مهدی تاج زمانی که برای استراحت راهی اروپا شد تا کمی از هیاهوی بهوجودآمده در فوتبال ایران دور باشد، فکرش را هم نمیکرد در بازگشت دوباره به ایران، تنها چیزی که بخواهد، آرامش باشد. او که مدتها قبل به دلیل آنچه مشکلات قلبی نامیده شده، از فدراسیون فوتبال استعفا داده و رفته، حالا متهم اصلی پرونده شکایت مارک ویلموتس از فوتبال ایران است؛ پروندهای که در آن، فیفا، فدراسیون فوتبال ایران را محکوم به پرداخت غرامت 6.2 میلیون یورو به مرد بلژیکی کرده است. مهدی تاج که بارها تأکید کرده بود ویلموتس در این پرونده شانسی برای برندهشدن ندارد، با این خیال خام که فدراسیون فقط باید سه ماه غرامت به این مربی بدهد، از فدراسیون جدا شد. البته حرفوحدیث درباره جداشدنش از فدراسیون فوتبال هم زیاد است؛ شایعات قویای به راه افتادند که خبر میداد مهدی تاج به دلیل اهمال در پرونده ویلموتس مجبور به استعفا از کارش شده است. بااینحال از زمانی که رأی اولیه فیفا درباره مارک ویلموتس صادر شده، مهدی تاج آرام و قرار ندارد؛ او با توسل به رسانههای همسویش تلاش کرده بخشی از ابهامات موجود را از بین ببرد؛ ولی تلاشش چندان موفقیتآمیز نبوده و هنوز علامتسؤالهای بسیاری در این پرونده نهفته است؛ درست بعد از اعلام رأی اولیه فیفا، قوه قضائیه، نهادهای اطلاعاتی و سازمان بازرسی دست به کار شدند و پیگیری این پرونده را که در صورت تأییدشدنش منجر به ورشکستگی احتمالی فدراسیون فوتبال میشود، در اولویت قرار دادهاند. درست از همان زمان تا الان، مهدی تاج و حلقه دوستان نزدیکش در فدراسیون فوتبال، از این نهاد به نهاد دیگری فراخوانده میشوند تا پاسخگوی افتضاح مدیریتی بهوجودآمده باشند. سازمان بازرسی کشور در اقدام اولیه نام هشت نفر از متهمان این پرونده را به دادستانی تهران فرستاده تا آنها به دادسرا معرفی شوند؛ مهدی تاج، سرلیست متهمان است. اگرچه دیگر اعضای معرفیشده هم از هیئترئیسه فدراسیون فوتبال هستند؛ ولی آنها میگویند اصلا در جریان روند پرونده قرارداد با ویلموتس نبودهاند و مهدی تاج خودش یکتنه کار را پیش برده است.
دراینبین گمانهزنیهای زیادی درباره نحوه برخورد با مقصران این پرونده هم شکل گرفته که قویترین آنها این است که متهمان ممنوعالخروج شده و اموالشان توقیف شود. اگرچه یکی، دو وکیل هم خبر دادهاند که حتی ممکن است مقصران تا دو برابر غرامت ویلموتس جریمه شوند؛ ولی گزارشهایی در رسانهها منتشر شده که نه مهدی تاج و نه اعضای هیئترئیسهاش، حاضر به پذیرش چنین چیزی نیستند. اقدام سازمان بازرسی، مصادف با اقدام نمایندگان مجلس هم شده و آنها هم از طریق کمیسیون اصل 90 و البته فراکسیون ورزش پیگیر اتفاقات رخداده در این پرونده هستند. دقیقا به دلیل همین پیگیریها بود که مهدی تاج به همراه اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال با دربستکردن یک مینیبوس، روز دوشنبه به بهارستان رفتند تا در جلسه کمیسیون اصل 90 حاضر شوند. به غیر از این افراد، مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش هم به جلسه دعوت شده بود تا درباره زوایای پنهان این قرارداد صحبت شود. اگرچه بسیاری از نمایندگان مهدی تاج را هدف قرار داده و اهمال او در این پرونده را زیر ذرهبین گذاشتهاند، عدهای دیگر از نمایندگان هم با خطاب قراردادن وزیر ورزش، از عدم رسیدگی کامل به وظیفه نظارت بر قرارداد ویلموتس توسط وزارت گلایه کردند.
سپر دفاعی تاج و وزیر ورزش
در همین جلسه صحبتهای زیادی بین نمایندگان مجلس و اعضای فدراسیون و وزارت ردوبدل شد. در جلسهای که بخشی از آن به صورت علنی و بخشی دیگر به صورت غیرعلنی برگزار شد، تاکتیک مهدی تاج و البته وزیر ورزش تا حدودی مشابه بود. آنها ضمن ارائه داستانی مشابه مبنی بر اینکه این رأی نهایی نیست و میشود به دادگاه عالی ورزش و سپس به دادگاه فدرال سوئیس شکایت کرد، تلاش کردند جو ملتهب شکلگرفته را آرام کنند. آنها اعتقاد داشتند که با دفاعیه خوب شانس برگرداندن این رأی وجود دارد. دیگر وجه اشتراک صحبتهای مهدی تاج و مسعود سلطانیفر، حمایت از اعضای فدراسیون بود که اعتقاد داشتند با این کادر، فوتبال ایران دو دوره متوالی به جام جهانی رفته و توانسته بهترین نتایج را به دست بیاورد. البته نمایندگان با رد بخشی از این صحبتها، آن را خارج از موضوع تشخیص داده و خواستار روشنگری بیشتر در زمینه قرارداد با ویلموتس شدهاند. در جلسهای که عرق سرد بر پیشانی مهدی تاج نشسته بود، به این نکته هم اشاره شد که اگر ایران در دادگاه عالی ورزش شکست بخورد، آن وقت باید هزینهای بیشتر بپردازد و این مورد بهتنهایی دغدغهای جدا میشود. نمایندگان مجلسی که پیگیر این پرونده بودند، چندان راضی نشده و حالا از اعضای فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش خواستهاند دفاعیاتشان را به صورت مکتوب در اختیار آنها قرار دهند. شنیده میشود که اعضای مجلس اگر به این نتیجه برسند که تخلف آشکار است، متهمان را به مراجع قضائی میفرستند و ممکن است بحث را به صحن علنی مجلس هم ببرند.
قوه قضائیه بیخیال نمیشود
درست در ثانیههایی که مهدی تاج و دوستان نزدیکش تصور میکردند توانستهاند از مجلس و نمایندگانش اندکوقتی بخرند، سخنگوی قوه قضائیه به میان آمد و خواب راحت این عده را آشفته کرد. غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری دیروز، هشداری جدی به متهمان این پرونده داد و گفت تا لحظه آخر پیگیر این داستان هستند. او همچنین هشدار نرمی هم به نهادهای دیگر که میخواهند پرونده رسیدگی به تخلف فدراسیون فوتبال را به نام خود کنند، داد و گفت این اقدام را به نام خود مصادره نکنند. غلامحسین اسماعیلی گفت: «خوشحالیم که در برخی موضوعات که دغدغه عمومی است، معطل گزارش دیگران نمیمانیم و قوه قضائیه در این پرونده پیشگام بود. سازمان بازرسی کل کشور اولین گزارش را ارائه داد. از اهتمام، پیگیری و همراهی مجلس تشکر میکنیم، اما دیگران اقدامات ما را برای خود مصادره نکنند». او با بیان اینکه قوه قضائیه این پرونده را به صورت دقیق بررسی کرده است، گفت: «گزارش سازمان بازرسی کل کشور واصل شد که بر مبنای آن، پروندهای در دادسرای عمومی و انقلاب تشکیل شده و در حال رسیدگی است. از تحقیقات و مستندات سایر بخشها ازجمله نمایندگان مجلس، بهویژه کمیسیون اصل ۹۰ که مورد استفاده قرار گیرد، استقبال میکنیم. این پرونده مراحل اولیه خود را طی میکند که انشاءالله نتایج مدنظر را پس از طی فرایند رسیدگی، به اطلاع مردم میرسانیم. مهم این است که مردم مطمئن باشند در قوه قضائیه، عزم جدی برای بررسی این قبیل امور وجود دارد». حالا اتفاق خوب در پرونده شکایت مارک ویلموتس از فدراسیون فوتبال ایران این است که این بار چندین نهاد مختلف دست به کار شدهاند تا زودتر مقصران این موضوع را که به نظر میرسد بیش از یکی، دو نفر در آن دست داشتهاند، مشخص کنند. دستکم این را میتوان از آن بخش از صحبتهای سخنگوی قوه قضائیه که میگوید عزم جدی برای بررسی این موضوع وجود دارد، پی برد؛ عزمی که ممکن است بیشترین دلهره را برای مهدی تاج، رئیس سابق فدراسیون فوتبال ایران داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید