری سلامت جامعه به خطر افتد.
برنامه یه روز تازه که کاری است از گروه اجتماعی شبکه پنج سیما که از ابتدای هفته تا روز چهارشنبه از ساعت ۷ تا ۹ صبح به مدت ۱۲۰ دقیقه پخش میشود.
دیدگاه تان را بنویسید