ارسال به دیگران پرینت

خانه‌های خالی را عرضه نکنند، نامشان را فاش می‌کنیم

سوسن یحیی‌پور: همزمان با اعلام شناسایی خانه‌های خالی (برآوردها نشان می‌دهد تعداد آنها در حال حاضر به دو میلیون واحد در کشور می‌رسد) توسط سامانه اسکان و املاک که پیش از این به دلیل نبود چنین پایگاه اطلاعاتی، اخذ مالیات از مالکان به آینده موکول شده بود، صحبت از احتکار و سوداگری داغ است. پیش از این خبرهایی مبنی بر احتکار یک‌هزار واحد مسکونی خالی توسط یک نهاد حاکمیتی منتشر شده بود که محمود محمودزاده، معاون وزیر راه‌وشهرسازی، با رد چنین شائبه‌ای، عنوان کرده بود که مجموعه‌ای که هزار واحد خالی دارد و به بازار عرضه نکرده، یکی از بانک‌های شبه‌دولتی است. البته محمودزاده نامی از این بانک در اظهارات خود نبرده است. هرچند که به نظر می‌رسد اینبار دیگر طاقت معاون وزیر طاق شده، چراکه به‌تازگی در برنامه‌ زنده تلویزیونی که به موضوع جزئیات طرح جدید مالیات بر خانه‌های خالی اختصاص داشت، طی سخنانی به مالکان این واحدها اولتیماتوم سه‌ماهه داده تا واحدهای تحت تملکشان را در بازار عرضه کنند وگرنه نام آنها اعلام عمومی خواهد شد.

خانه‌های خالی را عرضه نکنند، نامشان را فاش می‌کنیم

با اتمام شناسایی واحدهای مسکونی خالی توسط سامانه اسکان و املاک به‌منظور دریافت مالیات، حالا به مالکان این واحدها به مدت سه ماه مهلت داده شده تا واحدهای خود را عرضه کنند، در غیر اینصورت فهرست آنها اعلام عمومی خواهد شد. پیش از این، پیش‌بینی شده بود که در مرحله نخست اجرای این طرح، 30 تا 50 درصد از خانه‌های خالی به بازار مسکن بازگشت داده شوند. همچنین اعلام شد که در صورتی‌ که صاحبان خانه‌های خالی، واحدهایشان را به پروژه اقدام ملی مسکن تحویل دهند، وزارت راه‌شهرسازی تسهیلات و زمین مرغوب در اختیار آنها قرار خواهد داد. گفتنی‌ است، با‌ راه‌اندازی سامانه یادشده؛ تاکنون هشت میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی شناسایی و اطلاعات آنها آنالیز شده است و به‌زودی پیامک آن برای مالکان ارسال می‌شود. بر اساس این گزارش، حدود ۳۵ درصد واحد‌های خالی زیر ۱۰۰ متر و بقیه بالای ۱۰۰ متر هستند. نیاز کشور به مسکن سالانه حدود 900 هزار واحد است که هم‌اکنون بخش خصوصی اقدام به تولید حدود 300 هزار واحد در سال می‌کند که در این میان عرضه واحدهای مسکونی خالی می‌تواند چهار سال کمبود تولید مسکن را جبران کند.

  ثبت املاک برای 250 نفر زیر 18 سال

در گفت‌وگوی ویژه خبری با محوریت بررسی جزئیات طرح جدید مالیات بر خانه‌های خالی، احسان خاندوزی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به اینکه ۲۵۰ نفر که زیر ۱۸ سال سن دارند بیش از پنج واحد مسکونی به نامشان ثبت شده است، گفت: آیا کسی می‌داند واحدهای مسکونی که بانک‌ها مالک آن هستند چه تعداد است؟ هشت بانک مورد شناسایی قرار گرفته به طوری‌که بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی خالی در اختیار دارند. او اضافه کرد: فضا برای سوداگران و کسانی که حداکثر استفاده را از این موقعیت می‌کنند، فراهم است و لذا احتکار مسکن از سوی این افراد صورت می‌گیرد. در ادامه محمودزاده، معاون مسکن وزارت راه‌وشهرسازی، با اشاره به اینکه اگر تا سه ماه آینده ارگان‌ها خانه‌های خالی را عرضه نکنند، نامشان را فاش می‌کنیم، گفت: بعد از اینکه خانه خالی را شناسایی کردیم، از طریق پیامک اطلاعات خانه خالی را به مالک می‌دهیم در صورتی که مالک تایید کرد به سازمان امور مالیاتی اطلاعات داده می‌شود. او همچنین اضافه کرد: هر فرد بالای ۱۸ سال حق دارد واحد مسکونی داشته باشد و  هر کسی که ایرانی است از این حق برخوردار است. این طرح مصداق رعایت حقوق شهروندی است.

   اصلاح طرح مالیات‌ستانی

مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، نیز با اشاره به اصلاح طرح مالیات از خانه‌های خالی، گفته است: با تغییراتی که در قانون و پیش‌نویس اتفاق افتاده، مالیات بر درآمد اجاره برای سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر در نظر گرفته شده است. او اضافه کرد: بر اساس متوسط درآمد ماهیانه برای ارزش اجاره خانه در شهر تهران حدود ۵۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که مالیات آن طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم حدود هشت میلیون و 300 هزار تومان می‌شود که در سال اول حدود ۵۰ میلیون تومان و در سال دوم 100 میلیون تومان و در سال سوم 150 میلیون تومان می‌شود. افرادی که خانه خالی داشته باشند، بر اساس تقسیم منطقه و ارزش اجاره ملک و محاسبه مالیات بر درآمد اجاره، به طور میانگین در سال اول حدود ۵۰ میلیون تومان بابت خالی نگه‌داشتن ملک پرداخت می‌کنند که به صورت ماهیانه 5/4 میلیون تومان دریافت خواهد شد. البته، طغیانی تاکید کرده که این مبالغ بستگی به توافق بین دولت و مجلس دارد.

 

منبع : آرمان ملی
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه