دو سال پیش بود که تهیه کنندگان برنامه مسابقه ای Celebrity MasterChef در بریتانیا به سراغ عمار لطیف رفتند و از این کارآفرین و مجری تلویزیونی خواستند که در یک برنامه آشپزی مشارکت داشته باشد. عمار با لبخندی بر لب در مورد این تجربه چنین می گوید:
«دوستم به من گفت که این چالشی است که به دلایل بسیاری نمی خواهی آن را انجام دهی و در این مورد، چاره ای جز موافقت کردن نداشتم. از این رو به آن ها گفتم که نابینا هستم و نمی توانم آشپزی کنم و به نظر می رسید که این صحبت ها برای منصرف کردن آن ها کافی است. آن ها امسال بار دیگر بازگشته و دوباره درخواستشان را مطرح کردند. به آن ها گفتم که هنوز نابینا هستم و هنوز هم نمی توانم آشپزی کنم».
اما در نهایت نابینایی نیز مانع از شرکت عمار در این برنامه نشد و عمار تصمیم گرفت که این چالش را نیز تجربه کند و بدین ترتیب به اولین شرکت کننده نابینای این مسابقه آشپزی تبدیل می شود. در جدیدترین اپیزود از مسابقه آشپزی Celebrity MasterChef عمار لطیف برای اولین بار در حال آشپزی در یک رستوران بسیار مشهور در لندن دیده شد. غذای او نوعی ماهی بود که با کلم بروکلی خرد و سرخ شده سرو می شد
. لطیف در مورد تجربه خود در این مسابقه آشپزی چنین می گوید: «به عنوان یک فرد نابینا، می دیدم که بسیاری از افراد دائما به شما می گویند که نمی توانید برخی کارها را انجام دهید. امیدوارم که این برنامه با کمی اراده و خلاقیت نشان داده باشد که هر چیزی ممکن است».
لطیف در گلاسکو و همراه با ۴ فرزند دیگر خانواده بزرگ شد و از سن ۱۸ سالگی به دلیل یک بیماری ژنتیکی که در سن ۶ سالگی تشخیص داده شد، به طور کامل نابینا بوده است. اما او رفته رفته توانست با مشکل نابینایی خود کنار آمده و در رشته ریاضی، آمار و مالیه در دانشگاه کویینز، اونتاریو فارغ التحصیل شد.
لطیف سپس علیرغم نابینایی خود در یک شرکت خصوصی در لیدز، به عنوان حسابدار استخدام شد. بعد از هفت سال، لطیف به ریاست بخش مالیه شرکت خود دست یافت و به گفته خودش مدیریت تعداد زیادی کارمند بینا را بر عهده گرفت. بعد از آن نوبت به جهانگردی رسید. وی اکنون از بیش از ۱۰۰ کشور جهان دیدن کرده و قصد دارد بر تعداد این کشورها بیفزاید.
عمار لطیف در این باره چنین می گوید: «همیشه مصمم بوده ام که نشان دهم نابینایی ام هرگز مانع من نخواهد بود».
در زمینه تجربه آشپزی حتی خرد کردن یک پیاز نیز جهشی بزرگ برای او محسوب می شد: «بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان می برد تا یک پیاز را پوست کنده و خرد کنم اما بعد از تمرین های فراوان و چندین بریدگی توانستم آن را به یک دقیقه کاهش دهم».
این آشپز نابینا به غذای خود گوش می دهد: «چیزی که دریافته ام این است که وقتی آشپزی می کنید سیگنال های غیربصری زیادی دارید. وقتی شروع به تمرین آشپزی کردم کم کم می شنیدم که غذا با من صحبت می کند.
این سروصدا رفته رفته بلندتر شد و اکنون تقریباً انگار با من صحبت می کند. نمی توانید سرخ شدنش را ببینید اما اکنون فریاد می زنم و سرخ شدن آن را به شما اعلام می کنم. ماهی وقتی سرخ می شود صدای خاصی دارد و پیاز نیز همین همینطور که باعث می شود بدانید وقت تکان دادن آن هاست».
دوران قرنطینه هم به او کمک کرد که مهارت هایش را بهبود بخشد. او اکنون به صورت آنلاین غذاهایش را به فروش می رساند و امیدوار است که افراد نابینای دیگر با دیدن او بدانند که بر هر مانعی غلبه کنند.
دیدگاه تان را بنویسید