ارسال به دیگران پرینت

درباره وضعیت مدارس فردا تصمیم‌گیری می‌شود

وزیر آموزش و پرورش درباره دغدغه بازگشایی مدارس گفت: به خانواده‌ها اطمینان می‌دهم که سلامت بچه‌ها برای ما اصل اول است و کاری نمی‌کنیم که با پروتکل‌های بهداشتی ناسازگار باشد. فردا درباره وضعیت مدارس در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری می‌شود.

درباره وضعیت مدارس فردا تصمیم‌گیری می‌شود

 محسن حاجی میرزایی با حضور در شبکه اول سیما با بیان اینکه احساس شیرینی در ماه مبارک دارم گفت: وقتی به روزهای پایانی این ماه نزدیک می‌شویم غمگین می‌شوم.

وی با اشاره به روز تکریم خیرین گفت: قبل از حادثه کرونا در یک اجتماع خیرین در خراسان رضوی حضور داشتم و در چند نوبت غبطه خوردم و آرزو کردم که ایکاش جای یکی از آنها بودم. توفیق بی نظیری است که افراد از باب تعهد و مسئولیت پذیری آمده اند و چقدر کارشان برکت پیدا کرده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حضور خیرین در عرصه تعلیم و تربیت راهگشاست و امیدوارم قدم‌هایشان استوار تر باشد. ۳۰ هزار خیر حقیقی و حقوقی داریم اما با اشتیاق ملی روبرو هستیم، برای کسانی که علاقه مند هستند با سرمایه‌های خرد وارد این امر خیر شوند طرح «آجر به آجر» را طراحی و از همین هفته اجرا می‌کنیم. هر فرد می‌تواند هر هفته، هر ماه و یا هرسال به اندازه یک آجر در ساخت مدرسه مشارکت کند. برای ما فرهنگ ساخت مدرسه اهمیت دارد.

حاجی میرزایی با بیان اینکه مدرسه یک ساختمان نیست، مدرسه یک فرهنگ، کانون تحول و عرصه آماده کردن انسان‌ها برای آینده است گفت: فرهنگ کار خیر در تمام دنیا از باب مسئولیت‌های اجتماعی برای بنگاه‌ها و مجموعه‌های بزرگ اقتصادی مطرح است.

۳۰ درصد فضای آموزشی را خیرین ساخته اند

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد فضای آموزشی ما را خیرین تعهد کرده و ساخته اند گفت: ایران پهناور است، جایی جمعیت دانش آموز کم و در جایی تراکم بالاست. دولت هم در این مسیر با تمام ظرفیت وارد شده است و علاوه بر آن هر پروژه‌ای که خیرین تعهد کنند تا ۵۰ درصد را هم دولت می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اعتبارات نوسازی بیش از چهار برابر شده است اما همچنان نیازمند ساخت مدرسه ایم. البته ما منت دار حضور خیرین حتی بعد از بی نیازی از مدرسه هستیم.

وی با بیان اینکه از سال ۷۷ بنیان جامعه خیرین به همت مرحوم حافظی گذاشته شد گفت: این بنا امروز استوار شده و همچنان استوار خواهد ماند زیرا کار خیر در فرهنگ ما تنیده شده است. از مرحوم حافظی به نیکی یاد می‌کنیم.

حاجی میرزایی در بخش دوم سخنان خود درباره کارکردهای واقعی مدارس و نظام تعلیم و تربیت برای آماده سازی دانش آموزان جهت ورود به زندگی گفت: این تصور ایجاد شده که مدرسه گام رسیدن به کنکور است. بعداً هم این خطا ادامه یافته و اشتغال و موقعیت اجتماعی بر پایه تحصیلات تکمیلی بنا شده در حالی که آموزش و پرورش مأموریت کاملی دارد و ماموریتش آماده کردن افراد برای زندگی است. آموزش و پرورش با این هدف مأنوس است و گام‌هایی در این زمینه برداشته است.

وی افزود: شش ساحت تربیتی در سند تحول تعریف شده و افراد باید به لحاظ هنری، زیبایی شناختی، تربیت بدنی و… تربیت شوند. انسان، یک موجود چندوجهی دیده شده که همه وجوه او باید به یک اندازه تقویت شود. او باید مهارت ارتباطی، فکر کردن و حل مسئله داشته باشد. ما حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب را شروع کرده ایم. طرح هدایت تحصیلی زمینه آشنایی افراد را با مشاغل گوناگون مهیا می‌کند.

دیپلم باید قیمتی شود

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دیپلم باید قیمتی شود، گفت: قیمت کنکور، جواز شرکت در کنکور نیست بلکه مجموعه‌ای توانمندی‌هایی است که فرد برای زندگی نیاز دارد. وی باید بتواند معیشت خود را سامان دهد و زندگی اش را مدیریت کند.

حاجی میرزایی با بیان اینکه در سال تحصیلی آتی طرح هر دانش آموز یک مهارت را اجرا می‌کنیم گفت: هر دانش آموز باید یک مهارت متناسب با محل زندگی اش کسب کند. طرح مدرسه خوانا در دوره ابتدایی نیز برای تقویت مهارت خواندن، نوشتن و حساب کردن از سال آینده در دوره ابتدایی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه تعلیم و تربیت، مأموریت خانواده است و با شکل گیری آموزش رسمی، خانواده امر تربیت را به نظام رسمی واگذار کرد و خودش کنار نشست گفت: در ایام خانه نشینی کرونا این پیوند بین اعضای خانواده برقرار شد و باید در دوران بعد از کرونا نیز تداوم یابد. معلمان هم کاری کارستان کردند. آنها کارهای بزگی انجام دادند، از امکانات شخصی خود برای آموزش استفاده کردند، از روی تخت بیمارستان تدریس کردند و.... در این ایام پیوند دانش آموز با آموزش قطع نشد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: آموزش تلویزیونی از دوم فروردین شروع شد و روز تعطیل نداشتیم. سامانه شاد نیز راه اندازی شد و تلاش‌های مختلفی صورت گرفت که آموزش تداوم داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه دنیا به سمت آموزش‌های مکمل رفته و ما هم باید به این سمت حرکت و خود را تقویت کنیم اظهار کرد: علاوه بر مدرسه تلویزیونی نیاز بود امکان تعامل معلم با دانش آموزان را برقرار کنیم. امروز ۱۲ میلیون دانش آموز، ۹۸ درصد مدیران مدارس و بیش از ۸۰ درصد معلمان عضو شبکه شده اند و حدود یک میلیارد فایل در این محیط امن و اختصاصی، مبادله شده است.

حاجی میرزایی ادامه داد: بنده از این اقدام تعبیر به "رزمایش" می‌کنم. این احتمال هست که در پاییز هم با کرونا روبرو باشیم. باید خودمان را آماده کنیم و نمی‌توانیم بگوییم که غافلگیر شده ایم. راه حل های متفاوتی برای پاسخگویی به نیازهای آموزشی طراحی کردیم که مهمترین آنها شبکه شاد است. به سرعت در حال حل مشکلات هستیم و از صبوری اولیا و معلمان قدردانی می‌کنم.

۱۷ خرداد زمان شروع امتحانات نهایی است

وی درباره دغدغه بازگشایی مدارس گفت: به خانواده‌ها اطمینان می‌دهم که سلامت بچه‌ها برای ما اصل اول است و کاری نمی‌کنیم که با پروتکل‌های بهداشتی ناسازگار باشد. فردا درباره وضعیت مدارس در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری می‌شود.

بر اساس گزارش ایسنا، حاجی میرزایی درباره وضعیت برگزاری امتحانات نیز گفت: تاکید ما آزمون از همه محتوای آموزشی است. تا هرزمانی لازم باشد برای استمرار آموزش برنامه ریزی می‌کنیم. امتحانات را اگر بتوانیم حضوری و اگر نتوانیم غیر حضوری برگزار می‌کنیم و خانواده‌ها نگران نباشند. اما درباره پایه دوازدهم تصمیم گیری نهایی شده است‌؛ ۱۷ خرداد زمان شروع امتحانات نهایی است و سه هفته زمان لازم است. امتحانات تا هفته اول تیر به اتمام می‌رسد و دانش آموزان می‌توانند دهه اول مرداد برای برگزاری کنکور آماده باشند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه چون مدارس تعطیل است این امکان وجود دارد که با رعایت فاصله گذاری و افزایش پایگاه‌های امتحانی، امتحانات را حضوری برگزار کنیم گفت: اما اگر در آن زمان وزارت بهداشت مصلحت دیگری بداند قطعاً عمل می‌کنیم. فعلاً تصمیم نهایی بر همین روال است.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه