در زندگی روزمره، معمولا مردم از شما نمی پرسند که خودتان را توصیف کنید اما در فرایند مصاحبه کاری و تحقیقات شغلی و حرفه ای، این یکی از رایج ترین پرسش ها به شمار می رود. حتی اگر فردی که از شما مصاحبه می کند از شما به طور مستقیم نپرسد که در مورد خودتان بگویید، باز هم واضح است که می خواهند شما را به عنوان فردی که در آینده احتمال دارد در آن مجموعه شروع به فعالیت کند خوب بشناسند. بنابراین ، ممکن است در هنگام مصاحبه استخدام به کار برای شغل های گوناگون، از شما سؤالات رفتاری یا روانشناسانه بپرسند ؛ مثلا این که مهم ترین نقاط قوت شما چیست. در رزومه و معرفی نامه کار نیز چنین هدفی دنبال می شود.
وقتی می خواهید شغل گذشته خود را تغییر دهید و در موقعیت شغلی متفاوت در شرکت دیگری استخدام شوید، انتخاب واژگان مناسب بسیار حائز اهمیت است. وقتی شما مسئولیت ها و علاقه مندی های خود را توصیف می کنید، در واقع هر چیزی که هستید را توضیح می دهید. باور کنید یا نه ، اما درست مثل واژگانی که در رزومه خود به کار می برد، کلماتی که در توصیف خودتان به کار می برید نیز فوق العاده مهم بوده و در چگونگی نگرش کارفرما و به خاطر آوردن شما مؤثر هستند.
در این مطلب روزیاتو، فهرستی شامل ۵۳ واژه را برای شما گردآورده ایم که با استفاده از آنها می توانید خودتان را در تحقیقات شغلی و مصاحبه به منظور استخدام در موقعیت شغلی جدید توصیف کنید؛ چه در مصاحبه حضوری باشد، چه نوشتن رزومه یا حتی معرفی نامه.
کلماتی برای توصیف خودتان هنگام مصاحبه
بهترین کلمات کلماتی هستند که در مورد شما درست و حقیقی باشند. بنابراین، احتمالا ایده خوبی نخواهد بود که کلمات غلوآمیز و اغراق کننده ای را بگویید که ممکن است هر کس دیگری در صف تقاضای استخدام به زبان بیاورد و بارها شنیده شود. اگر در شغل مورد نظرتان استخدام شدید و تعریفی از خودتان داده باشید که صادقانه نبوده است، این احتمال وجود دارد که شایستگی شما برای شروع آن کار نه تنها برای خودتان بلکه برای دیگر اعضای همکار نیز محرز نشود و در نهایت به حرفه شما و خود شحص شما آسیب وارد کند.
http://ببا توجه به آنچه گفته شد، باید بگوییم ویژگی های خاصی هستند که بیشتر شرکت ها هنگام استخدام و انتخاب پرسنل جدید به دنبال آنها هستند و کلماتی که شما برای توصیف خودتان به کار می برید در این فرایند بسیار تعیین کننده خواهد بود. به فهرستی که در پایین آورده ایم نگاهی بیندازید و ببینید کدام کلمات با شخصیت ، سبک کاری و شغل حرفه ای شما جور در می آید و هم خوانی دارد. البته، شما باید توصیفاتی که از خودتان دارید را در راستای شغل مورد نظری که می خواهید در آن استخدام شوید انتخاب کنید.
شما می توانید از ۲۰ کلمه پایین برای توصیف خودتان در مصاحبه کاری استفاده کنید:
- علاقه مند / پرشور
- بلندهمت / بااراده
- کوشا / باانگیزه
- منظم
- مردمی / اجتماعی
- نتیجه گرا
- منضبط
- مشتاق
- متقاعد کننده
- قابل اعتماد
- خوش فکر / زیرک
- ماهر
- بسیار دقیق
- فعال
- مبتکر / خلاق
- تمرین دیده
- خودآگاه
- هشیار و نکته بین
- انعطاف پذیر
- سودمند و مفید
کلماتی برای توصیف خودتان در رزومه
رزومه یا خلاصه سابقه کار معمولا اولین نقطه تماس شما با استخدام کننده احتمالی است. بنابراین، تک تک کلماتی که در توصیف خودتان انتخاب می کنید بسیار اهمیت دارند. شما حتما می خواهید از کلماتی قوی استفاده کنید که مدیر آینده در اولین نگاه مجذوب آنها شود. بدین ترتیب، لازم است کلمات را عاقلانه و هوشمندانه انتخاب کنید.
به برجسته ترین نقاط قوت خود بیندیشید و واژگانی را انتخاب کنید که مطابق با آنها باشند. شما باید توصیف شغلی خود را در هنگام انتخاب لغات برای تعریف از خودتان در نظر داشته باشید. اگر در توصیف شغلی به دنبال یک بازیکن تیم ورزشی می گردند، لازم نیست در رزومه خود ذکر کنید که فردی مستقل هستید و به تنهایی از عهده کار خود برمی آیید. یا اگر در توصیف شغلی ویژگی های مورد نظر برای داوطلبان استخدام ذکر شده بود، لازم است استفاده از آنها را در رزومه خود مد نظر بگیرید. رزومه خود را بر طبق هر شغلی که داوطلب استخدام آن می شوید تغییر دهید تا مطمئن شوید احتمال بیشتری در انتخاب شدن و تماس برای مراجعه حضوری و مصاحبه کاری دارید.
در ادامه، ۸ واژه ای را خواهید دید که می توانید برای توصیف خودتان در رزومه به کار ببرید:
- با پشتکار
- مسئولیت پذیر
- وظیفه شناس
- ملاحظه کار
- محتاط
- متعهد
- سرسخت و مقاوم
- مشتاق و علاقه مند
اینها انواع ویژگی هایی هستند که هر کارفرمایی می خواهد پرسنل جدیدش داشته باشد. اما احتمال دارد کارفرما بررسی کند و متوجه شود چیزهایی که شما در رزومه خود گفته اید ۱۸۰ درجه با آن چیزی که در واقع هستید فرق دارد. پس بهتر است تمام تلاش خودتان را بکنید تا بهترین لغاتی را برگزینید که جوهره وجود شما را منعکس می کند. مثلا، ممکن است شاید به دلیل عدم توانایی برای کنار آمدن با همکاران در محیط کاری قبلی از شغل خود دست کشیده باشید زیرا شما مشتاق ترین و علاقه مندترین فرد تیم برای کار بوده اید و دیگران نه. در چنین مواردی، مشتاق و علاقه مند بودن واژه ای عالی است و یافتن شرکتی که درست مثل شما به این ویژگی اررزش بدهد بسیار اهمیت دارد.
کلماتی برای توصیف خودتان به عنوان یک نیروی اهل همکاری
افرادی که به دنبال شغل جدیدی می گردند باید در مورد ویژگی هایی که در شغل قبلی خود در معرض نمایش گذاشته اند صادق و پایدار باشند. بیشتر شرکت ها به دنبال افرادی فراتر از یک کارمند می گردند و تصمیم به جذب نیروهایی دارند که یک هم تیمی یا هم گروهی خوب باشد و بتواند با همکاران دیگر به خوبی در تعامل باشد.
در ادامه ۹ واژه ای را می بینید که می توانید برای توصیف خودتان در رزومه به عنوان یک هم تیمی خوب و نیرویی که اهل کارهای گروهی است استفاده کنید:
- صمیمی و خودمانی
- شنونده
- مشارکتی
- مسئول و پاسخگو
- باگذشت
- خونگرم
- معاشرتی
- علاقه مند
- دارای هوش هیجانی و عاطفی
نحوه توصیف خودتان فراتر و مهم تر از کلماتی هستند که به کار می برید
اگر چه تک تک کلماتی که شما برای توصیف خودتان در رزومه یا مصاحبه شغلی انتخاب می کنید بسیار اهمیت دارند اما یک کلیشه قدیمی وجود دارد که می گوید مردم نحوه ادای چیزی که شما می گویید و حسی که با کلمات خود در تحقیق شغلی القا می کنید را بیشتر از خود کلمات به خاطر می سپارند.
در مجموع، می خواهیم به شما بگوییم که دریافت پیام (قدرتمند بودن، داشتن صدای خوب، بدون کلمات پرکننده، زبان بدن گویا و تماس چشمی خوب) مهم تر از انتخاب برخی کلمات خاص است. البته، ما فرض را بر این گذاشتیم که شما ذخیره واژگانی خوبی دارید و می توانید خودتان را به شیوه ای منطقی و درست ابراز کنید.
تحقیقات گذشته نشان داده است که نحوه بیان و ادای کلمات مهم تر از چیزی است که بر زبان می آورید. کلمات مهم هستند زیرا نقشی از ما را به تصویر می کشند؛ مخصوصا برای آنهایی که ما را اصلا نمی شناسند. بنابراین، می توان این طور گفت که وجود و حضور فعلی شخص شما به منزله یک قلم موی نقاشی است که شما با کلمات خود آن را رنگ آمیزی می کنید.
دیدگاه تان را بنویسید